Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ρεπορτάζ: Συσκευές AR και VR ετοιμάζει η Apple

*
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple ετοιμάζει δυο νέες συσκευές, μία για εφαρμογές VR και μία για AR. Φήμες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό, θέλουν την εταιρεία προετοιμάζει μια συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας που μοιάζει με το Magic Leap One. Από την άλλη, η συσκευή εικονικής πραγματικότητας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα αυτόνομη, όπως το Oculus Quest 2, ενδεχομένως θα είναι εφοδιασμένη με επεξεργαστή καλύτερο από τα M1 Mac chips και αναμένεται μέσα στο 2022.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το τωρινό πρωτότυπο είναι φτιαγμένο από ύφασμα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από χρήστες που χρησιμοποιούν γυαλιά οράσεως. Κάποια από τα πρωτότυπα έχουν εξωτερικές κάμερες για βασικές λειτουργίες AR. Αυτές δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και για την ανίχνευση της κίνησης των χεριών. Αυτό αναμένεται να δώσει στους developers ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Επίσης το λειτουργικό σύστημα που θα τρέχει η συσκευή έχει κωδική ονομασία "rOS" και θα φιλοξενεί μια ειδική έκδοση του App Store.


Όμως το project αντιμετωπίζει διαφορα προβλήματα, όπως το μέγεθος και το βάρος της συσκευής, λόγω της ανάγκης ύπαρξης ανεμιστήρα. Επιπλέον η απεικόνιση υψηλής ανάλυσης που φέρεται να έχει επιλέξει η Apple, πολύ πιθανό να οδηγήσει σε υψηλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Πάντως το project βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια και οι μηχανικοί δουλεύουν σε βασικά τεχνολογικά θέματα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*