Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Bloody MP-60R Review

*
Βάζουμε στοίχημα πως έστω και μια φορά σε αυτήν τη ζωή έχετε ακούσει τους γονείς σας ή κάποιο άλλο κοντινό σας πρόσωπο να σας λέει με έμφαση να μην περπατάτε στο σπίτι ξυπόλυτοι και να βάλετε καμιά παντόφλα. Σίγουρα δεν είναι αναγκαίο αλλά συνήθως σας δίνει μερικά πλεονεκτήματα στο περπάτημα. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε πως ισχύει και για τα mouse pads. Δεν είναι αναγκαία, αλλά το ποντίκι σας θα σας ευγνωμονεί αν του πάρετε ένα για να αράξει πάνω. Και η Bloody αποφάσισε να μας δώσει τη δική της πρόταση, ονόματι Bloody MP-60R. Μιλάμε για ένα mouse pad που δεν προσφέρει κάποια διαφορετική λειτουργία από εκείνες που έχετε ήδη συναντήσει στην αγορά. Το αποσπώμενο καλώδιο USB βρίσκεται ακριβώς δίπλα του και περιμένει να το συνδέσετε στην κορυφή του MP-60R, στο εμφανέστατο πλαστικό «καρούμπαλό» του για να του δώσετε επιπλέον ζωή. Αλλά θα επανέλθουμε σε αυτό το θέμα λίγο αργότερα. Πιάνοντας τελικά το ίδιο το προϊόν στα χέρια, βλέπετε πως είναι αρκετά βαρύ για το μέγεθός του και σίγουρα στιβαρό. Με διάστάσεις 34,5x25,6 εκατοστά και πάχος λίγο παραπάνω από 2,5 χιλιοστά (εξαιρώντας το σημείο για την υποδοχή του καλωδίου USB) είναι εντυπωσιακό πως χώρεσε ολόκληρη συστοιχία RGB LED που περιβάλλει MP-60R. Κάτω από αυτά βρίσκεται μεγάλη λαστιχένια επιφάνεια με αυλακώσεις, για να μην κουνιέται με τίποτα το mouse pad επάνω στο γραφείο σας, ενώ η πάνω έδρα του προϊόντος έχει μια ιδιαίτερα λεία, υφασμάτινη επίστρωση που αντέχει σε υγρασία και υγρά που θα πέσουν κατά λάθος επάνω της. Οποιοδήποτε mouse και αν χρησιμοποιήσετε, η κίνηση είναι άνετη, σαφής και πολύ ομαλή. Όμως το μεγαλύτερο όφελος επιτυγχάνεται σε ποντίκια που έχουν μεταλλικές βάσεις, όχι πλαστικές, για καλύτερη κύλιση. Αν έχετε ένα τέτοιο στα χέρια σας η διαφορά είναι εμφανής εξ αρχής, μιας και η κίνηση είναι ακόμα πιο ρευστή πάνω στο MP-60R.



