Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Corsair K60 RGB Low Profile Review

*
Τα μηχανικά πληκτρολόγια έχουν κατακτήσει τους περισσότερους χρήστες υπολογιστών. Η Corsair έχει μια πλήρη γκάμα από τέτοια προϊόντα σε διάφορες τιμές. Το παρόν ονομάζεται Corsair K60 RGB Low Profile και είναι ένα από τα πολλά μοντέλα της σειράς K60 (K60 Pro και K60 RGB Pro), η οποία είναι από τις οικονομικές σειρές gaming keyboard της εταιρείας. Όπως μπορεί κανείς να καταλάβει και από το όνομα, το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο είναι Low Profile, δηλαδή έχει χαμηλότερο συνολικό ύψος από τα συνηθισμένα, ενώ το κόστος του ανέρχεται στα στα €150.



Το πληκτρολόγιο έρχεται σε μια λιτή συσκευασία που περιλαμβάνει το ίδιο το keyboard, με ενσωματωμένο, μη braided USB καλώδιο. Έχουμε να κάνουμε με ένα full size πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο RGB φωτισμό σε όλα τα πλήκτρα , το οποίο μπορεί κανείς να ελέγξει πλήρως μέσα από το Corsair iCue software. Η πάνω επιφάνεια του πληκτρολογίου είναι μεταλλική και αφήνει εξαιρετική αίσθηση,  με το καλώδιο USB να «βγαίνει» από το πίσω μέρος. Στο κάτω μέρος, έχουμε δυο ποδαράκια που φέρνουν το keyboard υπό γωνία. Να σημειώσουμε πως το πληκτρολόγιο έρχεται με τυπωμένους και τους Ελληνικούς χαρακτήρες πάνω του, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο.



Από πλευράς διαστάσεων, αυτές είναι αρκετά περιορισμένες καθώς περιμετρικά των πλήκτρων υπάρχει ελάχιστος χώρος, ενώ φυσικά το γεγονός ότι είναι Low Profile, καθιστά το πληκτρολόγιο σαφώς κοντύτερο από τα περισσότερα. Έχοντας πάνω στο γραφείο μια βάση στήριξης οθόνης με χώρο τοποθέτησης keyboard από κάτω, το Corsair K60 RGB Low Profile μπόρεσε να χωρέσει χωρίς να χρειαστεί να κλείσουμε τα ποδαράκια, κάτι που δε μπορούσε να γίνει με το προηγούμενο πληκτρολόγιο που χρησιμοποιούσαμε. Όσον αφορά τώρα το γεγονός ότι είναι ποιο κοντό, η αλήθεια είναι πως η διαφορά στη χρήση δε μας φάνηκε ιδιαίτερα. Με το που συνδέθηκε σε θύρα USB και αρχίσαμε να το χρησιμοποιούμε, προσαρμοστήκαμε άμεσα και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.  



Τα keycaps είναι κατασκευασμένα από μαλακό πλαστικό, με τους χαρακτήρες να είναι διάφανοι ούτως ώστε να φωτίζονται από τα LED που είναι τοποθετημένα ακριβώς από κάτω, ενώ φυσικά μπορεί κανείς να τα αφαιρέσει πολύ εύκολα, απλά τραβώντας τα. Οι μηχανικοί διακόπτες που βρίσκονται από κάτω Cherry MX και συγκεκριμένα οι Cherry MX Low Profile Speed. Η αίσθηση που δίνουν είναι ωραία, απαιτώντας ελάχιστη δύναμη από πλευράς χρήστη ενώ η ενεργοποίηση γίνεται πολύ σύντομα με του που κανείς θα πατήσει στα πλήκτρα. Ο θόρυβος δε είναι ελάχιστος και σίγουρα δε πρόκειται κανείς να ενοχληθεί από αυτόν, σε αντίθεση με άλλα πληκτρολόγια που έχουν βαρύ και δυνατό θόρυβο. Περισσότερο ακούγονται σαν να ελευθερώνεται ένα ελατήριο. Φυσικά, το πληκτρολίγιο υποστηρίζει πλήρες NKRO και 100% anti-ghosting.



Όπως είπαμε, ο φωτισμός είναι RGB και ο χρήστης μπορεί να τον αλλάξει με όποιο τρόπο θέλει για κάθε πλήκτρο ξεχωριστά, δημιουργώντας το δικό του οπτικό αποτέλεσμα, πάντα μέσα από την εφαρμογή της Corsair. Υπάρχει επιλογή για το πώς θα είναι ο φωτισμός όταν δε τρέχει το iCue (hardware lightning) ενώ φυσικά μπορεί κανείς να δημιουργήσει δεκάδες προφίλ φωτισμού όλων των ειδών, είτε απλός μονόχρωμος είτε περισσότερο fun όπως Rainbow,Water Color,Color Shift αλλά και ειδικοί φωτισμοί που ανταποκρίνονται είτε στα πατήματα του χρήστη είτε στη θερμοκρασία CPU/GPU/water cooler.



Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία στους χρήστες να δημιουργήσουν δικούς τους τρόπους φωτισμού. Πέρα από τις αλλαγές φωτισμού, υπάρχει φυσικά και δυνατότητα για προγραμματισμό macros, ενώ μέσω του πλήκτρου Fn που βρίσκεται παραδίπλα στο space και σε συνδυασμό με τα Function keys, υποστηρίζονται διάφορα shortcuts, όπως η αυξομείωση της έντασης της φωτεινότητας του πληκτρολογίου, η ρύθμιση έντασης του ήχου των Windows αλλά και ο έλεγχος multimedia εφαρμογών. Επιπλέον, πάλι μέσω του Fn και σε συνδυασμό με τα αριθμητικά πλήκτρα, μπορεί κανείς να αλλάξει το εφέ φωτισμού όταν δε τρέχει το iCue και χρησιμοποιείται το hardware προφίλ του πληκτρολογίου.



Συνολικά, το Corsair K60 RGB Low Profile είναι ένα πολύ όμορφο, πρακτικό και ποιοτικό gaming πληκτρολόγιο το οποίο θα βρουν ιδιαίτερα εύχρηστο και επιπλέον εντυπωσιακό, όσοι αποφασίσουν να επενδύσουν σε αυτό. Έχει καλή ποιότητα κατασκευής (και ας είναι μη αποσπώμενο και μη braided το καλώδιο USB), το χαμηλότερο ύψος μπορεί να φανεί χρήσιμο χωρίς να δημιιουργεί προβλήματα κατά τη χρήση ενώ ο full RGB φωτισμός δίνει πολλές επιλογές. Τέλος, οι μηχανικοί διακόπτες έχουν από τη μια άριστη αίσθηση και από την άλλη είναι ξεκούραστοι και αθόρυβοι. 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Φωτισμός για κάθε γούστο
  • Ελαφριά αίσθηση πληκτρολόγησης
  • Ελάχιστος θόρυβος
  • Ξεκούραστο στη χρήση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Θα θέλαμε το καλώδιο USB να είναι αφαιρούμενο και braider.
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*