Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Περαιτέρω συρρίκνωση των εσόδων της Sony από την αγορά των κινητών

*
Η Sony γνωστοποίησε τα έσοδα του τμήματος των smartphones και μπορούμε να πούμε ότι τα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά. Στο τελευταίο τετράμηνο το οποίο κλείνει με το πέρας του Ιουλίου, η Sony κατάφερε να πουλήσει 2εκ. μονάδες, δηλαδή 1,4εκ. λιγότερες από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους. Το οικονομικό έτος 2017, οι συνολικές πωλήσεις της Sony είχαν φτάσει τις 13,5εκ. συσκευές και τον περασμένο Απρίλιο έκαναν μία πρόβλεψη της τάξεως των 10εκ. για το 2018, η οποία γρήγορα αναθεωρήθηκε στα 9εκ. κομμάτια. Εάν επιβεβαιωθούν τα προβλεπόμενα, η Sony θα έχει κέρδος μόλις $5,49δισ. για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2018 από το συγκεκριμένο τμήμα, με άμεση συνέπεια την μεταλλαγή της στον κύριο αντίζηλο της HTC για την θέση του λιγότερου ελκυστικού κατασκευαστή στην αγορά των Android συσκευών. Όλα αυτά συνηγορούν στην κατά το ήμισυ συρρίκνωση του παθόντος τμήματος.

Το μεγαλύτερο αγκάθι, για το αγοραστικό κοινό, στις προτάσεις της Sony φέρεται να είναι η παροιμιώδης επιμονή της στα ευμεγέθη bezels, την στιγμή που οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές τα έχουν αφαιρέσει σε μεγάλο βαθμό εδώ και αρκετό καιρό. Σε πλήρη αντίθεση έρχεται η εικόνα των υπολοίπων τμημάτων της Sony, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι εξαιρετικά κερδοφόρα με πρωτεργάτη το τμήμα του PlayStation. Η γενική οικονομική κατάσταση της ιαπωνικής εταιρίας είναι αρκετά καλή, όμως ίσως πρέπει να κάνει μία σταδιακή επανεκτίμηση για το αν την συμφέρει να συνεχίσει να ασχολείται με την αγορά των smartphones.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • jack124
    • Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να μείνει στην αγορά των smartphones , είναι από τα πιο ποιοτικά κινητά που υπάρχουν στην αγορά , πρέπει να δει λίγο τις τιμές αλλά και να προσλάβει νέους για το Design

*