Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

DualSense Edge Hands On Preview

*
Η Sony έχει ανακοινώσει το DualSense Edge από την φετινή Gamescom και ήρθε η ώρα να πιάσουμε το «επαγγελματικό» χειριστήριο του PS5 στα χέρια μας. Είχαμε τη δυνατότητα να δούμε το ειδικό αυτό controller στο πλαίσιο ενός media event για λίγα ΜΜΕ στη χώρα μας και μπορούμε να μεταφέρουμε κάποιες λίγες εντυπώσεις μετά από κάποια ώρα που μπορέσαμε να περάσουμε μαζί του.



Το DualSense Edge Controller παρουσιάστηκε τον φετινό Αύγουστο, στο πλαίσιο του Opening Night Live. Πριν από μερικές εβδομάδες η Sony ανακοίνωσε ταυτόχρονα πως άνοιξαν οι προ-παραγγελίες, ενώ θα βγει στα ράφια των καταστημάτων προς τα τέλη Ιανουαρίου 2023 και συγκεκριμένα στις 26 του επόμενου μήνα. Η ημερομηνία αυτή ισχύει και για τη χώρα μας και οι προ-παραγγελίες ισχύουν και για τα ελληνικά καταστήματα λιανικής.

@4timesp Αυτό είναι το #DualSenseEdge, το νέο "επαγγελματικό" ασύρματο χειριστήριο του #PS5 που είχαμε τη δυνατότητα να δούμε σε ένα limited press event στα γραφεία της #Sony στην Ελλάδα. Γνωρίστε το και αν σας ικανοποιεί, κάντε σήμερα την προ-παραγγελία σας από το δίκτυο συνεργατών του #PlayStation. #DualSense #TikTokGreece #TikTokGaming #Gaming #Accessories #4thePlayers #Controller ♬ original sound - Pavlos Papapavlou


Δεν είχαμε τη δυνατότητα να δούμε το κουτί αγοράς του, αλλά αντιθέτως, η πρώτη μας επαφή έγινε με τη θήκη μεταφοράς. Όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση premium προϊόντος και ειδικά premium ακουστικών της Sony, η θήκη αυτή είναι πολυτελής. Είναι κατασκευασμένη από υλικά που την προστατεύουν από τα πατήματα και τις πιέσεις προς το εσωτερικό και ανοίγοντάς την βρίσκουμε το ίδιο το χειριστήριο (το κυρίως «σώμα»), αλλά και όλα τα parts που μπορείτε να αντικαταστήσετε. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει ένα καλώδιο USB, 2 κλασικά καπάκια, 2 καπάκια High Dome, 2 καπάκια Low Dome, 2 κουμπιά πίσω μισού θόλου, 2 κουμπιά πίσω σχήματος μοχλού και το περίβλημα βύσματος. Το τελευταίο είναι σαν ένα κλείδωμα που κουμπώνει στο σημείο εισόδου του καλωδίου USB και αποτρέπει την αποσύνδεσή του (πχ. στη διάρκεια παιχνιδιού). Κάτι που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι πως η θήκη μεταφοράς έχει στο πίσω μέρος της ένα κενό πλαίσιο, από το οποίο μπορείτε να περάσετε το καλώδιο φόρτισης και να το συνδέσετε στο ρεύμα, χωρίς να έχετε το DualSense Edge εκτός της.



Σχεδιαστικά, το DualSense Edge δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τα υπόλοιπα χειριστήρια της Sony για το PS5. Στα αριστερά βρίσκουμε το D-Pad (με μαύρα πλήκτρα κατευθύνσεων), στο επάνω μέρος τα πλήκτρα εντολών και το touchpad (με χαραγμένα τα σύμβολα του PlayStation) και στα δεξιά τα πλήκτρα εντολών. Στο επάνω μέρος έχουμε τα shoulder buttons και στο πίσω μέρος τις σκανδάλες. Εκεί που αρχίζει να διαφοροποιείται το «επαγγελματικό» χειριστήριο της Sony είναι στο πίσω τμήμα. Στην πλάτη του DualSense Edge υπάρχουν δύο ειδικές υποδοχές, στις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε είτε τα δύο κουμπιά σχήματος μοχλού, είτε τα δύο κουμπιά μισού θόλου, ανάλογα με το τι σας βολεύει να χρησιμοποιείτε καλύτερα.

