Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Galaxy A7 2018 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Samsung

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Samsung

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Samsung

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Μπορεί τα S9/S9+/Note 9 να είναι τα κορυφαία τηλέφωνα της Samsung, ωστόσο ο περισσότερος κόσμος καταλήγει σε σαφώς οικονομικότερες λύσεις, με την εταιρεία να έχει τη σειρά A για αυτούς. Φέτος, έχουμε δυο νέα τηλέφωνα σε αυτή τη σειρά, τα A7 και A9, με το Samsung Galaxy A7 2018 να έρχεται με επίσημη τιμή στα €369 αλλά και δυνατότητα να το πάρει κανείς από online καταστήματα ακόμα και €100 λιγότερα.



Ουσιαστικά, έχουμε με μια κλασσική Samsung συσκευή με μεγάλη Amoled οθόνη (και μεγάλα bezel είναι η αλήθεια) που προσπαθεί να ισορροπήσει τα τεχνικά της χαρακτηριστικά ώστε να φανεί ανταγωνιστικό στη κατηγορία τιμή +/- €300. Πρόκειται για μια καλή κατασκευή, σχετικά μεγάλη σε μέγεθος, που συνδυάζει μέταλλο με γυαλί. Η οθόνη έχει διαγώνιο 6’’ και λειτουργεί σε ανάλυση FHD+, με τα χρώματα που προσφέρει να είναι ζωντανά και τη μέγιστη φωτεινότητα να είναι εξαιρετική, ειδικά στο auto mode. Όπως είπαμε, τα bezel είναι σχετικά μεγάλα και σίγουρα το τηλέφωνο από αυτή τη πλευρά δε θυμίζει καθόλου τα S. Στη δεξιά πλευρά βρίσκουμε τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου μαζί με το power button που ταυτόχρονα παίζει το ρόλο του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος. Μια πρωτόγνωρη κίνηση για τη Samsung που την έχουμε δει παλαιότερα να υλοποιείται σε Sony smartphone και είναι μια από τις καλύτερες και πλέον εύχρηστες λύσεις όσον αφορά στο ξεκλείδωμα της συσκευής με δακτυλικό αποτύπωμα. Τουλάχιστον για τους δεξιόχειρες, αφού το ξεκλείδωμα με τον αντίχειρα είναι πανεύκολο. Με το δείκτη για τους αριστερόχειρες τα πράγματα είναι λίγο δυσκολότερα. Ένα πρόβλημα που παρατηρήσαμε είναι πως το ζεύγος των volume controls είναι τοποθετημένα αρκετά, καθιστώντας τη πρόσβαση σε αυτά δυσκολότερη.



Στα αριστερά υπάρχει η θέση για τις δυο κάρτες SIM και την κάρτα micro SD. Το γεγονός ότι χωράνε και τα τρία είναι σίγουρα εντυπωσιακό, αυξάνοντας τη χρηστικότητα της συσκευής αφού ο κάτοχός της μπορεί να έχει δυο γραμμές τηλεφώνου και ταυτόχρονα να επεκτείνει τα 64Gb αποθηκευτικού χώρο μέχρι και κατά 512GB! Στο κάτω μέρος έχουμε την έξοδο ακουστικών και μια θύρα MicroUSB, κάτι που μας έκανε εντύπωση αφού πλέον η αγορά κατά κόρον χρησιμοποιεί Type-C USB. πραγματικά δε μπορούμε να ξέρουμε για ποιο λόγο η Samsung πήρε αυτή την απόφαση. Πάνω από την οθόνη, στο εκεί περιθώριο, βρίσκουμε τη selfie κάμερα των 24Mpixel η οποία συνοδεύεται και από LED flash ενώ στο πίσω μέρος έχουμε το βασικότερο χαρακτηριστικό του τηλεφώνου: τις τρεις κάμερες. Όπως έκανε νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Huawei, έτσι κάνει και η Samsung αλλά με ένα οικονομικό τηλέφωνο. Τρεις κάμερες, εκ των οποίων οι δυο είναι αξιοποιήσιμες, μια κανονική 24Mpixel με f/1.7 και μια ultrawide στα 8Mpixel και με f/2.4. Η τρίτη χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να δίνει πληροφορίες βάθους στο software, ούτως ώστε να μπορεί αυτό να δημιουργήσει τα γνωστά bokeh εφέ.



Στα ενδότερα της συσκευής δεν έχουμε κάτι το εντυπωσιακό, βρίσκοντας το Exynos 7885 SoC της Samsing, ένα οχταπύρηνο chip που συνοδεύεται από 4GB μνήμης. Η ενσωματωμένη μπαταρία έχει χωρητικότητα 3300mAh και προσφέρει επαρκή αυτονομία για 1,5 μέρα χρήσης, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος γρήγορος τρόπος φόρτισης, αφού η συσκευή χρειάζεται πάνω από 2 ώρες στη πρίζα. Προφανώς και δεν υπάρχει ούτε ασύρματη φόρτιση.


