Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ξεκινά πάλι η διαμάχη ανάμεσα σε Microsoft και Google

*
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Financial Times η Microsoft και η Google υπέγραψαν σύμφωνο εκεχειρίας το 2015, η ισχύ του οποίου έληξε τον Απρίλιο του 2021. Η συμφωνία αυτή υπογράφηκε για να αποφευχθούν δικαστικές διαμάχες και τα παράπονα στις αρμόδιες αρχές. Έτσι, για περίπου έξι χρόνια δεν είδαμε καμία διαμάχη ανάμεσα στις δύο εταιρίες - η τελευταία ήταν την εποχή του Scroogled, μια καμπάνια με στόχο την πολιτική απορρήτου της Google.

Τώρα φαίνεται πως άναψαν ξανά τα αίματα, αφού πρόσφατα η Google κατηγόρησε την Microsoft για "καταστροφή λειτουργίας του ανοιχτού διαδικτύου" ως προς απάντηση στην υποστηρίξη που έδειξε η δεύτερη σε έναν νέο νόμο της Αυστραλίας που υποχρέωνε την Google να πληρώνει τους news publishers για το περιεχόμενο που εκδίνουν. Από την άλλη, η Microsoft σχολίασε το πως ελέγχει το ad market η Google, ισχυρίζοντας πως οι publishers ήταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν τα εργαλεία της Google, ανεβάζοντας έτσι τα κέρδη της.

Οι Financial Times αναφέρουν πως η συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων εταιριών θα βοηθούσε και στην πιο ομαλή συνεργασία τους, κάτι που φαίνεται δεν δούλεψε καθώς η Microsoft στράφηκε στην Amazon για να επιτρέψει σε εφαρμογές να τρέχουν στα Windows 11.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*