Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Παύει προσωρινά η πώληση του Oculus Quest 2 λόγω αναφορών δερματικών ερεθισμών

*
Το Facebook παύει προσωρινά την πώληση του Oculus Quest 2 καθώς το αφρολέξ που περιέχει δημιουργεί δερματικούς ερεθισμούς σε ορισμένους χρήστες του. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, πρόκειται για το αφαιρούμενο κομμάτι της συσκευής που ακουμπά στο πρόσωπο των χρηστών, το οποίο και σκοπεύει να αντικαταστήσει τόσο στις επόμενες συσκευές, όσο και στις ήδη πωληθείσες. Ανέφερε μάλιστα πως οι πρώτες έρευνες σχετικά με το θέμα διεξήχθησαν τον περασμένο Απρίλιο που είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν ορισμένα ιχνοστοιχεία που συνηθίζουν να υφίσταται στην κατασκευαστική φάση της συσκευής και που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη δυσφορία του δέρματος, αν και η ποσότητά τους ήταν αρκετά μικρότερη του επιτρεπτού.



Στη συνέχεια η ανακοίνωση του Facebook αναφέρει πως οι αναφορές δερματικών ερεθισμών είναι πολύ λίγες, αλλά παρόλα αυτά θα συνεχίσει να πράττει τα δέοντα ώστε να διασφαλίσει την άνετη χρήση της συσκευής από όλους. Γι’ αυτό και θα αποκαταστήσει τα ήδη πωληθέντα τεμάχια σε συνεργασία με το US Consumer Product Safety Commission (CPSC) και την οργάνωση Health Canada. Στο πλαίσιο της προειδοποίησης της αντικατάστασης του προϊόντος, το Facebook σημείωσε πως υπήρξαν 5.716 αναφορές δερματικών ερεθισμών που περιλαμβάνουν εξανθήματα, αίσθημα καψίματος, φαγούρα και κνίδωση. Περίπου 45 από τους χρήστες που ανέφεραν σχετικό πρόβλημα χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα. Το αφαιρούμενο κομμάτι που στηρίζει το Oculus Quest 2 στο κεφάλι του χρήστη που θα αντικαταστήσει το υπάρχον θα περιέχει σιλικόνη. Το Facebook θα φροντίσει οι κάτοχοι του VR headset να παραλάβουν το νέο κομμάτι δίχως χρέωση, αποστέλλοντάς το σε όλες τις χώρες όπου πωλείται η συσκευή. Επιπλέον θα βρίσκεται στο πακέτο αγοράς της συσκευής, όταν αυτή ξαναγίνει διαθέσιμη για αγορά στις 24 Αυγούστου. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*