Πηγαίνοντας στη χρηστικότητα τώρα, η συσκευή έρχεται με Android 8.0 πάνω στο οποίο τρέχει το interface της Samsung. Όποιος έχει χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε άλλο smartphone της εταιρείας το τελευταίο 1,5 χρόνο, θα βρει ένα γνώριμο περιβάλλον χρήσης. Υπάρχουν αρκετές επιλογές παραμετροποίησης όπως διαφορετικά themes, αλλαγή ανάλυσης, εξαφάνιση των soft buttons, ρύθμιση θερμοκρασίας χρώματος της οθόνης και γενικότερα ότι βρίσκει κανείς και στα flagship smartphone της Samsung. Ακόμα και το software των καμερών είναι αντίστοιχο, απλά προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης συσκευής. Ακόμα και τα AR Emoji που έκαναν τη πρώτης τους εμφάνιση στα S9/S9+ υπάρχουν εδώ για να παίξει ο χρήστης. Από πλευράς επιδόσεων τα πάει αρκετά καλά και ο χρήστης δύσκολα θα παρατηρήσει προβλήματα και καθυστερήσεις. Γενικά, θα κάνει τη δουυλειά του μια χαρά, χωρίς να έχει βέβαια τις υψηλές επιδόσεις άλλων, αντίστοιχου κόστους συσκευών εκ Κίνας.



Όσον αφορά στις κάμερες τώρα, τα πράγματα είναι από μέτρια έως αρκετά καλά. Κατ’ αρχάς, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ποια από τις δυο κάμερες θα χρησιμοποιεί μόνο στο εντελώς αυτόματο mode και μόνο πατώντας το σχετικό πλήκτρο εναλλαγής της κάμερας από normal σε wide. Στα υπόλοιπα mode είναι διαθέσιμη μόνο η βασική κάμερα. επίσης, δεν είναι δυνατό να γράψει κανείς βίντεο με τη wide camera και προφανώς δε μπορεί να εναλλάσσει κάμερες κατά τη διάρκεια βιντεοσκόπησης. Η βασική κάμερα προσφέρει καλά χρώματα και μπόλικη λεπτομέρεια, ειδικά τη μέρα. Το βράδυ χάνει αρκετή από τη λεπτομέρειά της, με τα χρώματα να γίνονται περισσότερο μουντά, αλλά τουλάχιστον ο θόρυβος είναι ελεγχόμενος. Η ultrawide κάμερα πάλι, δίνει φωτογραφίες με μπόλικη παραμόρφωση, με το software να μη προσπαθεί σχεδόν καθόλου να τη διορθώσει.



Σίγουρα κάτι τέτοιο είναι λογικό, λόγω της φύσης της κάμερας, αλλά θα θέλαμε το ίδιο το smartphone να κάνει περισσότερα πράγματα ως προς το τομέα αυτό. Χρωματικά επίσης δε τα καταφέρνει τόσο καλά, αλλά τουλάχιστον δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να απαθανατίσει πολύ περισσότερη εικόνα σε σχέση με την απλή. Το βράδυ όμως, τα πράγματα για την ultrawide γίνονται δυσκολότερα, με τα χρώματα να χάνουν τη περισσότερη από τη ζωντάνια τους. Όσον αφορά τώρα στο portrait mode και τη χρήση του τρίτου αισθητήρα, εδώ έχουμε καλό αποτέλεσμα, με δυνατότητα να αλλάζουμε το background blur και μετά τη λήψη της φωτογραφίας. Αντίστοιχη λειτουργία προσφέρει και η selfie cam, η οποία σε γενικές γραμμές κάνει καλά τη δουλειά της. Όταν πέσει ο περιβάλλον φωτισμός δυσκολεύεται λίγο, αλλά εκεί έρχεται το ενσωματωμένο flash να φωτίσει τα πάντα και να βγάλει τέλειες selfies.



Το Galaxy A7 2018 είναι μια περίεργη συσκευή. Η τιμή του είναι ικανοποιητική για συσκευή της Samsung, πόσο μάλλον από τη στιγμή που έρχεται με Super Amoled οθόνη. Επιπλέον, είναι η φθηνότερη συσκευή με τρεις κάμερες, αν και στη πραγματικότητα οι δυο είναι διαθέσιμες και ταυτόχρονα μια από τις λίγες με ultra wide φακό. Όσοι θέλουν αυτό το συνδυασμό, δε θα το βρουν πουθενά αλλού και σίγουρα θα βρουν την αυτονομία της συσκευής παραπάνω από ικανοποιητική. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλη αυτονομία
  • Εξαιρετική οθόνη
  • Και dual sim και micro sd card
  • Wide φακός
  • Καλές φωτογραφίες την ημέρα
  • Φλας στη selfie cam
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Θύρα micro USB!
  • Αργή φόρτιση
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*