Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Corsair HS60 Haptic Review

  • Corsair HS60 Haptic
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http:// FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • EDITOR’S CHOICE

    9

    ENTERNITY SCORE
*
Τα Corsair HS60 Haptic είναι ένα PC gaming headset που διαφέρει από όλα όσα έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Μέσα από τις σελίδες του Enternity έχουμε παρουσιάσει δεκάδες gaming headset. Ασύρματα, ενσύρματα, USB, στερεοφωνικά, πολυκάναλα, με φωτισμό Led ή χωρίς. Όμως το παρόν, ολοκαίνουριο Corsair HS60 Haptic είναι το πρώτο που περνάει από τα χέρια μας ενσωματώνοντας τεχνολογία Haptic. Και αυτή από μόνη της το κάνει από τη μια ξεχωριστό και από την άλλη πραγματικά εντυπωσιακό. Το Corsair HS60 Haptic λοιπόν είναι ένα gaming headset που προορίζεται για χρήση σε υπολογιστές, κοστίζει €130 και είναι ένα headset που θα σας κάνει να ξεχάσετε όλα τα άλλα.




Το πακέτο περιλαμβάνει τα ίδια τα ακουστικά και το αποσπώμενο μικρόφωνο. Παίρνοντας τα ακουστικά στα χέρια, αντιλαμβάνεται κανείς πως πρόκειται για ένα ποιοτικό προϊόν. Η στεφάνη είναι αρκετά σκληρή ώστε να μη νοιώθει κανείς ότι θα σπάσει, αλλά στο εσωτερικό της το μαξιλαράκι (με τις λευκές ραφές) είναι αρκετά μαλακό για να μη κουράζει τη κορυφή του κεφαλιού. Η στεφάνη μεγαλώνει και μικραίνει προσφέροντας 8 θέσεις σε κάθε μια από τις δυο πλευρές, οι οποίες αναγράφονται με αριθμούς πάνω της με τον υπογράφοντα να βολεύεται στη θέση 5. Άρα και μεγάλα κεφάλια δε θα έχουν πρόβλημα να φορέσουν το headset. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ακουστικά τα ίδια, τα οποία έχουν μπόλικο χώρο για να μπουν μέσα τα αυτιά του χρήστη. Θα θέλαμε πάντως να υπάρχει δυνατότητα μικρής περιστροφής και στον οριζόντιο άξονα και όχι μόνο στο κατακόρυφο, ώστε να επιτευχθεί καλύτερη επαφή με τα αυτιά.



Ακόμα και έτσι πάντως, τα ακουστικά αγκαλιάζουν τα αυτιά, με ίσως λίγο μεγαλύτερη δύναμη από όσο θα θέλαμε. Τα μαξιλαράκια των ακουστικών είναι από τη μια μαλακά ενώ από την άλλη καταφέρνουν πραγματικά να απομονώσουν αρκετά το χρήστη από τους ήχους του περιβάλλοντος. Στην εξωτερική πλευρά τους υπάρχει ένα μεταλλικό mesh στο κέντρο του οποίου βρίσκεται το λογότυπο της εταιρείας. Το εξωτερικό μέρος των ακουστικών είναι «ντυμένο» σε χρώματα παραλλαγής, δίνοντας μια στρατιωτική εμφάνιση. Τα ίδια τα ακουστικά χρησιμοποιούν οδηγούς των 50mm από νεοδύμιο με απόκριση συχνότητας 20Hz-20Khz, ευαισθησία 111dB (+- 3dB) και αντίσταση 32Ohms @1Khz.



Στο αριστερό ακουστικό συναντάμε τη ροδέλα αυξομείωσης έντασης ήχου, ένα πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης του μικροφώνου και την ίδια τη θύρα σύνδεσης του αποσπώμενου μικροφώνου. Το μικρόφωνο είναι μικρό σε μήκος, αλλά είναι εύκαμπτο και γενικά μπορεί να έρθει πολύ εύκολα εκεί που το θέλει ο χρήστης. Στη συσκευασία υπάρχει και το απαραίτητο σφουγκαράκι που καλύπτει το μικρόφωνο. Ένα δεύτερο ρυθμιστικό υπάρχει στο δεξί ακουστικό, το οποίο ελέγχει την ένταση της τεχνολογίας haptic, η οποία είναι αυτή που δίνει το όνομα στα ακουστικά και τα καθιστά ξεχωριστά.



