Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Φθηνά smartphones μέσω του Android One

Η Google παρουσίασε στο πλαίσιο του φετινού Google I/O το πρόγραμμα Android One, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία θέτει νέα standards για την ανάπτυξη φθηνών smartphones. Μέσω του εν λόγω προγράμματος, οι developers της Google θα αναλαμβάνουν το σχεδιασμό του hardware του κινητού, ενώ την κατασκευή του θα αναλαμβάνουν συνεργαζόμενες εταιρείες, όπως είναι η Micromax, η Karbonn και η Spice. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, την διάθεση φθηνών κινητών σε χώρες του "αναπτυσσόμενου κόσμου". Τα συγκεκριμένα smartphones θα τρέχουν τη stock έκδοση του λειτουργικού Android, ενώ θα λαμβάνουν αυτόματα ενημερώσεις, όπως ακριβώς οι συσκευές Nexus και Google Play, ενώ οι develoers θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν τις δικές τους εφαρμογές.



Στη συνέχεια, η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε την υπηρεσία Android Auto, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Open Automotive Alliance και την Nvidia, καθώς και με γνωστές κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων όπως οι Audi, Honda, GM και Hyundai. Σύμφωνα με την Google, το Android Auto θα προβάλλεται μέσω του smartphone στο ταμπλό του αυτοκινήτου, με τον οδηγό να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει μία σειρά από εφαρμογές και λειτουργίες όπως είναι το Google Maps, το Google Play Music, αλλά και την αποστολή μηνυμάτων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Android Auto θα υποστηρίζει και φωνητικές εντολές διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τον έλεγχο του λειτουργικού, ενώ θα είναι πλήρως συμβατό με όλα πλήκτρα που περιλαμβάνονται πάνω στο ταμπλό ή στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Τα πρώτα αυτοκίνητα, στα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Android Auto αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά στα τέλη του 2014, με τον συνολικό αριθμό των κατασκευαστών να φτάνει τους 40. Σημειώνεται, ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει διαθέσιμο το SDK στους developers.



Τέλος, η Google μέσω της πλατφόρμας Google Fit, έρχεται να ανταγωνιστεί στα ίσια το HealthKit της Apple. Το Google Fit θα συνεργάζεται με μία σειρά από fit συσκευές, καθώς και με ιατρικές (συσκευές) που μπορούν να στείλουν δεδομένα μέσω ασύρματης ή ενσύρματης διαδικασίας. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η εταιρεία, ανέμεσα στα brands που θα υποστηρίξουν την health πλατφόρμα είναι η Adidas και η Nike. Σημειώνεται, ότι το Nike Fuel band θα είναι μια από τις συσκευές που θα συνεργάζονται με το Google Fit.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*