Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

CM Storm Quick Fire TK Stealth

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Cooler Master

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Supercase

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Supercase

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Πλέον δεν είναι αρκετό για ένα πληκτρολόγιο το να είναι μηχανικό για να ξεχωρίσει, όπως συνέβαινε όχι πολύ καιρό πριν. Όλες οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής περιφερειακών για υπολογιστές έχουν να επιδείξουν από τουλάχιστον ένα μοντέλο μηχανικού τύπου και έχει έρθει η ώρα των διαφοροποιήσεων, είτε αυτές αφορούν μέγεθος, είτε άλλα χαρακτηριστικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα compact μηχανικό πληκτρολόγιο από την Cooler Master, το οποίο επιχειρεί να ξεχωρίσει μέσω των μινιμαλιστικών του τάσεων και όχι μέσω της ενσωμάτωσης μεγάλου αριθμού επιπλέον χαρακτηριστικών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Key Switch: Cherry MX Brown
Keycaps: ABS, grip coated, αποσπώμενα
Key Rollover: NKRO (μόνο σε λειτουργικό Windows)
Polling Rate: 1000Hz/1ms
Interface: USB 2.0 full speed
Καλώδιο USB: 1.8m, braided, gold plated, removable
Διαστάσεις: 377.5x138x33mm
Βάρος: 934gr
Τιμή: 85 ευρώ

Το CM Storm Quick Fire TK Stealth λοιπόν είναι ένα πληκτρολόγιο μικρού μεγέθους με ιδιαίτερα στιβαρή κατασκευή, το οποίο παρουσιάζει ορισμένες ιδιαιτερότητες σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του. Η πιο προφανής από αυτές είναι ότι λείπουν όλα τα επιπλέον πλήκτρα που μεσολαβούν ανάμεσα στα γράμματα και στους αριθμούς των τυπικών πληκτρολογίων και η λειτουργία τους έχει ενσωματωθεί στο NumPad. Αυτό ισχύει και για τα πλήκτρα κατεύθυνσης, τα οποία λειτουργούν ως τέτοια μόνο όταν είναι απενεργοποιημένο το πλήκτρο NumLock. Τα media keys έχουν ενσωματωθεί σε ορισμένα F keys και με τη σειρά τους για να λειτουργήσουν χρειάζεται η χρήση του πλήκτρου FN. Φυσικά, όπως και σε κάθε σχεδόν gaming πληκτρολόγιο είναι εφικτή η απενεργοποίηση του πλήκτρου των Windows, η οποία εδώ ενσωματώνεται ως δεύτερη λειτουργία του F12. Για macro-keys, ούτε λόγος.

CM Storm Quick Fire TK Stealth Image 1

Το συγκεκριμένο layout μοιάζει αρκετά με το αντίστοιχο που χρησιμοποιείται στα περισσότερα laptop και συνηθίζεται σχετικά γρήγορα, όμως η ανάγκη χρήσης πλήκτρων εναλλαγής λειτουργιών ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα κάποιες φορές, ειδικά αν χρησιμοποιείτε συχνά τα πλήκτρα Del/Home/End. Το να συνηθίσετε όμως απλά το layout είναι μόνο το πρώτο βήμα, αφού η επόμενη σχεδιαστική ιδιαιτερότητα του TK Stealth σημαίνει ότι καλό θα ήταν να μπορείτε να το χειρίζεστε με τυφλό σύστημα.

CM Storm Quick Fire TK Stealth Image 2

Βλέπετε, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συνήθως, τα σύμβολα δεν αναγράφονται στο επάνω μέρος των πλήκτρων, αλλά στο μπροστινό τους, κάτι που έχει ως θετική συνέπεια να μην υπάρχει ο κίνδυνος να ξεθωριάσουν με τον καιρό. Αν όμως ανήκετε στην κατηγορία χρηστών που ρίχνουν πού και πού καμιά ματιά στα πλήκτρα που χρησιμοποιούν, ενδέχεται να συναντήσετε προβλήματα κάποιες φορές, αφού τα σύμβολα δεν είναι ευδιάκριτα στη συγκεκριμένη θέση, ειδικά αν έχει ανυψωθεί το πληκτρολόγιο σε γωνία. Σε συνδυασμό με την έλλειψη φωτιζόμενων πλήκτρων (με εξαίρεση μόνο τα βελάκια, το FN key και το F12), το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ίσως καταλήξει για πολλούς να αποκτήσει αρνητική χροιά. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει και η πιο συμβατική έκδοση του πληκτρολογίου, το Quick Fire TK, το οποίο είναι πλήρως φωτιζόμενο, με τα σύμβολα σχεδιασμένα στο επάνω μέρος των πλήκτρων.

CM Storm Quick Fire TK Stealth Image 3

Ποιος ο λόγος λοιπόν να αγοράσει κανείς ένα σχεδόν δύσχρηστο πληκτρολόγιο; Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το χαρακτηριστικότερο πλεονέκτημα, για όσους το ζητάνε φυσικά, είναι το περιορισμένο μέγεθος. Το TK Stealth απευθύνεται στον gamer που έχει μικρό γραφείο ή που σκοπεύει να μεταφέρει το πληκτρολόγιό του στο κοντινότερο LAN Party και επιθυμεί μέγιστη φορητότητα, αλλά και περισσότερο χώρο για να κινεί το ποντίκι του. Πάνω από όλα, το TK Stealth ικανοποιεί εκεί που πρέπει: στην αίσθηση και απόδοση των πλήκτρων. Οι διακόπτες τύπου Cherry MX Brown που διέθετε το προϊόν δοκιμής, πέρα από την πολύ καλή απόδοσή τους κατά τη διάρκεια του gaming, ενδείκνυνται και για πληκτρολόγηση κειμένου, λόγω της σχετικά ελαφριάς τους φύσης, ενώ παρέχονται και μοντέλα με Cherry MX Blue και Red διακόπτες για όσους τους προτιμούν. Το feedback και η αίσθηση των πλήκτρων είναι εξαιρετικά, ενώ επιτυγχάνεται μέγιστη σταθερότητα λόγω της λαστιχένιας υφής των επαφών της βάσης και του μεγάλου βάρους του πληκτρολογίου.

