Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Bloody G500 Review

*
Η Bloody, παραπαίδι της A4 Tech, δείχνει να μη μασάει τα λόγια της για τα προϊόντα της και για αυτό το headset που έφτασε στα χέρια μας χαρακτηρίζεται μάχιμο. Συγκεκριμένα μιλάμε για το Bloody G500 που φέρει περήφανο στη συσκευασία του τον υπότιτλο "Combat Gaming Headset". Το ότι απευθύνεται σε gamers είναι εμφανές εξ αρχής. Όχι μόνο από τη σκοτεινή και γεμάτη εφέ συσκευασία, αλλά και από το design του ίδιου του προϊόντος, που είναι γεμάτο γωνίες και βαμμένο σε κόκκινο και μαύρο χρώμα. Ανοίγοντας τη συσκευασία βρίσκουμε μόνο το ίδιο το headset, τα όποια προστατευτικά πλαστικά και ένα επιπλέον καλώδιο. Συνοδευτικά έντυπα και άλλα δωράκια απουσιάζουν, για τον απλό λόγο πως μιλάμε για headset με audio jack και όχι θύρα USB. Αυτό το χαρακτηριστικό το κάνει πολύ πιο απλό στη χρήση ως προϊόν και ταυτόχρονα κατάλληλο για πλειάδα συσκευών, όπως PC, κονσόλες, smartphones και γενικά οποιαδήποτε συσκευή με audio jack. Το headset διαθέτει και ενσωματωμένο μικρόφωνο το οποίο κρύβεται εντός του αριστερού ακουστικού και μπορεί να βγει από εκεί και να βρεθεί πιο κοντά στο στόμα σας χάρη μικρή εύκαμπτης λαβής που διαθέτει. Τα drivers 40 χιλιοστών του G500  κρύβονται πίσω από δυο αρκετά αναπαυτικά μαξιλαράκια με επικάλυψη δερματίνης που είναι φτιαγμένα για να καλύπτουν πλήρως το αυτί σας και όχι να κάθονται επάνω τους. Αν είστε όπως ο γράφων, με αυτιά-τηγάνια δηλαδή, αυτά δεν θα χωρέσουν ποτέ εντός και θα έρθει μια ελαφρώς δυσάρεστη αίσθηση μετά από λίγες ώρες χρήσης. Τα φυσιολογικά σε μέγεθος αυτιά όμως δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα για ώρες μιας και το βάρος είναι αρκετά μικρό ώστε να μην δημιουργεί προβλήματα.



Τα ear cups έχουν ένα μικρό περιθώριο περιστροφής γύρω από τον άξονά τους για λίγο καλύτερη εφαρμογή ενώ η μεταλλική ενίσχυση στα σημεία αυξομείωσης του ανοίγματος της στέκας, αλλά και η αρκετά μαλακή επένδυση στην κορυφή αυτής, κάνουν το G500 αρκετά άνετο για κάθε περίσταση και αρκετά στιβαρό ώστε να μην το φοβάστε. Το καλώδιο του headset έχει αρκετή εύκαμπτη επένδυση ώστε να είναι πιο ανθεκτικό σε κακουχίες. Πάνω του θα βρείτε και πλήκτρο για παύση/εκκίνηση μουσικής αλλά και αποδοχή/λήξη τηλεφωνικών κλήσεων. Το ίδιο το μικρόφωνο κατέληξε ελαφρώς καλύτερο από το σύνηθες στην κατηγορία. Η ποιότητα ήχου δεν απείχε πολύ από ό,τι ακούτε συνήθως σε μια τηλεφωνική κλήση, όμως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στη συνεννόηση με το συνομιλητή μας, είτε σε gaming session είτε σε συνομιλία μέσω Skype, τηλεφωνικές κλήσεις κ.λπ. Το επιπλέον καλώδιο που αναφέραμε στην αρχή πιάνει εδώ τόπο μιας και λειτουργεί ως προσαρμογέας για να συνδέσετε το G500 σε PC, «σπάζοντας» το ένα audio jack σε δυο, για ξεχωριστή σύνδεση μικροφώνου και ακουστικών. Στη συγκεκριμένη επέκταση συναντούμε πολύ πιο λεπτό και ευαίσθητο καλώδιο, αν και με απλή στοργή και προδέρμ δεν θα έχετε πρόβλημα.



Καλά όλα αυτά αλλά τι γίνεται όταν τελικά το G500 αράξει στο κεφάλι σας; Τα αυτιά σας δεν θα ματώσουν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, και μπορείτε να το πάρετε με όποια έννοια θελήσετε. Ακόμα και σε ακραία ένταση ήχου, το headset κρατάει χαρακτήρα και δεν παραμορφώνει τον ήχο του. Αυτός συνολικά χαρακτηρίζεται από το κλασικό σύμπτωμα της κατηγορίας, το υπερβολικό μπάσο. Ή μάλλον αυτήν την εντύπωση αφήνει μιας και στην προκειμένη η κατάσταση είναι ελαφρώς διαφορετική. Το μπάσο είναι μεν κυρίαρχο αλλά όχι σε σημείο που να ενοχλεί. Όμως πρίμα και μεσαία παραμένουν πάντα σε δεύτερη μοίρα, αρκετά επίπεδα, χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις, εντάσεις και χαρακτήρα. Οπότε παρόλο που δεν καταλήγουμε με headset που δίνει πραγματικά υπερβολικό μπάσο και πάλι αυτό επισκιάζει το σύνολο.



Το Bloody G500 είναι σίγουρα αρκετά άνετο (για τα κατάλληλα αυτιά) και θα κάνει τη δουλειά που θα του ζητήσετε όταν χρειαστεί. Με την επίσημη τιμή του να ορίζεται στα 44,90 ευρώ, οι ανταγωνιστές του έρχονται σίγουρα από πιο επώνυμες γειτονιές, μερικές φορές περισσότερες λειτουργίες αλλά και θύρα USB για επιπλέον καλούδια και παιχνίδια. Η ευκολία του audio jack όμως είναι σε κάποιο επίπεδο αξεπέραστη για τόσο μεγάλη ποικιλία συμβατών συσκευών. Και εκεί το G500 αποδεικνύεται αιματοβαμμένο και όχι γαλαζοαίματο. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Άνετο, στιβαρό και με καλό βάρος
  • Συμβατό με οτιδήποτε φέρει κλασικό audio jack
  • Αξιοπρεπές μικρόφωνο
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ήχος χωρίς ταυτότητα, εντάσεις ή χαρακτήρα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*