Εν τάχει, η τεχνολογία αυτή ουσιαστικά μετατρέπει τις χαμηλές συχνότητες ήχου σε δόνηση πάνω στα ίδια τα ακουστικά. Ουσιαστικά, τα μπάσα αποκτάνε πραγματική ζωντάνια δίνοντας στο χρήστη μια εμπειρία που μπορεί να συναντήσει μόνο σε κινηματογράφους IMAX. Η Corsair έχει συνεργαστεί με την Taction technology για να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία και σύμφωνα με την εταιρεία, τα HS60 Haptic είναι 10 φορές ισχυρότερα σε σχέση με τα Razer Nari στα 15Hz και στα 170Hz. Επιπλέον, η χρήση των Taction Transporter προσφέρει 20% βελτίωση στις αντιδράσεις του χρήση, καθώς χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό και ταχύτερο νευρωνικό διάδρομο προς τον εγκέφαλο. Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης αντιλαμβάνεται ταχύτερα από τον ήχο για το τι συμβαίνει κατά την ώρα του gaming.



Όλα τα παραπάνω μετατρέπονται σε μια μοναδική εμπειρία gaming, από τη στιγμή που ο χρήστης θα συνδέσει τα ακουστικά σε μια θύρα USB, με το καλώδιο που διαθέτουν τα ακουστικά να είναι braided. Θα θέλαμε πάντως το βύσμα USB να ήταν λίγο μικρότερο σε μέγεθος. Τα ακουστικά αναγνωρίζονται από το iCUE, την εφαρμογή της Corsair και μέσα από αυτή ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το equalizer σε καθένα από τα 5 έτοιμα προφίλ που υπάρχουν ή να δημιουργήσει νέα προφίλ.



Η εναλλαγή μεταξύ προφίλ γίνεται είτε μέσα από την εφαρμογή, είτε πατώντας το ρυθμιστικό έντασης ήχου στο αριστερό ακουστικό, με μια ηχητική ειδοποίηση να ενημερώνει το χρήστη για το που επιλογή ενεργοποιείται κάθε φορά. Η ειδοποίηση γίνεται με αριθμούς (ένα, δυο, τρια κτλ), οπότε ο χρήστης πρέπει να θυμάται ποια επιλογή αντιστοιχεί σε ποιο αριθμό. Μέσα από την εφαρμογή επίσης μπορούμε να ρυθμίσουμε την ένταση του μικροφώνου ενώ μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το sidetone, την επιστροφή ήχου στα ακουστικά από το μικρόφωνο. Να σημειώσουμε επίσης πως τα ακουστικά είναι συμβατά με τη τεχνολογία 360 ήχου της Microsoft, Windows Sonic, την οποία μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει μέσα από τα Windows 10.



Στην πράξη τώρα, η αλήθεια είναι πως τα λόγια δεν αρκούν για να μεταφέρουν την εμπειρία που φέρνει στο κεφάλι του χρήστη η τεχνολογία haptic. Ο ήχος πραγματικά ζωντανεύει είτε παίζει κανείς παιχνίδια είτε βλέπει βίντεο. Δοκιμάσαμε τα Corsair HS60 Haptic παίζοντας στο PC τίτλους όπως το Control και βλέποντας όλα τα trailer της Marvel και πραγματικά, μετά από αυτή την εμπειρία δεν είναι δυνατό να ξαναγυρίσουμε σε ένα απλό headset. Μάλιστα, μπορεί κανείς να έχει την ένταση του ήχου σχετικά χαμηλά (αφού έχει φτιάξει τη ποιότητα όπως θέλει μέσω των equalizer) και να έχει το haptic feedback στη μέγιστη ένταση.



Με αυτόν τον τρόπο έχει τη μέγιστη εμπειρία στις χαμηλές συχνότητες χωρίς να φοβάται πως τα αυτιά θα πάθουν.. ζημιά από την υπερβολική ένταση. Ο υπογράφων πραγματικά δε μπορεί να βγάλει τα ακουστικά από το κεφάλι του και ας είναι κάπως βαριά μετά από πολύωρη χρήση. Τα Corsair HS60 Haptic είναι πραγματικά game changer όσον αφορά στην ακουστική εμπειρία που προσφέρουν, χωρίς να κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα. 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η τεχνολογία haptic τα κάνει ξεχωριστά
  • On-the-tly αλλαγή του equalizer
  • Τα παιχνίδια ζωντανεύουν όσο ποτέ άλλοτε
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το βύσμα USB είναι κάπως μεγάλο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*