Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Corsair K55 RGB Pro Review

*
Το Corsair K55 RGB Pro είναι ένα οικονομικό gaming keyboard με μεμβράνη, φωτισμό RGB και πολλές δυνατότητες μέσω software.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια έχουν κατακτήσει τους περισσότερους χρήστες υπολογιστών, ωστόσο δεν θέλουν όλοι να δώσουν τα χρήματα για ένα μηχανικό πληκτρολόγιο ούτε αρέσει σε όλους το βαρύ πάτημα και ο θόρυβος που κάνουν αυτά τα πληκτρολόγιο. Το Corsair K55 RGB Pro είναι ένα gaming πληκτρολόγιο με πολλές δυνατότητες προγραμματισμού και φωτισμό RGB, αλλά έρχεται με παραδοσιακή μεμβράνη όσον αφορά στο τρόπο ενεργοποίησης των πλήκτρων, με το κόστος τους να βρίσκεται γύρω στα €60, χρήματα μάλλον λογικά για αυτά που παίρνει κανείς, ειδικά όσον αφορά στην υποστήριξη λειτουργιών μέσω του iCUE software..




Το πληκτρολόγιο έρχεται σε μια λιτή συσκευασία που περιλαμβάνει το ίδιο το keyboard, με ενσωματωμένο, μη braided USB καλώδιο, μια αποσπώμενη βάση στήριξης για τις παλάμες η οποία έχει ωραία, ξεκούραστη αίσθηση και ένα μικρό εγχειρίδιο χρήστης. Έχουμε να κάνουμε με ένα full size plus πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο RGB φωτισμό σε όλα τα πλήκτρα , το οποίο μπορεί κανείς να ελέγξει πλήρως μέσα από το Corsair iCue software. Ωστόσο, δεν έχουμε έλεγχο φωτισμού ανά πλήκτρο αλλά ανά ζώνη, έχοντας συνολικά 5 ζώνες. Για αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω, υπάρχει το Corsair K55 RGB XT, το οποίο προσφέρει έλεγχο φωτισμού ανά πλήκτρο, διαθέτει περισσότερα εφέ φωτισμού και συνεργάζεται με διάφορα παιχνίδια για να προσαρμόζει ανάλογα το φωτισμό του. Να σημειώσουμε πως το πληκτρολόγιο έρχεται με τυπωμένους και τους Ελληνικούς χαρακτήρες πάνω του, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο.




Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και από πλευράς μεγέθους είναι μεγαλύτερο από τα περισσότερα καθώς πέρα από τα κλασσικά πλήκτρα, ενσωματώνει στην αριστερή πλευρά και έξι προγραμματιζόμενα πλήκτρα. Μάλιστα, αυτά μπορούν να λειτουργήσουν και σε συνεργασία με το Elgato Stream Deck, την εφαρμογή της Elgato για έλεγχο των αντίστοιχων προγραμματιζόμενων πληκτρολογίων της εταιρείας. Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι πραγματικά εξαιρετική, καθώς όσοι κάνουν streaming μπορούν να αξιοποιήσουν αυτά τα πλήκτρα απευθείας σε εφαρμογές όπως το OBS Studio, σαν να είχαν συσκευή της Elgato! Δεν είναι το ίδιο, γιατί θα πρέπει κανείς να θυμάται τι ακριβώς έχει προγραμματίσει σε κάθε πλήκτρο, ωστόσο είναι μια αν μη τι άλλο ξεχωριστή δυνατότητα που δε τη συναντάμε συχνά.



Η προσθήκη των πλήκτρων αυτών πάντως έχει μεγαλώσει στον οριζόντιο άξονα το πληκτρολόγιο, κάτι που συμβαίνει και στο κάθετο άξονα, καθώς το Corsair K55 RGB Pro διαθέτει και μια σειρά από multimedia πλήκτρα. Πρόκειται για επτά πλήκτρα τοποθετημένα πάνω από το αριθμητικό, τρια για τον ήχο (πάνω, κάτω και mute) και τέσσερα για τον έλεγχο αναπαραγωγής. Αριστερά από τα volume controls βρίσκονται τα τρια βασικά led για τα Num Lock, Scroll Lock και Caps Lock, δίπλα στα οποία έχουμε ακόμα τρια, μικρότερα πλήκτρα. Το πρώτο κλειδώνει το πλήκτρο Windows (και όποιος άλλους συνδυασμούς επιλέξουμε εμείς μέσα από τη σχετική επιλογή στο iCUE) ανάβοντας το αντίστοιχο Led, το δεύτερο αλλάζει την ένταση της φωτεινότητας μεταξύ 5 επιλογών σε βήματα του 20% ενώ το τρίτο είναι ένα πλήκτρο που ενεργοποιεί την εγγραφή μακροεντολών.



