Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Cooler Master Octane Gaming Combo Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Cooler Master

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Supercase

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Supercase

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Cooler Master προτείνει ένα χαμηλού κόστους συνδυασμό gaming keyboard και mouse. Το όνομα αυτού: Octane gaming Gear Combo. Για τιμή που βρίσκεται περίπου στα 40 ευρώ, αποκτά κανείς το πληκτρολόγιο MB7C και το ποντίκι MS35. Οι πρώτες εντυπώσεις προκύπτουν από το κουτί της συσκευασίας που, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, δίνει την αίσθηση ότι τα περιεχόμενά του θα είναι ογκώδη. To design της Cooler Master για αυτό το combo δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα από το συνηθισμένο των gaming accessories. Το πληκτρολόγιο ξεχωρίζει κυρίως στα άκρα του, που μοιάζουν με απολήξεις κάποιας ψήκτρας, και στο palm rest. Ο συνολικός όγκος του δεν είναι αυτός που υπονοεί το κουτί και τελικά καταλαμβάνει λίγο μόνο χώρο παραπάνω από τον λειτουργικά απαραίτητο. Αντίθετα, το ποντίκι είναι ιδιαίτερα μεγάλο χωρίς όμως να γίνεται “τεράστιο”.

Cooler Master Octane Gaming Combo Image 4

Η ποιότητα κατασκευής είναι μέτρια, ώστε να δικαιολογηθεί και το χαμηλό κόστος. Το πλαστικό πλαίσιο του keyboard για παράδειγμα δεν είναι ιδιαίτερα στιβαρό και κάμπτεται ελαφρά με σχετική δύναμη. Μόλις συνδέσουμε το πληκτρολόγιο σε μία θύρα USB του συστήματος, ο ενιαίος φωτισμός κάτω από την μεμβράνη του μας καλωσορίζει (πάντα) με το μπλε χρώμα. Αυτό μαζί με άλλα έξι χρώματα φροντίζουν να δηλώσουν ότι μπορούμε να “δουλέψουμε” μαζί του και στο σκοτάδι. Οι εναλλαγές χρώματος γίνονται με το δεξί FN key. Φυσικά μπορούμε να ρυθμίσουμε την ένταση της φωτεινότητας, να ενεργοποιήσουμε το breathing mode και την ταχύτητα αυτού, αλλά και να απενεργοποιήσουμε κάθε φωτισμό. Η γραμματοσειρά που φέρει το MB7C στα πλήκτρα του θυμίζει λίγο τη σειρά Alienware, κάτι που μας άρεσε αρκετά. Τα στάδια της φωτεινότητας των LED είναι τρία και παρόλο που η μέγιστη ένταση είναι από μόνη της ικανοποιητική, τα πλήκτρα δεν φωτίζονται τόσο έντονα. Με μια προσεκτική παρατήρηση θα δει κανείς ότι ακριβώς στο μέσο κάθε κουμπιού (ακόμα και των media keys) υπάρχει ένα κομμάτι του μηχανισμού που εμποδίζει το φως να βγει στην επιφάνεια. Έτσι όταν κοιτάμε το keyboard υπό γωνία τα πιο απομακρυσμένα πλήκτρα θα φαίνονται λίγο αχνά σε σχέση με τα πιο κοντινά. Τα media keys υποφέρουν περισσότερο από αυτό το φαινόμενο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα διακρίνουμε. Απλά δημιουργεί μια ανομοιογένεια.

Cooler Master Octane Gaming Combo Image 3

Ένα άλλο προϊόν της έκπτωσης που έγινε για να κρατηθεί χαμηλά η τιμή του σετ είναι και η ελαφριά ταλάντωση που κάνουν τα κουμπιά. Δεν είναι δηλαδή σταθερά και 'σφιχτά' τοποθετημένα στη θέση τους. Πολλές φορές παρατηρεί κανείς τα γειτονικά keys να κουνιούνται λίγο κατά την πληκτρολόγηση. Η πληκτρολόγηση είναι σχεδόν αθόρυβη, ειδικά αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για gaming keyboard. Τα ίδια τα πλήκτρα και ο μηχανισμός της μεμβράνης λειτουργούν άψογα. Με το keyboard να μπορεί να διαβάσει μέχρι και 19 καταχωρήσεις ταυτόχρονα και το feedback να είναι το αναμενόμενο. Η θέση και το σχήμα του spacebar δεν ξενίζει και δεν προβληματίζει παρά τον ιδιόμορφο σχεδιασμό του. Ευχάριστες προσθήκες αποτελούν τα έξι media keys και η δυνατότητα κλειδώματος των πλήκτρων και του Windows key. Τα media keys είναι χαμηλότερης ποιότητας κατασκευής από τα υπόλοιπα κουμπιά. Είναι τα λιγότερο φωτιζόμενα και αυτά με την περισσότερη ταλάντωση. Δεν χάνεται όμως κανένα key press.

