Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σταματάει η υποστήριξη του Daydream, της VR πλατφόρμας της Google

*
H Google επιβεβαίωσε πρόσφατα πως διακόπηκε ολοκληρωτικά η τεχνική υποστήριξη της πλατφόρμας της, Daydream VR. Επιπλέον, παύουν και οι πωλήσεις του Daydream View, του ασύρματου VR Headset, το οποίο όμως θα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν οι ήδη υπάρχοντες χρήστες, μέσω της ανάλογης εφαρμογής.

Από τις δηλώσεις εκπροσώπου της Google μαθαίνουμε καταλύτης για την εφαρμογή του σχεδίου διακοπής υποστήριξης του Daydream αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση από τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα να μειώνονται συνεχώς και τα ποσοστά χρήσης του. Παρά τις προοπτικές της πλατφόρμας, η εταιρεία διαπίστωσε πως το σημαντικότερο πρόβλημα της αφορούσε την άμεση χρήση των κινητών συσκευών των χρηστών.




Άλλωστε, το να δεσμεύει κανείς την συσκευή του στο VR headset, δεν είναι ιδιαίτερα βολικό, αφού παύει να έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του. Φυσικά, αυτό το εμπόδιο αντιμετωπίζουν όλες οι VR συσκευές που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, με το κυριότερο παράδειγμα να είναι το Samsung Gear VR.

Το Daydream View κυκλοφόρησε από την Google για πρώτη φορά το 2016 μαζί με την πρώτη της κινητή συσκευή, “Pixel”. Παρόλο που πολλές άλλες εταιρείες ενεργοποίησαν την υποστήριξη του Daydream στις κινητές συσκευές τους, η Google έχανε σταδιακά ενδιαφέρον σε αυτό το Project, με το Pixel 3A να μην είναι καν συμβατό. Με αυτή τη λογική συνέχισε η κυκλοφορία όλων των συσκευών που ακολούθησαν, μιας και η Google έστρεψε την προσοχή της στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), αλλά και στις VR εφαρμογές, όπως το εργαλείο σχεδίασης “Tilt Brush”. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*