Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Corsair Katar Pro XT & Corsair MM700 Review

*
Το νέο Corsair Katar Pro XT είναι ένα gaming mouse για fps και moba με χαμηλό κόστος και υψηλές ταχύτητες.

Πριν από λίγους μήνες είχαμε παρουσιάσει ένα οικονομικό gaming mouse της Corsair, το Corsair Katar Pro. Η εταιρεία πλέον κυκλοφορεί μια νέα, ανανεωμένη έκδοση του ποντικιού, το Corsair Katar Pro XT, με το παλιό να εξακολουθεί να κυκλοφορεί, παράλληλα και με την ασύρματη έκδοσή του, το Corsair Katar Pro Wireless.




Με επίσημη τιμή στα €39,99 αν μη τι άλλο το Corsair Katar Pro XT είναι μια οικονομική λύση που απευθύνεται στους PC gamer που ψάχνουν ένα απλό στη σχεδίαση και οικονομικό ποντίκι το οποίο όμως θα έχει στο εσωτερικό του τη δύναμη να κάνει πολλά πράγματα κατά την ώρα του gaming. Η συσκευασία είναι μικρή και λιτή, περιλαμβάνοντας το ίδιο το ποντίκι και κάποια εγχειρίδια χρήσης. Παίρνοντας το ποντίκι στα χέρια, το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κανείς είναι το πόσο ελαφρύ και μικρό είναι. Ζυγίζει μόλις 73 γραμμάρια κάτι που το καθιστά ξεκούραστο κατά τη χρήση, με το σχεδιασμό του να είναι τέτοιος ώστε ο κάτοχός του να το κρατάει με το λεγόμενο claw-grip, δηλαδή με τα δάχτυλα κυρίως και όχι με τη παλάμη. Το καλώδιο USB έχει μήκος 1,8 μέτρο το οποίο είναι αρκετό για να συνδεθεί με το μεγάλο βύσμα USB που έχει σε οποιαδήποτε θύρα στο πίσω μέρος του υπολογιστή. Επιπλέον είναι braided ενώ σύμφωνα με τη Corsair, είναι τύπου «drag reduction paracord». Στη πράξη αυτό σημαίνει πως το καλώδιο είναι από μόνο του αρκετά ελαφρύ και δε προκαλεί το λεγόμενο «τράβηγμα» που νοιώθουμε πολλές φορές από το καλώδιο όταν κινούμε το ποντίκι, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο στη περίπτωση του Corsair Katar Pro XT, το οποίο είναι εξαιρετικά ελαφρύ.



Αφού συνδέσουμε το ποντίκι στον υπολογιστή, αυτό αναγνωρίζεται άμεσα από τα Windows και μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει αμέσως, αν και εγκαθιστώντας την εφαρμογή iCUE της Corsair, ο χρήστης αποκτάει περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης. Η πάνω πλευρά του ποντικιού είναι λεία, ενώ οι δυο πλευρές είναι ανάγλυφες ώστε να το κράτημα με τα δάχτυλα να παραμένει σταθερό ακόμα και μετά από ώρες χρήσης. Στο κάτω μέρος βρίσκουμε τον οπτικό αισθητήρα PMW3391 με δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας από 200 έως 18000 DPI, σε βήματα μόλις του 1DPI! Δυο pads στη κάτω πλευρά είναι υπεύθυνα ώστε να υπάρχει η σωστή κύλιση πάνω στο mousepad. Στην αριστερή πλευρά βρίσκουμε δυο πλήκτρα (χρήση μπρος/πίσω στο browser) ενώ στο πάνω μέρος υπάρχουν άλλα τέσσερα: η φωτιζόμενη ροδέλα, πίσω της ένα πλήκτρο και τα δυο κλασσικά mouse buttons. Όσον αφορά στα πλήκτρα, η Corsair έχει επιλέξει διακόπτες ενεργοποίησης της Omron που εγγυώνται 50 εκατομμύρια κλίκ, τα οποία μάλλον είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα κάνει το ποντίκι όσο το έχει κανείς στη κατοχή του. Επιπλέον, όλα τα πλήκτρα είναι προγραμματιζόμενα και μπορούν να ενεργοποιήσουν εντολές macro, πάντα μέσα από το iCue.



