Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στη CES 2022 η ανακοίνωση του HDMI 2.1a

*
Το νέο HDMI 2.1a αναμένεται να ανακοινωθεί στο πλαίσιο της CES 2022. Η ανακοίνωση θα γίνει από την HDMI Forum, τον οργανισμό πίσω από την έκδοση και την επίσημη επικύρωση των χαρακτηριστικών του HDMI, με τη νεότερη έκδοσή του να αναμένεται να έρθει με source-based tone mapping (SBTM). Το SBTM επιτρέπει το tone mapping HDR περιεχομένου στη συσκευή από όπου προέρχεται το υλικό προτού αυτό φτάσει στην οθόνη από όπου θα προβάλλεται.

Το SBTM σίγουρα ακούγεται παρόμοιο με το TV-led ή το Player-led tone mapping που υποστηρίζεται από το Dolby Vition. Το TV-led tone mapping είναι συνήθως η βασική επιλογή καθώς επιτρέπει στην οθόνη να κάνει tone mapping στο εισερχόμενο σήμα ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Όμως ορισμένες συσκευές, όπως το Xbox Series X και το Xbox Series S, υποστηρίζουν Player-led tone mapping για Dolby Vision, το οποίο πραγματοποιεί το tone mapping στη συσκευή παραγωγής του σήματος σε μια προσπάθεια αποφυγής καθυστερήσεων στην εικόνα, όμως η τελική ποιότητά της είναι κατώτερη.

Για την ώρα φαίνεται πως το SBTM του HDMI 2.1a θα λειτουργεί περισσότερο σαν το Player-led tone mapping. Από τη στιγμή που θα είναι κομμάτι του HDMI θα είναι συμβατό με όλα τα HDR standards, συμπεριλαμβανομένων των HDR10 και HDR10+.

Upcoming HDMI 2.1a spec to add source-based tone mapping for HDR content 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*