Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Corsair Sabre Pro Review

  • Corsair Sabre Pro
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http:// FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Το νέο Corsair Sabre Pro είναι ένα gaming mouse για fps και moba με εξαιρετικά χαμηλό βάρος και μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά

Η Corsair συνεχίζει να παρουσιάζει νέα gaming ποντίκια, προσπαθώντας να ικανοποιήσει κάθε gamer που βρίσκεται εκεί έξω. Το νεότερο μοντέλο της, το Sabre Pro, έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια των Sabre, ενώ κυκλοφορεί και σε έκδοση με RGB φωτισμό. Εμείς είχαμε στα χέρια μας την απλή έκδοση, ή οποία κυκλοφορεί αυτές τις μέρες με επίσημη τιμή €54.99.




Η συσκευασία είναι μικρή και λιτή, περιλαμβάνοντας το ίδιο το ποντίκι και κάποια εγχειρίδια χρήσης. Παίρνοντας το ποντίκι στα χέρια, το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κανείς είναι το πόσο ελαφρύ και μικρό είναι χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα μικρό, κάτι βολικό για χέρια σας του υπογράφοντα. Ζυγίζει μόλις 69 γραμμάρια κάτι που το καθιστά ξεκούραστο κατά τη χρήση, με το σχεδιασμό του να είναι για δεξιόχειρες που το κρατάνε με τη όλη τη παλάμη Το καλώδιο USB έχει μήκος 2,1 μέτρα το οποίο είναι αρκετό για να συνδεθεί με το μεγάλο βύσμα USB που έχει σε οποιαδήποτε θύρα στο πίσω μέρος του υπολογιστή. Επιπλέον είναι braided ενώ σύμφωνα με τη Corsair, είναι τύπου «drag reduction paracord». Στη πράξη αυτό σημαίνει πως το καλώδιο είναι από μόνο του αρκετά ελαφρύ και δε προκαλεί το λεγόμενο «τράβηγμα» που νοιώθουμε πολλές φορές από το καλώδιο όταν κινούμε το ποντίκι, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο στη περίπτωση του Corsair Sabre Pro XT, το οποίο είναι εξαιρετικά ελαφρύ.



Αφού συνδέσουμε το ποντίκι στον υπολογιστή, αυτό αναγνωρίζεται άμεσα από τα Windows και μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει αμέσως, αν και εγκαθιστώντας την εφαρμογή iCUE της Corsair (απαιτεί τη νεώτερη έκδοση 4.0 της εφαρμογής η οποία είναι σαφώς περισσότερο χρηστική και λιγότερο περίπλοκη), ο χρήστης αποκτάει περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης. Όλο το ποντίκι είναι κατασκευασμένο από λείο πλαστικό. Στο κάτω μέρος βρίσκουμε τον οπτικό αισθητήρα PMW3392 με δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας από 200 έως 18000 DPI, σε βήματα μόλις του 1DPI σε software mode ή των 50 DPI σε hardware mode! Τέσσερα pads στη κάτω πλευρά είναι υπεύθυνα ώστε να υπάρχει η σωστή κύλιση πάνω στο mousepad. Στην αριστερή πλευρά βρίσκουμε δυο προγραμματιζόμενα πλήκτρα ενώ στο πάνω μέρος υπάρχουν άλλα τρια: η ροδέλα και τα δυο κλασσικά mouse buttons.



Όσον αφορά στα πλήκτρα, η Corsair έχει επιλέξει διακόπτες ενεργοποίησης της Omron που εγγυώνται 50 εκατομμύρια κλίκ, τα οποία μάλλον είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα κάνει το ποντίκι όσο το έχει κανείς στη κατοχή του. Επιπλέον, όλα τα πλήκτρα είναι προγραμματιζόμενα και μπορούν να ενεργοποιήσουν εντολές macro, πάντα μέσα από το iCue. Αξίζει να σημειώσουμε πως στο κάτω μέρος του ποντικιού, δίπλα στον αισθητήρα, υπάρχει ένα ακόμα πλήκτρο το οποίο ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει μια από τις πέντε hardware επιλογές ρύθμισης DPI που αυτός έχει κάνει. Ουσιαστικά, ο κάτοχος του ποντικιού πρέπει να θυμάται το χρώμα που αντιστοιχεί στη ρύθμιση DPI για να την επιλέξει και να παίξει με αυτήν, όταν χρησιμοποιεί το Corsair Sabre Pro σε σύστημα που δεν έχει εγκατεστημένο το iCUE. Μάλιστα, υπάρχει τρόπος να αλλαχθούν τα DPI σε βήματα των 50 DPI όπως αναφέραμε παραπάνω, χωρίς το iCue, με το πάτημα ενός συνδυασμού πλήκτρων. Ο λόγος που το πλήκτρο βρίσκεται από κάτω είναι για να μη κάνει ο χρήστης κάποια αλλαγή κατά λάθος.



Κάτι άλλο που έχει ξεχωριστό το Corsair Sabre Pro είναι η τεχνολογία AXON, μέσω της οποίας το mouse μπορεί να πετύχει polling rate της τάξη των 8000Hz, 8 φορές μεγαλύτερη δηλαδή από τη συνήθη μέγιστη των 1000Hz. Για να το πετύχει αυτό υπάρχει ειδικό hardware στο ποντίκι ενώ ταυτόχρονα προτείνεται η σύνδεσή του ποντικιού σε θύρα USB 2.0 που ελέγχεται από controller του motherboard και όχι από ξεχωριστό chip, και σίγουρα όχι μέσω USB hub. Βάζοντας το ποντίκι στα 8000Hz η αλήθεια είναι πως στα μάτια μας δε καταλάβαμε τόσο μεγάλη διαφορά, σίγουρα όμως όσοι παίζουν επαγγελματικά moba και fps μάλλον θα εκμεταλλευτούν πλήρως τη ταχύτερη μεταφορά των κινήσεων και των κλικ στο παιχνίδι. Για να καταλάβετε τι ακριβώς σημαίνει polling rate στα 8000Mhz, το ποντίκι πετυχαίνει 8 «αναφορές» μέσω της θύρα USB ανά 1ms, ενώ στα 1000Mhz είναι μια αναφορά. Μιλάμε για μια απίστευτη μικρή λεπτομέρεια που θα την εκμεταλλευτούν λίγοι, ωστόσο είναι εκεί και έχει το ενδιαφέρον της.



Πηγαίνοντας τώρα στην πράξη, το Corsair Sabre Pro τα καταφέρνει μια χαρά τόσο μέσα στο ίδιο το λειτουργικό όσο και κυρίως στα παιχνίδια. Προσφέρει καλές ταχύτητες χωρίς κολλήματα, εντυπωσιακή ακρίβεια και ταχύτητα στα πατήματα των δυο βασικών πλήκτρων και εξαιρετική ποιότητα κύλισης και ξεκούραστη χρήση λόγω του χαμηλού βάρους.  Το δοκιμάσαμε και σε desktop και σε gaming laptop και γενικά δε παρατηρήσαμε προβλήματα με το polling rate στα 8000Hz. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Το καλώδιο είναι σαν να μην υπάρχει
  • Ελαφρύ και ξεκούραστο
  • Ταχύτατο σε κάθε χρήση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δεν έχει RGB (για πολλούς, σημαντικό)
  • Το πλήκτρο για την αλλαγή DPI είναι στο κάτω μέρος, που για αρκετούς χρήστες δυσκολεύει τη καθημερινότητα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*