Στο κάτω μέρος, έχουμε δυο ποδαράκια που φέρνουν το keyboard υπό γωνία, έχοντας όμως μόνο μια ρύθμιση. Ακόμα και έχοντας τα ποδαράκια σηκωμένα, το ύψος του keyboard είναι χαμηλό και χωράει άνετα κάτω από μια βάση στήριξης οθόνης που χρησιμοποιεί ο υπογράφοντας. Πάντως, αλλάζοντας το προηγούμενο μηχανικό πληκτρολόγιο και βάζοντας το Corsair K55 RGB Pro, προσαρμοστήκαμε άμεσα και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα καλά τη χρήση του. Με το που συνδέθηκε σε θύρα USB και αρχίσαμε να το χρησιμοποιούμε, προσαρμοστήκαμε άμεσα και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Τα keycaps είναι κατασκευασμένα από μαλακό πλαστικό, με τους χαρακτήρες να είναι ελαφρώς διάφανοι ούτως ώστε να φωτίζονται από τα LED που είναι τοποθετημένα ακριβώς από κάτω, ενώ φυσικά μπορεί κανείς να τα αφαιρέσει πολύ εύκολα, απλά τραβώντας τα. Η αίσθηση που αφήνει είναι καλή, με τα πλήκτρα να πατώνονται άνετα, χωρίς να παρατηρούμε αστοχίες κατά τα πατήματα ακόμα και μετά από ώρες χρήσης, είτε κατά το gaming είτε κατά τη χρήση σε περιβάλλον Windows.



Όπως είπαμε, ο φωτισμός είναι RGB και ο χρήστης μπορεί να τον αλλάξει επιλέγοντας μεταξύ επτά διαφορετικών preset και ελέγχοντας ανά preset μια έως πέντε διαφορετικές ζώνες φωτισμού που υποστηρίζονται, με το χρήστη να δημιουργεί το δικό του οπτικό αποτέλεσμα, πάντα μέσα από την εφαρμογή της Corsair. Υπάρχει επιλογή για το πώς θα είναι ο φωτισμός όταν δε τρέχει το iCue (hardware lightning), ο οποίος ελέγχεται συνδυάζοντας το πλήκτρο Fn με τα νούμερα 1 έως 0. Δε προσφέρονται οι ίδιες επιλογές, όμως ακόμα και έτσι ο χρήστης ξέρει ότι μπορεί να έχει φωτισμό όταν το πληκτρολόγιο είναι συνδεδεμένο σε σύστημα που δεν έχει ή δεν υποστηρίζει το iCue (πχ κονσόλα). Κάτι ακόμα σημαντικό, ειδικά για πληκτρολόγιο με μεμβράνη, είναι η υποστήριξη rollover για έως 12 πλήκτρα με λειτουργία anti-ghosting. Ωστόσο η Corsair λέει πως η λειτουργία αυτή για συγκεκριμένα πλήκτρα κάτι που το είδαμε και εμείς στη πράξη, καθώς υπάρχει μια προτεραιότητα για τα κλασσικά πλήκτρα που χρησιμοποιούν όσοι παίζουν παιχνίδια με keyboard.





Το Corsair K55 RGB Pro είναι ένα πολύ όμορφο, πρακτικό και οικονομικό gaming πληκτρολόγιο το οποίο θα βρουν ιδιαίτερα εύχρηστο και εντυπωσιακό, όσοι αποφασίσουν να επενδύσουν σε αυτό. Η συνεργασία με το Stream Deck είναι σίγουρα κάτι το ξεχωριστό, διαθέτει όμορφο και δυνατό φωτισμό ενώ τα ενσωματωμένα multimedia πλήκτρα είναι εξαιρετικά χρήσιμα. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Οικονομικό για αυτά που προσφέρει
  • Δυνατός φωτισμός
  • Η συνεργασία με το Elgato Stream Deck είναι εξαιρετικά χρήσιμη για όσους κάνουν streaming και θέλουν τις ευκολίες που προσφέρουν τα 6 προγραμματιζόμενα πλήκτρα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το 12key rollover δεν ισχύει για όλα τα πλήκτρα (αναμενόμενο πάντως)
  • Καταλαμβάνει μεγάλη επιφάνει στο γραφείο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*