Cooler Master Octane Gaming Combo Image 2

Η απενεργοποίηση/ενεργοποίηση του Windows key γίνεται με το συνδυασμό Right FN + Left FN. Η ένδειξη 'WINLK' μας ενημερώνει για την κατάσταση του. Το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα του πληκτρολογίου γίνεται με τον συνδυασμό Right FN + F11. Δεν υπάρχει κανενός είδους ειδοποίηση για το κλείδωμα, κάτι που μας άρεσε μιας και δεν δίνει περιθώρια σε βιαστικούς ανεπιθύμητους να παρέμβουν στη δουλειά μας. Τελευταία ρυθμιζόμενη παράμετρος είναι η επιλογή του Repeat Rate (της ταχύτητας με την οποία ένας χαρακτήρας επαναλαμβάνεται όταν κρατούμε πατημένο ένα κουμπί).

Cooler Master Octane Gaming Combo Image 5

Το ποντίκι του πακέτου έρχεται με μόνιμο λευκό φωτισμό στη ροδέλα. Δεν καταφέραμε να σβήσουμε το συγκεκριμένο LED. Η έλλειψη λογισμικού για το Octane Gaming Gear Combo δεν μας βοήθησε στην προσπάθειά μας. Αρκετές φορές ο μόνιμος αυτός φωτισμός έγινε ενοχλητικός, ειδικά κατά την προβολή ταινιών μιας και το LED είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αποσπά την προσοχή. Αντίθετα υπάρχουν δυο μικρότερες φωτεινές εγκοπές που απενεργοποιούνται και αλλάζουν σε οποιοδήποτε από τα 7 διαθέσιμα χρώματα, χωρίς όμως να αλλάζει η φωτεινότητα τους ή να υπάρχει breathing mode. Το μέγεθός του είναι αρκετά μεγάλο χωρίς όμως να γίνεται υπερβολικό ενώ τα δάχτυλα κάθονται όμορφα στη θέση τους αφού τα δυο click buttons σχηματίζουν μια “υποδοχή” που τα φιλοξενεί. Τα δύο πλαϊνά κουμπιά (forward/backward) πάσχουν από την ίδια ασθένεια με τα media keys που προαναφέρθηκε. Η Coolermaster ισχυρίζεται πως ο κύκλος ζωής των κουμπιών του mouse φτάνει τα 10 εκατομμύρια clicks. Αρκετά πιθανό για τα left/right clicks αλλά σίγουρα όχι για τα forward/backward keys. Και πάλι όμως αυτά δεν χρειάζεται να ζήσουν τόσο.

Cooler Master Octane Gaming Combo Image 6

Οι αναλύσεις που υποστηρίζει το MS35 είναι τέσσερις, με τον αισθητήρα  Avago 3050 να λειτουργεί στα 500, 1000, 2000 και 3500 dpi. Η εναλλαγή της ανάλυσης γίνεται γρήγορα με ένα πλήκτρο και μηδενικό delay όπως και περιμέναμε. Αδύνατο σημείο για κάποιους ίσως να είναι το πολύ μικρό βάρος του ποντικιού. Μόλις στα 116 γραμμάρια, με ένα μυστήριο κύκλο δίπλα από τον αισθητήρα, που μας έκανε να αναρωτηθούμε εάν προοριζόταν ως θέση για πρόσθετα “βαράκια”, που όμως δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.



Εάν αλλάζαμε κάτι ή αν ζητούσαμε κάτι παραπάνω στο Gaming Combo από την Coolermaster θα ήταν ίσως η προσθήκη ενός mute button στα media keys και να ήταν αποσπώμενο το καλώδιο του πληκτρολογίου. Για την τιμή του, το συγκεκριμένο combo πιστεύουμε οτι “αξίζει τα λεφτά” του και με το παραπάνω. Με περίπου 40 ευρώ αποκτούμε όλα αυτά που χρειάζονται σε ένα gaming mouse και keyboard με εγγύηση 2 ετών.  Οι όποιες εκπτώσεις έχουν γίνει δεν μειώνουν τη χρηστικότητα των περιφερειακών. Αν κάνουμε μια σύντομη σύγκριση με άλλα προϊόντα στην ίδια τιμή, ίσως βρούμε πληκτρολόγιο ή ποντίκι με αυτά τα χαρακτηριστικά, όχι όμως και τα δύο. Συνεπώς, ο συνδυασμός αυτός ίσως και να είναι ένα από τα καλύτερα entry gaming combos αυτή τη στιγμή.


 
BEST BUY

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Χαμηλό Κόστος
  • Dedicated media keys
  • 7 Χρώματα φωτισμού
  • Κλείδωμα πλήκτρων
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Χαμηλή ποιότητα κατασκευής
  • Μόνιμος φωτισμός ποντικιού
  • Ανομοιόμορφος φωτισμός πλήκτρων
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*