Όλο αυτό το αλλοπρόσαλλο σάντουιτς, λοιπόν, θέλει να δώσει επιπλέον χρώμα στη ζωή σας, όπως σχεδόν οποιοδήποτε gaming product της εποχής. Εδώ μπαίνουν στην εξίσωση τα LED και το πλαστικό «καρούμπαλο» που προαναφέραμε. Μόλις συνδέσετε το καλώδιο σε αυτό, τα LED ενεργοποιούνται αμέσως και επάνω στο εν λόγω εξόγκωμα (που φέρει και το logo της εταιρίας) υπάρχει πλήκτρο που σας επιτρέπει να αλλάξετε κατά βούληση μεταξύ των 10 προεγκατεστημένων εφέ φωτισμού. Τα LED είναι σίγουρα αρκετά μικρά για να χωρούν σε τέτοιο πάχος, όμως δεν έχουν πρόβλημα έντασης, κρατώντας το συνολικό φωτιστικό αποτέλεσμα αρκετά διακριτικό. Σε εφέ φωτισμού που η εναλλαγή χρωμάτων γίνεται πολύ γρήγορα, μιλάμε για πολύ ομαλό αποτέλεσμα. Σε εφέ με χαμηλότερη ταχύτητα εναλλαγής όμως οι μεταβάσεις είναι αρκετά πιο άγαρμπες και απότομες. Δεν μιλάμε για άσχημο αποτέλεσμα, όμως η διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δυο περιπτώσεις είναι αρκετά εμφανής. Αν λοιπόν ο φωτισμός δεν σας ικανοποιεί, είστε τυχεροί μιας και υπάρχει συνοδευτικό software για να το φέρετε στα μέτρα σας. Μπορείτε να το κατεβάσετε από το επίσημο site της Bloody. Το αξιοπερίεργο είναι πως για κάθε διαφορετικό είδος προϊόντος της εταιρείας (πληκτρολόγιο, ποντίκι, mouse pad) υπάρχει ξεχωριστό software για τις δευτερεύουσες λειτουργίες. Οπότε αν έχετε περισσότερα του ενός προϊόντα της Bloody, ετοιμαστείτε για πολλά downloads. Αυτό βέβαια δεν είναι τίποτα μπροστά στο ίδιο το software του MP-60R, ονόματι Bloody Illumine. Μπορείτε να αλλάξετε τα εφέ φωτισμού σχεδόν με όποιον τρόπο φανταστείτε, να ορίσετε συγκεκριμένο χρώμα για συγκεκριμένο/συγκεκριμένα LED στα πλαίσια ενός lightning effect, να αποθηκεύσετε, να τροποποιήσετε επιλογές και εφέ κ.ο.κ. Όμως όλα αυτά είναι μια μικρή περιπέτεια μιας και το software είναι δύστροπο, κακοσχεδιασμένο και χωρίς σωστή μελέτη για να δίνει σαφές feedback στο χρήστη. Σκούρα γκρίζα πλήκτρα με κατάμαυρες λέξεις επάνω τους δεν σας δίνουν ελπίδα να δείτε τι ακριβώς αναγράφεται, dropdown menus βρίσκονται σε περίεργη και μπερδεμένη θέση, η οριοθέτηση των submenus είναι μεν σαφής αλλά χωρίς πραγματικό λόγο μιας και όλα θα μπορούσαν να γίνονται από ένα μόλις παράθυρο, ακόμα και συγκεκριμένα πλήκτρα δεν είναι απόλυτα σαφές πότε τα ενεργοποιήσατε και πότε όχι. Το Bloody Illumine είναι δυνατό εργαλείο σίγουρα. Δεν υπάρχει όμως λόγος να περάσετε πρώτα μια μικρή οδύσσεια για να το αξιοποιήσετε.



Αυτή είναι η ουσιώδης αδυναμία του MP-60R και παρόλο που δεν είναι κάτι που κάνει το προϊόν προβληματικό, του δίνει αχρείαστη πολυπλοκότητα που θα αποθαρρύνει το χρήστη από το να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένο λειτουργία. Εκείνοι που δεν νοιάζονται για φωτάκια και θέλουν ένα καλό mouse pad για λεπτομερείς πιρουέτες με το mouse τους, θα χρειαστούν 49,90 ευρώ για να το κάνουν δικό τους. Αν μη τι άλλο η εξαιρετική του λεπτότητα θα τους εντυπωσιάσει και εξυπηρετήσει ταυτόχρονα. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εντυπωσιακά λεπτό αλλά και στιβαρό
  • Καλή υφασμάτινη επιφάνεια για χρήση του mouse
  • Διακριτικός αλλά εμφανής φωτισμός με ό,τι χρώμα θελήσετε
  • Αποσπώμενο καλώδιο
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Εντυπωσιακά κακό συνοδευτικό software
  • Φωτισμός με πιο άγαρμπες εναλλαγές ανά περίσταση
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*