Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Bloody Β930 Mechanical Keyboard Review

  • Bloody Β930 Mechanical Keyboard
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.bloody.com/en/ FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
Αφού πέρασε από τα χέρια μας μια στρατιά από περιφερειακά της Bloody για το ταπεινό μας PC, ήρθε η ώρα να πασπατέψουμε και κάτι πιο σύνηθες. Ο λόγος για το Β930 Mechanical Keyboard που έρχεται γεμάτο υποσχέσεις και καφέ διακόπτες. Για τους καφέ διακόπτες, το «γεμάτο» έχει λίγο πιο κυριολεκτική έννοια. Αλλά θα τα δούμε όλα σιγά σιγά. Η αρχή γίνεται με την ίδια τη συσκευασία και το sleeve που την περιβάλλει. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες βρίσκονται επάνω του, οπότε μόλις ανοίξετε τη συσκευασία ξέρετε τι να περιμένετε. Το Β930 έρχεται χωρίς numpad, έχει όμως μεταλλικό κέλυφος, βίδες που εξέχουν στις άκρες του για επιπλέον εφέ και δύο από τα καλύτερα ποδαράκια που θα συναντήσετε σε πληκτρολόγιο, λόγο στιβαρότητας και καλής πλαστικής επένδυσης για να μη γλιστρήσει ποτέ. Το ενισχυμένο καλώδιο USB δεν είναι αποσπώμενο, αλλά έτσι κι αλλιώς το μήκος του δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Άλλωστε το πληκτρολόγιο είναι ανθεκτικό σε νερό και κατά λάθος μπουγέλα, οπότε ένα αποσπώμενο καλώδιο ίσως δημιουργούσε πρόβλημα σε αυτό.



Βέβαια η ουσία βρίσκεται στην επάνω πλευρά του Β930 και τα 87 πλήκτρα του. Η έλλειψη numpad σημαίνει πως το απαραίτητο πλήκτρο fn δίνει το «παρών» για να μπορέσετε να δώσετε επιπλέον λειτουργίες σε συγκεκριμένα πλήκτρα. Το πληκτρολόγιο, ακόμα και χωρίς τη χρήση των μικρών του ποδιών για περισσότερη κλίση, είναι κατασκευασμένο με μικρή κλίση την οποία και ακολουθούν και τα ίδια τα πλήκτρα. Αυτά είναι κατασκευασμένα από ελαφρώς γυαλιστερό πλαστικό, με ελληνικούς χαρακτήρες χαραγμένους επάνω τους, και μέσα στη συσκευασία θα βρείτε 16 ακόμα πλήκτρα για να αντικαταστήσετε αν θέλετε κάποια από τα stock του Β930. Συνολικά θα βρείτε δυο διαφορετικά σετ των Q, W, E, R, A, S, D, F, ένα με πλήρως διάφανα πλήκτρα και ένα με κόκκινα, ματ με επικάλυψη σιλικόνης. Το απαραίτητο εργαλείο για να τα αφαιρέσετε υπάρχει φυσικά στη συσκευασία αν και τα δάχτυλά σας κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από μόνα τους. Όχι μόνο γιατί το ίδιο το εργαλείο δεν καταφέρνει σχεδόν ποτέ να πιάσει σωστά πλήκτρο για να το αφαιρέσει, αλλά γιατί με μηδενική προσπάθεια μπορείτε να βγάλετε όποιο πλήκτρο θέλετε με τα δάχτυλά σας. Οπότε καλύτερα να μπείτε σε πιο πρωτόγονο mode για να αντικαταστήσετε τα πλήκτρα που θέλετε. Ό,τι και αν έχετε από πάνω πάντως, κάτω από κάθε πλήκτρο υπάρχει καφέ LK Optic Switch της Bloody, που υπόσχεται αστραπιαία απόκριση (μιας και χρησιμοποιεί αισθητήρες υπέρυθρων ακτίνων -όπως και το Bloody P85 που ήδη σας παρουσιάσαμε-), τεχνολογία που υπόσχεται απόκριση 0,2ms. Ο καφέ διακόπτης, μεταξύ άλλων, φέρει και ηχητικές διαφορές σε σχέση με άλλους διαφορετικού τύπου. Προσφέρουν πιο ομαλό πάτημα, πολύ πιο διακριτικό κλικ στο τέλος αυτού, πράγμα που σημαίνει πως με όσο περισσότερη δύναμη πατήσετε κάθε πλήκτρο, τόσο πιο δυνατός ο ήχος που θα ακούσετε. Η ίδια η Bloody περιγράφει τον διακόπτη ως “non-clicky" και δεν έχει έχει άδικο, μιας και όποιος θόρυβος θα ακουστεί δεν είναι κάτι επιτηδευμένο, αλλά απλό ζήτημα φυσικής.