CM Storm Quick Fire TK Stealth Image 4

Το CM Storm Quick Fire TK Stealth είναι ένα πληκτρολόγιο που προσφέρει τα βασικά και ίσως ακόμη λιγότερα. Μην περιμένετε να βρείτε σε αυτό HSB hub, ρυθμιστή έντασης ήχου, βάση στήριξης καρπών ή macro-keys. Μην περιμένετε καν τη στοιχειώδη φιλικότητα προς το χρήστη. Το TK Stealth δεν έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει, αλλά για να αποδίδει. Η ποιότητα κατασκευής και η απόδοσή του είναι αδιαμφισβήτητα, όμως πριν κινηθείτε προς πιθανή αγορά του θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ανήκετε στο hardcore target group που έχει στο μυαλό της CM Storm.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Sisyphus
    • Όντως απευθύνεται σε κάποιο συγκεκριμένο κοινό το πληκτρολόγιο αλλά δε μπορώ να καταλάβω τη χρησιμότητα ενός τέτοιου compact περιφερειακού όταν αυτό δεν είναι ασύρματο. Έαν ήταν ασύρματο θα ήταν μια ικανοποιητική επιλογή για όποιον επιθυμεί να μετατρέψει το pc σε κονσόλα και να παίζει από απόσταση έχοντας ικανοποιητική αναλογία φορητότητας-χρηστικότητας και τιμής,τώρα μου φαίνεται λίγο ανούσιο το όλο προτζεκτ.

    • GoriLLakoS
    • Νομίζω πως έχεις μπερδευτεί λίγο. Δεν είναι μικρό για να είναι φορητό και χρηστικό. Είναι TenKeyLess aka λείπει το Numpad γιατι υπάρχει μια hardcore μερίδα απο Gamers που παίζουν αποκλειστικά και μόνο με αυτό το είδος πληκτρολογίων και τους βολεύει.
      Αποτελεί μια προσθήκη στην σειρά TK (που είναι όλη TenKeyLess) και με τον τρόπο που έχουν μπεί τα σύμβολα στα κουμπιά απλά δεν θα σβήσουν ποτέ.
      Δεν έχει σχεδιαστεί ούτε για multimedia χρήση, ούτε για γραφείο...είναι για hardcore gaming.

      Επίσης, δεν έχω δει κανέναν gamer να παίζει με ασύρματο πληκτρολόγιο...και δεν έχω δει και κανένα ασύρματο gaming πληκτρολόγιο. Μην με πάρεις στραβά, δεν εννοώ πληκτρολόγιο ασύρματο που η εταιρία του το βάφτισε gaming επειδή έχει πολλά φωτάκια και πολύχρωμα κουμπάκια....εννοώ όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

    • Sisyphus
    • @GoriLLakoS Δεν αμφισβητώ αυτά που λες αλλά δε νομίζω πως έχουν και πολύ σχέση με αυτά που έγραψα... Δεν είπα πως δεν είναι ένα gaming μηχανικό πληκτρολόγιο. Ανέφερα εξ' άλλου πως απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, γιατί μη μου πεις πως υπάρχουν πολλοί gamers που προτιμούν σε ένα gaming πληκτρολόγιο 10 πλήκτρα λιγότερα, έλλειψη φωτιζόμενων πλήκτρων,απουσία macro-keys(κατ΄ εμέ αυτό που ξεχωρίζει τα gaming πληκτρολόγια από τα multimedia) και παντελή απουσία στήριξης για τους καρπούς.Προσωπική μου άποψη λοιπόν χωρίς να είμαι καθόλου μπερδεμένος για αυτό, πως είναι ανούσιο το όλο πρότζεκτ καθώς αφού δεν επιζητεί τη φορητότητα είναι ανούσιο το στυλ "less is more" για περιφερειακό του υπολογιστή, κάποιους μπορεί να τους βολεύει, αυτό όμως δεν αλλάζει τη γνώμη μου.
      Από την άλλη δεν ανέφερα και κάπου πως υπάρχουν gaming ασύρματα πληκτρολόγια ή δε προέτρεψα κανέναν να βάλει πάνω στο γραφείο του ασύρματο πληκτρολόγιο. Από την άλλη έχω δει πολλούς, και το κάνω και εγώ εξάλλου, να συνδέουν το pc με την τηλεόραση στο σαλόνι μετατρέποντας το σε κονσόλα για χαλαρό gaming και να θέλουν ένα χρηστικό ασύρματο πληκτρολόγιο χωρίς καλώδια και φασαρίες, για να παίξουν παιχνίδια που δε χρειάζονται και απόκριση του 1ms.
      Υ.Γ Και μιας και ανέφερες και φωτάκια και πολύχρωμα κουμπάκια ένα καλό ασύρματο πληκτρολόγιο που δεν είναι gaming αλλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του παραπέμπουν σε τέτοιο είναι το Logitech K800 που χρησιμοποιώ όταν θέλω φορητότητα.

*