Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Corsair Dark Core RGB Pro Review

  • Corsair Dark Core RGB Pro
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http:// FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 9.5

    ENTERNITY SCORE
*
Κάτι περισσότερο από 2 χρόνια μετά το λανσάρισμα του Corsair Dark Core RGB, η εταιρεία φέρνει στην αγορά το διάδοχό του, προσθέτοντας στο τέλος του ονόματος το Pro. Με παραπλήσια σχεδίαση αλλά αρκετές αναβαθμίσεις, το Corsair Dark Core RGB Pro είναι πραγματικό εργαλείο τόσο για τυπική καθημερινή χρήση όσο και για gaming απαιτήσεων.



Η συσκευασία είναι μικρή σε μέγεθος, ωστόσο μέσα περιλαμβάνει αρκετά πραγματάκια. Πέρα από το ίδιο το ποντίκι, έχουμε μια επιπλέον βάση στήριξης για τη δεξιά πλευρά του, ένα usb dongle για την ασύρματη σύνδεση του ποντικιού με υπολογιστή και ένα καλώδιο Type-C USB, για την ενσύρματη σύνδεση του ποντικού (και τη φόρτιση της ενσωματωμένης μπαταρίας). Αφαιρώντας το ποντίκι από τη συσκευασία αντιλαμβάνεται κανείς το χαμηλό του βάρος, με τον υπογράφοντα να νοιώθει άμεσα τη διαφορά σε σχέση με το αρχαίο μεν αλλά αναντικατάστατο μέχρι σήμερα Logitech G602 με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες AA. Το Corsair Dark Core RGB Pro έχει καλό grip, με το χέρι να το αγκαλιάζει ολόκληρο. Ο αντίχειρας μπορεί να στερεωθεί σε ένα αυτάκι που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, όμως το μικρό δάχτυλο να μη βρίσκει πολύ χώρο για να στερεωθεί στη δεξιά πλευρά του ποντικιού, τουλάχιστον στα χέρια του υπογράφοντα. Για αυτό το σκοπό υπάρχει στη συσκευασία μια βάση στήριξης που αντικαθιστά την αριστερή πλευρά, προσθέτοντας ένα δεύτερο αυτάκι, πάνω στο οποίο μπορεί να ξεκουράζεται το μικρό δάχτυλο.



Επιπλέον, πίσω απο το καπάκι της δεξιάς πλευράς υπάρχει ειδικός χώρος για την αποθήκευση του USB dongle, ώστε να μην κινδυνεύει αυτό να χαθεί όταν κανείς δε χρησιμοποιεί ή μεταφέρει το ποντίκι. Στο κάτω μέρος του ποντικιού υπάρχει και ένας διακόπτης μέσω του οποίου ρυθμίζουμε το πώς θα χρησιμοποιείται το ποντίκι. Στο off, λειτουργεί μόνο με καλώδιο, στη ρύθμιση wireless λειτουργεί σε συνεργασία με το usb dongle ενώ στη ρύθμιση Bluetooth, πρέπει να γίνει pair με τον υπολογιστή για αντίστοιχη χρήση.



Η μπαταρία του είναι ενσωματωμένη και μη αφαιρούμενη, με την αυτονομία να μπορεί να φτάσει τις 50 ώρες. Δεν είναι τεράστια και σίγουρα δε μπορεί να συγκριθεί με την αυτονομία μηνών του G602 με τις δυο ΑΑ μπαταρίες. Μέσα από το πρόγραμμα ελέγχου, μπορούμε πάντως να εμφανίσουμε και εικονίδιο μπαταρίας στη taskbar των Windows για να ξέρουμε, πάνω κάτω, το επίπεδο φόρτισης. Δυστυχώς δεν αναφέρεται αυτή σε ποσοστό αλλά σε επίπεδο φόρτισης (high, low, κτλ).



Το πάνω μέρος του ποντικιού είναι χωρισμένο σε δυο τμήματα, το κάτω μισό του οποίου έχει λαστιχένια υφή και είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να κολλάει η παλάμη που το αγκαλιάζει. Το πάνω μισό έχει λεία επιφάνεια όπως και η δεξιά πλευρά, ενώ η αριστερή και όπως επεκτείνεται στο «αυτί», έχει ανάγλυφη αντιολισθητική επιφάνεια. Το σύνολο των πλήκτρων είναι 8, τα 2 βασικά, η ροδέλα και 5 ακόμα. Ένα βρίσκεται πίσω από τη ροδέλα, δυο ακόμα στο αριστερό μέρος του αριστερού βασικού πλήκτρο και δυο ακόμα στην αριστερή πλευρά, εκεί που ξεκουράζεται ο αντίχειρας. Όλα μπορούν να προγραμματιστούν όπως θέλει ο χρήστης μέσα από την εφαρμογή iCUE. Αντίστοιχα μπορεί να γίνει και ο προγραμματισμός των διαφορετικών ζωνών φωτισμού LED.