Δεύτερο σημείο ενδιαφέροντος είναι οι μοχλοί με τις τρεις θέσεις προσαρμογής των σκανδαλών. Ανάλογα με το παιχνίδι που παίζετε, χρειάζεται και διαφορετικό πάτημα στα πλήκτρα σκανδάλης και έτσι το DualSense έχει ένα ειδικό slider με 3 θέσεις ακριβώς δίπλα τους για να ορίζετε εσείς που θέλετε να τερματίζει το πάτημα. Τρίτο σημείο ενδιαφέροντος είναι τα ειδικά πλήκτρα που υπάρχουν ακριβώς κάτω από τους αναλογικούς μοχλούς. Με αυτά μπορείτε να ορίσετε επί της ουσίας τα διάφορα shortcuts. Για παράδειγμα, μπορείτε να φορτώσετε κάποια προφίλ για τα πλήκτρα και να τα ενεργοποιείτε αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να βγείτε στο μενού. Ακόμη, μπορείτε να ορίσετε την ένταση του ήχου άμεσα, ενώ στο μέλλον είναι σίγουρο πως αυτά τα πλήκτρα θα μας απασχολήσουν ξανά.



Τέταρτο σημείο ενδιαφέροντος είναι το τμήμα των μοχλών. Από τη μία, οι ίδιοι οι μοχλοί δέχονται διαφορετικά καπάκια, ανάλογα με το ύψος και την υφή που σας βολεύει να χρησιμοποιείτε όταν παίζετε. Από την άλλη, με το πάτημα ενός πλήκτρου στο πίσω μέρος του χειριστηρίου, απελευθερώνεται το καπάκι που τους καλύπτει. Με αυτόν τον τρόπο και έναν απλό μηχανισμό που μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω video, μπορείτε να αφαιρέσετε ολόκληρο τον μοχλό και να τον αντικαταστήσετε με κάποιον από αυτούς που πωλούνται ξεχωριστά.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το λειτουργικό του PS5 ενεργοποιεί μία έξτρα επιλογή ρυθμίσεων όταν συνδέετε το DualSense Edge. Από εκεί μπορείτε να ορίσετε τι κάνει κάθε συντόμευση πλήκτρου, αλλά και να «πειράξετε» τα επίπεδα ευαισθησίας μοχλού και έντασης δόνησης, με γραφήματα και ενδειξεις που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Για όσους, δε, έχουν πλήρη γνώση αυτών των ρυθμίσεων, το αποτέλεσμα στο χειριστήριό τους θα είναι πραγματικά όσο πιο λεπτομερές γίνεται!







Δοκιμάζοντας τώρα στην πράξη το χειριστήριο, η εμπειρία που αποκομίζει κανείς είναι εφάμιλλη αντίστοιχων “Pro Controllers” που προσφέρουν όλες αυτές τις δυνατότητες. Ανάλογα τον τύπο παιχνιδιού και τις κατάλληλες ρυθμίσεις, οι επαγγελματίες παίκτες θα μπορέσουν να φέρουν το χειριστήριο ακριβώς στα μέτρα τους, έτσι ώστε να μπορούν πχ. να πατήσουν το γκάζι και το φρένο όσο απαιτείται στο Gran Turismo ή να χρησιμοποιήσουν με περισσότερες επιλογές τα όπλα τους στο Call of Duty. Εκεί που η Sony κερδίζει στα σημεία είναι το λογισμικό και οι ρυθμίσεις που πραγματικά αφήνουν τον παίκτη να κάνει ό,τι θέλει με το περιφερειακό.

Το DualSense Edge αναμένεται και στη χώρα μας στις 26 Ιανουαρίου 2023 και μπορείτε να το κάνετε τώρα προ-παραγγελία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε και στην επίσημη ελληνική σελίδα του, εδώ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • PORTAL
    • Διακοσια πενηντα ευρω (τιμη Public) για ενα υπεροχο χειριστηριακι. Ψαχνω να βρω το logo με το μηλο αλλα δεν... Που το εχουν κρυψει; Μηπως μπερδευομαι με αλλη εταιρια;

*