Όπως είπαμε η ροδέλα είναι φωτιζόμενη, το μοναδικό μέρος του ποντικιού με LED με το χρήστη να μπορεί να ρυθμίσει διαφορετικό χρώμα φωτισμού ανάλογα με το προφίλ DPI που επιλέγει. Αυτές οι αλλαγές γίνονται μέσα από το iCUE όπως και όλες οι άλλες, όπως αυτή που αφορά τη ρύθμιση των DPI ανά προφίλ και ο επαναπρογραμματισμός των πλήκτρων. Μπορούμε επίσης να αλλάξουμε το polling rate και να το κατεβάσουμε μέχρι τα 125Hz από τα 1000Hz που είναι η αρχική ρύθμιση. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι μπορεί να σώσει στη μνήμη του ένα προφίλ φωτισμού (είτε rainbow είτε στατικό), το οποίο ενεργοποιείται και λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται κανείς να φορτώσει το Corsair iCue. Αντίστοιχα, μπορούμε να έχουμε σωσμένο και ένα προφίλ DPI με τρεις διαφορετικές τιμές που κατά κόρον χρησιμοποιούμε, ώστε αυτή να είναι διαθέσιμες πάντα, χωρίς να φορτώνει το iCue.



Πηγαίνοντας τώρα στην πράξη, το Corsair Katar Pro τα καταφέρνει μια χαρά τόσο μέσα στο ίδιο το λειτουργικό όσο και κυρίως στα παιχνίδια. Προσφέρει καλές ταχύτητες χωρίς κολλήματα, εντυπωσιακή ακρίβεια και ταχύτητα στα πατήματα των δυο βασικών πλήκτρων και εξαιρετική ποιότητα κύλισης και ξεκούραστη χρήση λόγω του χαμηλού βάρους.  Για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι κάπως μικρό, ενώ και η πρόσβαση στο πλήκτρο που αλλάζει το προφίλ των DPI δεν είναι τόσο εύκολη, καθώς το δάχτυλο κάνει μεγάλη κίνηση για να το φτάσει, τουλάχιστον στο χέρι του υπογράφοντα.Σε μικρότερα χέρια όλα γίνονται ακόμα καλύτερα. Ούτως ή άλλως μιλάμε για ένα πραγματικά οικονομικό ποντίκι το οποίο προσφέρει αρκετές λειτουργίες για την τιμή του.



Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως το ποντίκι το δοκιμάσαμε πάνω στο εντυπωσιακό Corsair MM700, ένα τεράστιο mousepad με φωτισμό RGB χωρισμένο σε ξεχωριστές ζώνες. Συγκεκριμένα, οι διαστάσεις του είναι 93x40 εκατοστά (πραγματικά μεγάλο), κάτι που σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για να τοποθετηθεί κάτω και από το πληκτρολόγιο. Χάρη στα 4mm πάχους, τα χέρια μας δε νοιώθουν την επιφάνεια του γραφείου από κάτω.



Για να προσφέρει φωτισμό (ο οποίος βρίσκεται στη περίμετρο του mousepad), συνδέεται σε μια θύρα USB στον υπολογιστή. Ταυτόχρονα όμως λειτουργεί και σαν hub, καθώς διαθέτει δυο ακόμα υποδοχές USB, στις οποίες κανείς μπορεί να συνδέσει το ποντίκι και το πληκτρολόγιο και έτσι να έχει όλα τα καλώδια όμορφα τοποθετημένα. Όσον αφορά στο φωτισμό του, ο χρήστης τον ελέγχει μέσα από το Corsair iCue, με το MM700 να διαθέτει δικό του tab με τις διάφορες ρυθμίσεις που μπορεί να κάνει ο χρήστης. Όπως είπαμε, διαθέτει τρεις ζώνες φωτισμού, την αριστερή τη δεξιά και αυτή του λογοτύπου της Corsair (στη συσκευή με τις θύρες USB). Κάθε μια από αυτές μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά όσον αφορά στο χρώμα και στο τύπο του φωτισμού, ενώ έχουμε και έλεγχο της έντασης της φωτεινότητας (συνολικά) ώστε ο χρήστης να έχει το φωτισμό που θέλει.



Η επίσημη τιμή του MM700 είναι €69,99, χρήματα περισσότερο από αυτά που κοστίζει το ποντίκι. Όμως προσφέρει εξαιρετική εργονομία και πανέμορφο φωτισμό, δημιουργώντας όμορφη ατμόσφαιρα πάνω στο γραφείο. 

8.5

ENTERNITY SCORE
Corsair Katar Pro XT

9

ENTERNITY SCORE
Corsair MM700
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*