Έχουμε πέντε βασικές ζώνες φωτισμού: τη ροδέλα, το λογότυπο της Corsair, από μια δεξιά και αριστερά του ποντικιού στο πλάι και προς τα πίσω και μια μεγάλη στην αριστερή πλευρά. Η τελευταία είναι μια γραμμή που αγκαλιάζει από κάτω τα πλαϊνά πλήκτρα, αλλά στην ουσία αποτελείται από 4 τμήματα που μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά. Πραγματικά μπορεί κανείς να φτιάξει το φωτισμό με ότι χρωματισμό θέλει, να αναβοσβήνει, να αλλάζει και γενικά να είναι από απλοϊκός μονόχρωμος μέχρι τύπου Χριστουγεννιάτικου δέντρου.



Το ποντίκι κουβαλάει συνολικά τρια hardware προφίλ τα οποία μπορεί να τροποποιήσει μόνο όταν αυτό είναι συνδεδεμένο με καλώδιο USB, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει και όταν το ποντίκι είναι σε wireless mode. Η επιλογή του hardware προφίλ γίνεται πατώντας το πλήκτρο που βρίσκεται πίσω από το scroll wheel/ Σε κάθε τέτοιο προφίλ ο χρήστης μπορεί να έχει αποθηκεύσει τις δικές του εντολές στα πλήκτρα, το δικό του φωτισμό.



Σε κάθε προφίλ προσφέρονται και 6 hardware υπο-προφίλ μόνο για τα DPI, με καθένα από αυτά να προσφέρει 3+1 διαφορετικές ταχύτητες DPI (η ρύθμιση του DPI γίνεται ανά 1 (!) από το 0 μέχρι τα 18000). Η επιλογή γίνεται μέσω δυο πλήκτρων που βρίσκονται στο αριστερό άκρο του αριστερού mouse button και ο χρήστης ενημερώνεται ποιο χρησιμοποιεί μέσω τριών φωτιζόμενων σημείων. . Η τέταρτη  (+1) επιλογή είναι για πολύ μικρές, χειρουργικές κινήσεις καθώς ονομάζεται sniper. Οπότε αν κάποιος βρεθεί να χρησιμοποιεί ένα sniper όπλο, ακόμα και αν παίζει με super ταχύτητα 18000dpi το υπόλοιπο παιχνίδι, κρατάει πατημένο το συγκεκριμένο πλήκτρο και πάει κατευθείαν ακόμα και στο… 1!



Στην πράξη τώρα, το ποντίκι πραγματικά είναι εξαιρετικό. Προσφέροντας Polling rate στα 2000Hz όταν λειτουργεί ασύρματα, πραγματικά δεν μπορεί ο χρήστης να αντιληφθεί ότι το Corsair Dark Core RGB Pro δεν είναι συνδεδεμένο με καλώδιο. Τέλεια απόκριση, απόλυτη ελευθερία κινήσεων, ξεκούραστη χρήση και σε γενικές γραμμές, μια άριστη εμπειρία χρήσης, τόσο σε λειτουργίες Windows όσο, κυρίως στα παιχνίδια. Με το καλώδιο φαίνεται λίγο πιο βαρύ, κάτι που γίνεται περισσότερο αντιληπτό όταν κάποιος το έχει συνεχώς ασύρματα, αλλά στη πραγματικότητα και εδώ τα καταφέρνει εξαιρετικά. Η σύνδεση μέσω Bluetooth είναι περισσότερο τυπική ώστε κάποιος να το χρησιμοποιεί πχ με κάποιο laptop για δουλειά, αφού σε αυτό το mode χάνει αρκετές από τις δυνατότητές του. Είναι περισσότερο μια backup μορφή σύνδεσης παρά μια που κάποιος θα επέλεγε συνειδητά.  Γενικά όμως, το Corsair Dark Core RGB Pro είναι εξαιρετικό σε αυτό που κάνει, με τον υπογράφοντα να βρίσκει πραγματικό διάδοχο του G602 μετά από πάρα πολλά χρόνια! 

9.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Κορυφαία απόκριση και ασύρματα
  • Το iCUE software κάνει παπάδες
  • Αρκετά ελαφρύ και ξεκούραστο στη χρήση
  • Η επιλογή πολλών τρόπων σύνδεσης με τον υπολογιστή
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Θα θέλαμε περισσότερο μαλακή τη ροδέλα
  • Αν το "τσιτώσεις" η αυτονομία πέφτει από τις 50 ώρες
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*