* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

New Nintendo 2DS XL Hands On: Επιστροφή σε μήκος και πλάτος

New Nintendo 2DS XL Hands On: Επιστροφή σε μήκος και πλάτος
Η ανακοίνωση του New Nintendo 2DS XL δεν αναμενόταν από κανέναν. Απλά συνέβη. Δεν είναι περίεργο αφού η πλατφόρμα του 3DS, στην οποία προφανώς και εντάσσεται, γεννήθηκε το 2011, άρα βρίσκεται για 6η χρονιά στην αγορά. Κανείς δεν σκεφτόταν όταν θα γινόταν οποιαδήποτε προσπάθεια για να προσεγγίσει τη δεκαετία η συγκεκριμένη πλατφόρμα, αλλά να που έγινε. Είχαμε το περιθώριο να δούμε από κοντά το New Nintendo 2DS XL λοιπόν, σε χώρο της CD Media, η οποία CD Media μάς έδωσε 2 ώρες να…κάνουμε τα δικά μας και με τις δυο χρωματικές παραλλαγές της κονσόλας.

Τα τεχνικά
Το συγκεκριμένο τμήμα του κειμένου θα είναι το μικρότερο όλων. Αναμενόμενο, αφού δεν έχουμε να κάνουμε με νέα πλατφόρμα ή με hardware που δεν έχουμε ξαναδεί. Το New Nintendo 2DS έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τα New Nintendo 3DS και New Nintendo 3DS XL, την ίδια γρηγορότερη CPU σε σχέση με το πρωτότυπο 3DS/2DS, άρα και τη δυνατότητα να φορτώνει τα πάντα λίγο πιο γρήγορα, να τα πηγαίνει καλύτερα σε απαιτητικούς τίτλους και τα λοιπά προφανή όπως η ύπαρξη C-Stick. Οι οθόνες, η διάστασή τους, τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και οτιδήποτε άλλο είναι τα γνωστά. Μοιραία λοιπόν θα απασχοληθούμε περισσότερο με θέματα κατασκευής και εργονομίας.

