Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πατέντα της Sony για το PS5 μαρτυρά πως το DualSense θα αναγνωρίζει το χρήστη από τον τρόπο που το κρατάει

*
Σύμφωνα με αναφορές μέσων του εξωτερικού, μια καινούργια εγκεκριμένη πατέντα της Sony Interactive Entertainment υποδεικνύει ένα σύστημα χάρη στο οποίο το PS5 θα αναγνωρίζει το χρήστη από τον τρόπο με τον οποίο κρατά στα χέρια του το χειριστήριο της κονσόλας, το DualSense. Όπως γίνεται αντιληπτό από τη συγκεκριμένη πατέντα, το χειριστήριο χρησιμοποιεί συγκεκριμένους αισθητήρες για να υπολογίσει συστήματα όπως το γυροσκόπιο, το επιταχυνσιόμετρο και το μαγνητόμετρο για να κατανοήσει τη λαβή του παίκτη και να τον συνδέσει με το λογαριασμό PlayStation που έχει συσχετίσει με τον ίδιο. Το γυροσκόπιο εντοπίζει τη γωνιακή ταχύτητα του χειριστηρίου, το επιταχυνσιόμετρο την επιτάχυνσή του (πιθανότατα αυτή με την οποία σηκώνεται από μια επιφάνεια όταν το σηκώσει ο χρήστης) και το μαγνητόμετρο εντοπίζει την πυκνότητα ροής που μεταβάλλεται σε απόκριση της κίνησης του χειριστηρίου.

Η πατέντα αναφέρει ότι οι παίκτες θα μπορούν να συνδεθούν στο λογαριασμό τους απλά κρατώντας το χειριστήριο, δίχως την ανάγκη της χειροκίνητης σύνδεσής τους με αυτόν. Επιπλέον, το DualSense θα είναι ικανό να αντιληφθεί έναν άλλο παίκτη όταν το πάρει στα χέρια του. Αυτό θα βοηθήσει στο να μοιράζονται τα σκορ και τα Trophies στο σωστό παίκτη όταν δύο ή περισσότεροι παίκτες μοιράζονται το ίδιο χειριστήριο. Η πατέντα συνεχίζει δίνοντας στοιχεία για συμβατότητα αυτής της τεχνολογίας με το DualShock 4 και το PS VR, σε συνεργασία βέβαια με το DualSense, χάρη στη χρήση τηλεμετρίας δεδομένων (πρόκειται για την τεχνολογία που επιτρέπει τη συλλογή δεδομένων εξ' αποστάσεως) από τους αισθητήρες του χειριστηρίου του PS5. Αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον την τεχνολογία αυτή τόσο στο PS5, όσο και στο PS4. Σε περίπτωση που θέλετε να ρίξετε κι εσείς μια ματιά στην εν λόγω πατέντα, μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*