Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ρεπορτάζ: Επεξεργαστές ARM για Chromebooks ετοιμάζει η Google

*
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nikkei Asia, τα μελλοντικά Chromebooks πολύ πιθανό να είναι εξοπλισμένα με CPUs που θα δημιουργήσει η ίδια η Google. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, ο κολοσσός της πληροφορικήες αναπτύσει σειρά δικών της επεξεργαστών για laptops και tablets με λειτουργικό σύστημα Chrome OS. Πιθανό το σενάριο αυτό να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, με δεδομένη την πρόσφατη ανακοίνωση από πλευρά Google του πρώτου της chip για φορητές συσκευές, με την ονομασία Tensor, που θα κάνει πρεμιέρα στα Pixel 6 και Pixel 6 Pro. Για να υλοποιήσει τα σχέδιά της η Google προχώρησε στην πρόσληψη μηχανικών από όλο τον κόσμο, στους οποίους περιλαμβάνονται πρώην εργαζόμενοι των Intel και Qualcomm.

Η Nikkei Asia υποστηρίζει ότι η Google μάλλον ζήλεψε την επιτυχία της Apple, που φτιάχνει τα δικά της chips για τα iPhone, iPad και υπολογιστές Mac. Λέγεται ότι το chip της Google για τα Chromebooks βασίζεται στην τεχνολογία των ARM της Softbank, όπως οι περισσότεροι επεξεργαστές για φορτητές συσκευές. Έτσι η εταιρεία θα εξαρτάται λιγότερο από τους προμηθευτές της και θα έχει μεγαλύτερη ελευθερία να προσαρμόζει το hardware στις ανάγκες των πελατών της. Δεν αποκλείεται τα πρώτα Chromebooks με chips της Google να γίνουν εμπορικά διαθέσιμα μέσα στο 2023.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*