Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέες πατέντες της Nintendo αποκαλύπτουν πλάνα για δική της τεχνολογία AI upscaling

*
Δύο πατέντες που καταχωρήθηκαν από τη Nintendo το 2020 δημοσιεύτηκαν πρόσφατα και αποκαλύπτουν σχέδια για δική της τεχνολογία AI upscaling. Οι πατέντες περιγράφουν συστήματα και μεθόδους για μετατροπή εικόνας διαχωρίζοντάς τη σε blocks και pixels, τα οποία στη συνέχεια θα δέχονται δεδομένα που θα περνούν μέσα από ένα νευρικό δίκτυο ώστε να προκύπτει υψηλότερη ανάλυση. Αν και δε γίνεται ξεκάθαρο τι προθέσεις έχει η Nintendo σχετικά με τις εν λόγω πατέντες, λίστες αναφέρουν ορισμένα παραδείγματα για το πώς και το που (σε ποια συστήματα δηλαδή) θα μπορούσαν να εφαρμοστούν οι συγκεκριμένες μέθοδοι.

Ένα από τα παραδείγματα αναφέρει μια διαδικασία παρόμοια με τον βασικό τρόπο λειτουργίας του Nintendo Switch, όπου ένα παιχνίδι μπορεί να τρέξει σε μια καθορισμένη ανάλυση ενώ η συσκευή λειτουργεί με την μπαταρία της και σε μια ανώτερη ανάλυση όταν αυτή τοποθετείται στο dock που τη συνδέει με την τηλεόραση. Ένα άλλο παράδειγμα αναφέρει την πιθανή χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας AI upscaling μέσω cloud gaming, κατά την οποία συστήματα που βασίζονται στο cloud gaming μπορούν να στείλουν συμπιεσμένες, χαμηλής ανάλυσης εικόνες στη συσκευή του χρήστη και στη συνέχεια, μέσω AI, να γίνεται upscaling σε ανάλυση 1080p.

Η νεότερη κονσόλα της Nintendo, το Nintendo Switch OLED model, θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 8 Οκτωβρίου. Η καινούργια έκδοση της επιτυχημένης υβριδικής κονσόλας της ιαπωνικής εταιρείας αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούλιο, εν μέσω φημολογίας σχετικά με μια έκδοσή της με υποστήριξη ανάλυσης 4K. Όσο για το αν πρόκειται να δούμε την εφαρμογή των τεχνολογιών που αναφέρονται στις νεοεμφανισθείσες πατέντες της… μένει να μας το αποκαλύψει η ίδια. Έως τότε θα αποτελούν αποκλειστικά και μόνο τροφή για σκέψη.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*