Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Περίπου τα μισά παιχνίδια που δοκιμάστηκαν στο Steam Deck λειτουργούν άψογα

*
Έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ήδη οι πρώτες αξιολογήσεις σχετικά με την συμβατότητα του Steam Deck της Valve, και πάνω από τα μισά παιχνίδια που δοκιμάστηκαν λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η λίστα στο Steam DB, η οποία απαιτεί από τους χρήστες να συνδεθούν στον λογαριασμό τους στο Steam για να έχουν πρόσβαση, δείχνει όλα τα παιχνίδια τα οποία επίσημα έχουν λάβει αξιολόγηση από τους testers της Valve.


H Valve βρίσκεται στην διαδικασία όπου αναλύει όλο τον κατάλογό με τα παιχνίδια και βαθμολογεί το καθένα με μία από τις τέσσερις αξιολογήσεις που έχουν δημιουργηθεί για να δείξουν πόσο ομαλή θα είναι η εμπειρία στην επερχόμενη φορητή κονσόλα.

Μέχρι στιγμής 67 παιχνίδια έχουν βαθμολογηθεί και από αυτά τα 38 έχουν κριθεί ως verified, ενώ τα 24 από αυτά έχουν την σήμανση playable το οποίο σημαίνει πως παίζουν αλλά η εμπειρία δεν είναι «άψογη». Μόνο 5 τίτλοι δεν είναι κατάλληλοι ακόμα και αυτοί είναι VR τίτλοι. Το άλλο παιχνίδι που δεν υποστηρίζεται είναι το Persona 4 Golden, αν και το Steam εξηγεί τον λόγο.

Η Valve επισημαίνει πως η κατάσταση ενός παιχνιδιού μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Για να θεωρηθεί ένα παιχνίδι Verified, πρέπει να πληροί τα παρακάτω κριτήρια: Input- ο τίτλος πρέπει να υποστηρίζεται πλήρως από χειριστήριο, Seamlessness- ο τίτλος δεν θα πρέπει να εμφανίζει μηνύματα για προειδοποιήσεις συμβατότητας, Display – το παιχνίδι θα πρέπει να υποστηρίζει την ανάλυση του Steam Deck και να έχει καλές default ρυθμίσεις ενώ το κείμενο πρέπει να είναι ευανάγνωστο. System Support – το παιχνίδι θα πρέπει να υποστηρίζεται από το Proton, ένα εκτελείται μέσω του Proton. Σε αυτό συγκαταλέγεται και η υποστήριξη anti-cheat.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*