Δεν υπήρξε ποτέ ίχνος προβλήματος με καθυστέρηση σε πάτημα πλήκτρων και εκτέλεση εντολής σε παιχνίδι, πρόγραμμα ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα μάς απασχόλησε. Οπότε τα LK Optic Switches κάνουν αυτό που υπόσχονται. Και τα επιπλέον key caps για τα Q, W, E, R, A, S, D και F είναι ικανά να προσφέρουν διαφορετική εμπειρία στον παίκτη. Τα κόκκινα με επικάλυψη σιλικόνης κρατάνε ελαφρώς πιο σταθερό το δάχτυλό σας επάνω τους σε σχέση με τα κλασικά γυαλιστερά πλήκτρα, ενώ η ελαφρώς ανασχεδιασμένη κορυφή τους επιτρέπει και λίγο καλύτερο κράτημα στο ίδιο το δάχτυλο. Όντας ελάχιστα πιο χαμηλά από τα κανονικά πλήκτρα, είναι εύκολο το χέρι σας να τα βρει ακόμα και αν δεν κοιτάτε το πληκτρολόγιό σας. Το κακό με τα κόκκινα αυτά πλήκτρα είναι πως δεν διαθέτουν ελληνικούς χαρακτήρες επάνω τους, αλλά δεν προσφέρουν και ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα με το φωτισμό του Β930, μιας και αυτός δεν είναι αρκετά έντονος σε αυτά. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από τα διάφανα Q, W, E, R, A, S, D, και F στην περίπτωση των οποίων ο φωτισμός είναι τόσο διάχυτος που απλά δεν βγάζετε άκρη για το ποιο πλήκτρο πατάτε. Κάπως έτσι καταλήγουμε με δυο διαφορετικές οδούς που καταλήγουν στο ίδιο πρόβλημα. Βέβαια το να γίνεται λόγος μόνο για το φωτισμό δεν είναι αρκετό μιας και το Β930 διαθέτει περισσότερα features για να κάνει τη χρήση κάθε του πλήκτρου εύκολη και άνετη, όπως επιπλέον στηρίγματα για σταθερότητα κάθε πλήκτρου (στο space bar, που παραδοσιακά είναι τεράστιο, αυτό παίζει όντως ρόλο μιας και δεν μπατάρει ποτέ), αλλά και περισσότερο πλαστικό πάνω από το brown switch για να εμποδίσει σκόνη από να μπει μέσα στο μηχανισμό.



Και ασφαλώς όλα αυτά είναι καλά και ωραία, αλλά αν δεν μπορείτε να φέρετε το πληκτρολόγιο στα μέτρα σας, όλα τα παραπάνω λίγη σημασία έχουν. Εννοείται πως η Bloody δεν σας αφήνει παραπονεμένους και φροντίζει να υπάρχει συνοδευτικό software για ακόμα μιας φόρα, πάλι ξεχωριστό από τα υπόλοιπα, ονόματι KeyDominator2. Το software είναι δωρεάν διαθέσιμο στο site της Bloody και, για ακόμα μια φορά, είναι μια μικρή ταλαιπωρία. Μπορείτε να ορίσετε κυριολεκτικά ό,τι βάλει ο νους σας σε κάθε πλήκτρο του Β930, όπως συνδυασμούς πλήκτρων, mouse click, ακόμα και κινήσεις του mouse σε ένα μόνο macro. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά ανεξάντλητες, όμως το KeyDominator2 και πάλι κάνει την όλη διαδικασία δύσκολή λόγω του τόσο κακού του σχεδιασμού και interface. Ο φωτισμός είναι ίσως το μόνο feature που δεν επηρεάζεται από το ίδιο το interface μιας και δεν του λείπει κάτι, αλλά δεν είναι τόσο «ανθισμένος» όσο σε ανταγωνιστικά προϊόντα. Όμως για ακόμα μια φορά το software είναι πλήρες λειτουργιών, αλλά ο σχεδιασμός του το κάνει δύστροπο και περισσότερο απομακρύνει το χρήστη, ενέργεια που καταλήγει να έχει και επίπτωση στο σύνολο του προϊόντος, μιας και ο χρήστης που δεν θα το αξιοποιήσει καταλήγει με λειψή εμπειρία.



Κάθε μία από τις συνοδευτικές εφαρμογές για προϊόντα της Bloody που δοκιμάσαμε έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και μάλλον είναι στιγμή για την ίδια να προχωρήσει σε ένα γενναίο ανασχεδιασμό τους. Για το καλό δικό της και του προϊόντος της. Όταν μάλιστα κανείς κοιτάξει την κατηγορία των 119,99 ευρώ που κοστίζει το Β930 και τι προσφέρει ο ανταγωνισμός, θα βρει pass through για USB, audio jack, αναπαυτικά μαξιλαράκια για τους καρπούς σας, numpad και macro keys. Είναι λοιπόν κατανοητό πως ενώ το Β930 είναι προσεγμένη κατασκευή, αρκετά άνετο και δεν του λείπει τίποτα σημαντικό, οι απουσίες επιπλέον χαρακτηριστικών και το τόσο δυσκίνητο του software, το κάνουν σίγουρα περίεργη αγορά για τους περισσότερους. Εκτός βέβαια αν είστε διατεθειμένοι να ματώσετε. Για να έχετε και τη χάρη, όχι μόνο το όνομα. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καλή κατασκευή
  • Καμία έλλειψη ουσίας
  • Ανθεκτικό σε νερό και υγρασία
  • Επιπλέον key caps στη συσκευασία για μια στάλα personalization
  • Απόλυτα απροβλημάτιστη λειτουργία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Απόντα αρκετά συμπληρωματικά features σε σχέση με τον ανταγωνισμό
  • Πλήκτρα που αφαιρούνται πιο εύκολα με το δάχτυλο παρά με το εργαλείο για αυτή τη δουλειά
  • Συμπληρωματικό software τόσο δύστροπο που κόβει πόντους και λειτουργίες από το ίδιο το προϊόν
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*