Σχέδιο, υλικά και φινίρισμα
Μπορεί το New Nintendo 2DS να είναι η “φθηνή” πρόταση στην οικογένεια, αισθητικά όμως στέκεται πολύ καλά, πάντα βέβαια με βάση τη σχεδιαστική γραμμή που επιχειρεί να είναι φιλική προς όλους. Όπως και με τα νεότερα New 3DS το χρώμα, οι καμπύλες έχουν τον πρώτο λόγο, το ίδιο και το πλαστικό, όχι μόνο επειδή πρέπει να επιτευχθεί προσιτή τιμή αλλά επειδή το πλαστικό κοστίζει λιγότερο σε περίπτωση ζημιάς, κάτι που θα εκτιμήσει και ο καταναλωτής, ενώ αντέχει και περισσότερο στην καθημερινότητα, ακόμη και αν η αισθητική φθορά του είναι πιο εύκολη.Η εντύπωση που μας μένει από το πλαστικό στο κάτω μέρος της κονσόλας είναι πως πρόκειται για εκείνο ακριβώς που βρίσκουμε στην πλάτη του Nintendo Switch. Πράγμα που σημαίνει ότι θα αποφύγουμε να κολλήσουμε οτιδήποτε, γιατί δεν θέλουμε να μάθουμε τι συμβαίνει αν το ξεκολλήσουμε. Στο πάνω μέρος το πλαστικό είναι γυαλιστερό αντί για για ματ, τουλάχιστον στο περιθώριο, αφού το πίσω μέρος της πάνω οθόνης η επιφάνεια είναι ριγωτή, προσφέροντας κάτι λίγο πιο ευχάριστο για το χέρι αλλά και λίγο καλύτερο κράτημα. Δεν υπάρχουν καλύμματα για την κονσόλα αυτά, αλλά, έτσι κι αλλιώς, μόνο το “μικρό” New 3DS είχε τέτοια δυνατότητα, όχι το New 3DS XL. Με τη δημοφιλία των μοντέλων XL, λίγοι έδωσαν σημασία στην όλη ιδέα στην πραγματικότητα. Γενικά πάντως έχουμε να κάνουμε με ένα λευκό και ένα μαύρο μοντέλο με πορτοκαλί και γαλάζιες λεπτομέρειες αντίστοιχα, οπότε έτσι θα αναφερόμαστε αναλόγως σε αυτά.Γενικότερα όμως, το λευκό μοντέλο θα έχει καλύτερη τύχη πιστεύουμε. Όχι λόγω γούστου αλλά λόγω πλαστικού. Και τα δύο συστήματα ξεσφραγίστηκαν από εμάς τους ίδιους, δεν τα είχε αγγίξει άλλο χέρι προηγουμένως δηλαδή. Στο μαύρο μοντέλο είδαμε άμεσα σημάδια. Φυσικά δεν γρατζουνίσαμε τίποτα, αλλά και μόνο η επαφή με το δέρμα ήταν αρκετή για να μείνουν στάμπες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό μέρος, ακόμη και στο πάνω μέρος με τη ριγωτή επιφάνεια. Το ίδιο ισχύει και εσωτερικά, με το μαύρο μοντέλο μάλιστα να μένει κλειστό την περισσότερη ώρα και αυτό να είναι αρκετό ώστε να σχηματιστεί ορατός δακτύλιος σκόνης στο περιθώριο της πάνω οθόνης, που καλύπτεται από γυαλιστερό πλαστικό, σχηματίζοντας ουσιαστικά το περίγραμμα του αναλογικού μοχλού που υπάρχει στο αριστερό μέρος της κονσόλας. Φυσικά όλα αυτά ισχύουν και για το λευκό New Nintendo 2DS. Με τη βασική διαφορά ότι δεν φαίνονται, λόγω χρώματος. Για αυτό και μόνο προτείνουμε το λευκό μοντέλο. Κι αυτό μπορεί να λερωθεί, αλλά εκείνοι οι λεκέδες θα φεύγουν και αυτοί που μένουν είναι πιο απίθανο να είναι ορατοί.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • Savas_Skliros
  • Συμπαθητικό είναι!! Ίσως και να είναι η πρώτη handheld κοσνόλα που θα πάρω....

  • john-data
  • Ο Καρέτσος στην αρχή είναι σαν παιδάκι ενώ οι μεγάλοι μιλάνε για τα χαρακτηριστικά κτλ αυτός επεξεργάζεται κουτί συσκευή θύρες τι είναι αυτό κτλ xaxaxaxa

  • blackmore
  • Τα πλαστικά που επιλέγει η Nintendo για της κονσόλες της, είναι πραγματικά πολύ χάλια.
   Προσωπικά δεν μπορώ να βλέπω δαχτυλιές, με το Wii U, κάθε φορά που έπαιζα ή λίγο ή πολύ, μετά χρησιμοποιούσα μαντιλάκια καθαρισμού, και από το πολύ καθάρισμα έχει κάτι μικρογρατζουνιές.

   Τα Ps3 / Ps4 / Xbox 360 / Xbox one, τόσα χρόνια, πέρα που δεν έχουν την παραμικρή γρατσουνιά, τα κάνω ένα καθάρισμα, μόνο κατά διαστήματα, γιατί δεν θέλω στα κοντρόλ να μαζεύονται διάφορα, το Ps vita slim που εχω, εχει και αυτο πλαστικό που μια φορά το πιάνεις, και γεμίζει δαχτυλιές.

  • yaponvezos
  • Το πλαστικό αν είναι γυαλιστερό ό,τι ποιότητας και να είναι, τη δαχτυλιά με τη σκέψη δεν τη γλιτώνεις.

  • blackmore
  • Οπότε, σε κάτι που το πιάνουν συνέχεια, δεν βάζεις υλικό που η δαχτυλιά θα φαίνεται από τα 10 μέτρα...

New Nintendo 2DS XL Hands On: Επιστροφή σε μήκος και πλάτος - Σελίδα 2

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity