Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μείωση προμήθειας της Apple για ορισμένους developers του Apple Store

*
Ιστορική ανακοίνωση για την πορεία του Apple Store αποτέλεσε αυτή σχετικά με την νέα αντιμετώπιση του μεριδίου ορισμένων developers των εφαρμογών του Store. Πιο συγκεκριμένα, λόγω του νέου προγράμματος App Store Small Business Program, οι developers που θα έχουν ετήσιο εισόδημα μικρότερο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων θα απαλλαχθούν κατά το ήμισυ από το μερίδιο που αντιστοιχεί στην εφαρμογή του Apple Store από τις συναλλαγές. Υπό φυσιολογικές συνθήκες το ποσό που αποκομίζει το Store είναι το 30% των εσόδων από τις αγορές που γίνονται στην εκάστοτε εφαρμογή. Στα πλαίσια του νέου αυτού προγράμματος όμως, για την περίπτωση που αναφέρεται παραπάνω, το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 15%, με σκοπό την υποβοήθηση των συγκεκριμένων developers.

Παρόλο που η εταιρεία αναφέρει πως η συντριπτική πλειοψηφία των developers εφαρμογών iOS θα έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα, δεν έδωσε στη δημοσιότητα κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό, πράγμα απαραίτητο μιας και αναφερόμαστε σε πάνω από 28 εκατομμύρια εγγεγραμένες εφαρμογές στο διαδικτυακό κατάστημα. Άγνωστα παραμένουν και τα στατιστικά των εσόδων του Store μετά από αυτή την αλλαγή, γνωρίζουμε, όμως, το ότι συγκέντρωσε $50 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2019 και αποτελεί μία από τις πιο επικερδείς επιχειρήσεις της Apple, μαζί με το iPhone. Το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της πλατφόρμας θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2021 και θα ζητηθεί από τους developers να κάνουν αίτηση για να εγκριθεί η συμμετοχή τους σε αυτό.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*