Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Παρουσιάστηκαν επίσημα τα Google Pixel 5 και Google Pixel 4a 5G

Τα Google Pixel smartphones μπήκαν και επίσημα στην εποχή του 5G με τον κολοσσό της τεχνολογίας να αποκαλύπτει δύο νέες συσκευές, που θα φέρουν τη σειρά σε νέα κατεύθυνση και θα είναι από τις πρώτες που θα τρέχουν Android 11.

Η βασικότερη αλλαγή που φέρνει το Google Pixel 5 είναι η μετάβαση σε Snapdragon 765G chipset, κάτι που σημαίνει ότι το νέο μοντελο Pixel δεν θα φοράει κάποιο κορυφαίο chipset, κάτι που δείχνει ότι στόχος της Google δεν είναι η απόδοση. Υποστηρίζεται από 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου


Μια ακόμα βασική αλλαγή εντοπίζεται στην camera. Το προηγούμενο μοντέλο διέθετε τηλεφακό, που αυτή τη φορά έχει αντικατασταθεί από υπέρ-ευρυγώνια camera ανάλυσης 16MP. Για το zoom χρησιμοποιείται η βασική camera των 12,2MP αλλά και οι αλγόριθμοι AI της Google. Επιπλέον υποστηρίζεται καταγραφή video ανάλυσης 4K στα 60 fps.

Η οθόνη OLED του Pixel 5 έχει μέγεθος 6.0”, η ανάλυσή της είναι 1080p+ και υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz.

Το S765G chipset διαθέτει X52 modem που επιτρέπει συνδέσεις sub-6 5G και επιπλέον γρήγορες συνδέσεις σε τοπικό επίπεδο μέσω Wi-Fi 6. Δεν λείπει η υποστήριξη για USB-C, μέσω της αντίστοιχης θύρας.

Η μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 4.000 mAh και φορτίζει στα. Επίσης είναι πιστοποιημένο κατά IP68 για αντοχή σε σκόνη και υγρασία. Θα κυκλοφορήσει σε δύο χρωματισμούς, Sorta Sage και Just Black. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής του είναι €630.


Το Pixel 4a 5G είναι η έκδοση 5G του 4a, είναι όμως και μεγαλύτερο. Στο εσωτερικό του χτυπάει επίσης ο Snapdragon 765G και έρχεται με οθόνη OLED μεγέθους 6,2” που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz. Έχει 6GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 128GB.

Η βασική camera έχει ανάλυση 12,2MP και συνοδεύεται από μία υπέρ- ευρυγώνια ανάλυσης 16MP. Στο εμπρός μέρος βρίσκεται η 8MP selfie camera. Το Pixel 4a 5G διαθέτει 3,5mm headphone jack, κάτι που λείπει από το Pixel 5. Η μπαταρία του έχει χωρηστικότητα 3.800 mAh και φορτίζει στα 18W.

Δεν διαθέτει πιστοποίηση για αντοχή σε σκόνη και νερό. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι €500. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*