Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Corsair Katar Pro Review

*
Το νέο Corsair Katar Pro είναι ένα gaming mouse για fps και moba με χαμηλό κόστος και υψηλές ταχύτητες.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι PC gamer ψάχνουν ένα απλό στη σχεδίαση και οικονομικό ποντίκι το οποίο όμως θα έχει στο εσωτερικό του τη δύναμη να κάνει πολλά πράγματα κατά την ώρα του gaming. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει το νέο Corsair Katar Pro, το οποίο κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις, μια USB (της δοκιμής με κόστος γύρω στα €30) και μια ασύρματη.




Η συσκευασία είναι μικρή και λιτή, περιλαμβάνοντας το ίδιο το ποντίκι και κάποια εγχειρίδια χρήσης. Παίρνοντας το ποντίκι στα χέρια, το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κανείς είναι το πόσο ελαφρύ και μικρό είναι. Ζυγίζει μόλις 69 γραμμάρια κάτι που το καθιστά ξεκούραστο κατά τη χρήση, με το σχεδιασμό του να είναι τέτοιος ώστε ο κάτοχός του να το κρατάει με το λεγόμενο claw-grip, δηλαδή με τα δάχτυλα κυρίως και όχι με τη παλάμη.



Το καλώδιο USB που διαθέτει δυστυχώς δεν είναι braided αλλά έχει μήκος 1,8 μέτρο το οποίο είναι αρκετό για να συνδεθεί με το μεγάλο βύσμα USB που έχει σε οποιαδήποτε θύρα στο πίσω μέρος του υπολογιστή. Αναγνωρίζεται άμεσα από τα Windows και μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει αμέσως, αν και εγκαθιστώντας την εφαρμογή iCUE της Corsair, ο χρήστης αποκτάει περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης.



Η πάνω πλευρά του ποντικιού είναι λεία, ενώ οι δυο πλευρές είναι ανάγλυφες ώστε να το κράτημα με τα δάχτυλα να παραμένει σταθερό ακόμα και μετά από ώρες χρήσης. Στο κάτω μέρος βρίσκουμε τον οπτικό αισθητήρα PMW3327 με δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας από 200 έως 12400 DPI, σε βήματα των 100DPI. Δυο pads είναι υπεύθυνα ώστε να υπάρχει η σωστή κύλιση πάνω στο mousepad. Στην αριστερή πλευρά βρίσκουμε δυο πλήκτρα (χρήση μπρος/πίσω στο browser) ενώ στο πάνω μέρος υπάρχουν άλλα τέσσερα: η φωτιζόμενη ροδέλα, πίσω της ένα πλήκτρο που εκ του εργοστασίου αναλαμβάνει την εναλλαγή μεταξύ των τριών προφίλ DPI που μπορεί να αποθηκεύσει το ποντίκι και τα δυο κλασσικά mouse buttons.



Όπως είπαμε η ροδέλα είναι φωτιζόμενη, το μοναδικό μέρος του ποντικιού με LED με το χρήστη να μπορεί να ρυθμίσει διαφορετικό χρώμα φωτισμού ανάλογα με το προφίλ DPI που επιλέγει. Αυτές οι αλλαγές γίνονται μέσα από το iCUE όπως και όλες οι άλλες, όπως αυτή που αφορά τη ρύθμιση των DPI ανά προφίλ και ο επαναπρογραμματισμός των πλήκτρων. Μπορούμε επίσης να αλλάξουμε το polling rate και να το κατεβάσουμε μέχρι τα 125Hz από τα 1000Hz που είναι η αρχική ρύθμιση.



Πηγαίνοντας τώρα στην πράξη, το Corsair Katar Pro τα καταφέρνει μια χαρά τόσο μέσα στο ίδιο το λειτουργικό όσο και κυρίως στα παιχνίδια. Προσφέρει καλές ταχύτητες χωρίς κολλήματα, εξαιρετική ποιότητα κύλισης και ξεκούραστη χρήση λόγω του χαμηλού βάρους. Για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι κάπως μικρό, ενώ και η πρόσβαση στο πλήκτρο που αλλάζει το προφίλ των DPI δεν είναι τόσο εύκολη, καθώς το δάχτυλο κάνει μεγάλη κίνηση για να το φτάσει, τουλάχιστον στο χέρι του υπογράφοντα. Σε μικρότερα χέρια όλα γίνονται ακόμα καλύτερα. Ούτως ή άλλως μιλάμε για ένα πραγματικά οικονομικό ποντίκι το οποίο προσφέρει αρκετές λειτουργίες για την τιμή του. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολύ οικονομικό
  • Ελαφρύ
  • Πολύ καλή απόδοση και πολλές ρυθμίσεις μέσα από το iCUE
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λίγο δύσκολη η πρόσβαση στο πλήκρο αλλαγής των DPI
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*