Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στάσιμες οι πωλήσεις smartphones το τέταρτο τρίμηνο του 2018

*
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Gartner, το 2018 δεν ήταν και τόσο καλή χρονιά για την αγορά smartphones. Συνολικά το τελευταίο τετράμηνο πουλήθηκαν  408,358 εκ. συσκευές, κάτι που σημαίνει αύξηση 0,1% σε σχέση με τις 407,845 εκ. που πουλήθηκαν ένα χρόνο πριν. Η εταιρεία με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν η Apple, που κατά τη διάρκεια των εορτών πούλησε 11,8% λιγότερες συσκευές, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Επιπλέον, η Samsung πούλησε λιγότερες συσκευές το τέτερτο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όμως κατόρθωσε να παραμείνει μπροστά, λόγω της μεγάλης διαφοράς από τον ανταγωνισμό. Από την άλλη, η Huawei αύξησε τις πωλήσεις της κατά ένα τρίτο και πλέον ανταγωνίζεται με την Apple για τη δεύτερη θέση. Όσο για τη Xiaomi, πέρασε μπροστά από την Oppo στο Top 5, έχοντας πουλήσει 6 εκ. συσκευές περισσότερες. Σύμφωνα πάντοτε με τη Gartner, η μεγαλύτερη πτώση για τις πωλήσεις της Apple σημειώθηκε στην Κίνα, όπου το μερίδιο αγοράς της έπεσε στο 8,8% από 14,6%. Συνολικά,  το 2018 πουλήθηκαν 209 εκ. iPhones, κατά 2,7% λιγότερα σε σχέση με το 2017. Οι βασικοί λόγοι είναι πως οι καταναλωτές προχωρούν με βραδύτερους ρυθμούς στην αναβάθμιση σε νέα συσκευή, αλλά και οι εναλλακτικές από τις κινεζικές εταιρείες.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*