Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Corsair Scimitar RGB Elite Review

*
Ένα ακόμα δυνατό ποντίκι από τη Corsair έφτασε στα χέρια μας. Ο λόγος για το ολοκαίνουριο Corsair Scimitar RGB Elite, ένα mouse που απευθύνεται σε απαιτητικούς gamers, ακόμα και σε επαγγελματίες του χώρου των MOBA και των MMO. Η συσκευασία του μικρή και λιτή, καθώς μέσα βρίσκει κανείς κάποια manual και χαρτιά εγγύησης, το ποντίκι και ένα μικρό κατσαβίδι τύπου άλεν που χρειάζεται για μια συγκεκριμένη δουλειά.



Παίρνοντας το ποντίκι στα χέρια, αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως ποιο είναι το βασικό του πλεονέκτημα. Στην αριστερά πλευρά διαθέτει 12 πλήκτρα σε τρείς σειρές των τεσσάρων πλήκτρων, τα οποία είναι όλα προγραμματιζόμενα. Από εκεί και πέρα, έχουμε τα κλασσικά πλήκτρα που συναντάει κανείς σε ένα ποντίκι, δηλαδή left/right, τη ροδέλα που είναι μεγάλη, άνετη και με σκαλοπάτια κατά τα τη περιστροφή της, και δυο ακόμα πλήκτρα ακριβώς πίσω από τη ροδέλα που αλλάζουν τα DPI. Όλη η επιφάνεια του ποντικιού είναι λεία, με εξαίρεση τη δεξιά πλευρά στην οποία υπάρχει μια λαστιχένια αντιολιστθητική επιφάνεια, στην οποία στηρίζεται είτε το μικρό δάχτυλο είτε το διπλανό του, ανάλογα με το ποια δυο βασικά δάχτυλα χρησιμοποιεί ο κάτοχός του. Το μέγεθός του Corsair Scimitar RGB Elite είναι μεγάλο και σίγουρα δεν προτείνεται σε χρήστες με μικρά χέρια, καθώς χρειάζεται να το αγκαλιάσει κανείς με το δεξί του χέρι, όμως το χαμηλό του βάρος το καθιστά πανεύκολο στη μετακίνηση. Το κάτω μέρος της επιφάνειάς του διαθέτει τέσσερα λαστιχάκια στις γωνίες, πάνω στα οποία και μετακινείται σε όποια επιφάνεια και αν είναι.  Όσον αφορά τώρα στο καλώδιο σύνδεσής του, αυτό είναι braided και καταλήγει σε ένα μεγάλο σε μήκος και στιβαρό βύσμα USB.




Προφανώς το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του είναι τα 12 πλήκτρα στο πλάι. Αυτά είναι αριθμημένα και με διαφορετική υφή ανά δεύτερη στήλη. Δηλαδή η πρώτη και η τρίτη έχουν διαφορετική υφή από τη δεύτερη και τη τέταρτη στήλη, κάτι που βοηθά ώστε ο χρήστης να καταλαβαίνει πάνω κάτω σε πια στήλη και ποιο κουμπί θα πατήσει. Το σύνολο της 12κάδας πλήκτρων είναι τοποθετημένα σε μια μετακινούμενη επιφάνεια που μπορεί να πάει μπρος/πίσω παράλληλα στο ποντίκι, ούτως ώστε να μπορέσει ο κάτοχός του να τοποθετήσει τα πλήκτρα στο σημείο ακριβώς που τον βολεύουν. Εδώ έρχεται η χρησιμότητα του μικρού κατσαβιδιού που είπαμε, μέσω του οποίου μπορούμε να χαλαρώσουμε μια βίδα στο κάτω μέρος του ποντικιού, οπότε στη συνέχεια μπορούμε να μετακινήσουμε ελεύθερα τη βάση με τα πλήκτρα κατά μήκος του ποντικιού. Μόλις βρούμε το σημείο που μας βολεύει, βιδώνουμε ξανά και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το ποντίκι, έχοντας πετύχει την απόλυτη εργονομία όσον αφορά τουλάχιστον τα 12 προγραμματιζόμενα πλήκτρα.




Δεν θα μπορούσε να λείπει και ο RGB φωτισμός (το λέει άλλωστε το όνομά του), με την Corsair να το έχει εφοδιάσει με τέσσερις διαφορετικές ζώνες φωτισμού (λογότυπο, ροδέλα, μπροστά και πλάι), με κάθε μια από αυτές να μπορεί να φωτιστεί ξεχωριστά και όπως ακριβώς θέλει ο χρήστης. Τόσο ο φωτισμός όσο και το σύνολο των πλήκτρων, προγραμματίζονται χρησιμοποιώντας το iCUE, την εφαρμογή της Corsair η οποία είναι και το κέντρο ελέγχου όλων των συσκευών της εταιρείας. Από εδώ πραγματικά μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Από το να ρυθμίσουμε το χρώμα ξεχωριστά σε κάθε ζώνη, μέχρι να επιλέξουμε τι θα κάνει το κάθε πλήκτρο ή να συνδυάσουμε την αλλαγή προφίλ ταχύτητας DPI με τη χρήση διαφορετικού χρώματος σε όλες τις ζώνες. 



Όλοι οι παραπάνω προγραμματισμοί μπορούν να χωριστούν σε τρια διαφορετικά hardware προφίλ που τα κουβαλάει το ποντίκι μαζί του όπου και αν πάει, σε όποιο PC και αν συνδεθεί. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό να παίζουν με το ποντίκι 3 διαφορετικοί άνθρωποι και ο καθένας να έχει το δικό του προφίλ, χωρίς να χρειάζεται καν το software της Corsair, καθώς σε αυτό μπορούν να αποθηκευτούν πρακτικά άπειρα προφίλ. Σε κάθε τέτοιο προφίλ ο χρήστης μπορεί να έχει αποθηκεύσει τις δικές του εντολές στα πλήκτρα και το δικό του φωτισμό. Σε κάθε προφίλ προσφέρονται και 3 hardware υπο-προφίλ μόνο για τα DPI, με καθένα από αυτά να προσφέρει 5+1 διαφορετικές ταχύτητες DPI (η ρύθμιση του DPI γίνεται ανά 1 (!) από το 0 μέχρι τα 18000). Η έκτη (+1) επιλογή ονομάζεται sniper και στη πραγματικότητα είναι για πολύ μικρές, χειρουργικές κινήσεις. Οπότε αν κάποιος βρεθεί να χρησιμοποιεί ένα sniper όπλο, ακόμα και αν παίζει με super ταχύτητα 18000dpi το υπόλοιπο παιχνίδι, ενεργοποιεί το sniper και. .. πάει κατευθείαν ακόμα και στο… 1.



Συνολικά, το Corsair Scimitar RGB Elite είναι ένα πραγματικό πολυεργαλείο και στα χέρια του κατάλληλου ανθρώπου μπορεί να γίνει ο τέλειος σύντροφος στις μάχες. Τα 12 πλήκτρα στο πλάι πραγματικά δίνουν άλλον αέρα, καθώς ο κάτοχός του έχει σε ένα δάχτυλο σχεδόν ότι εντολή θα μπορούσε να φανταστεί, και μάλιστα στη σωστή απόσταση χάρη στη δυνατότητα ρύθμισή της. Ο οπτικός αισθητήρας των 18000dpi αν μη τι άλλο δίνει κορυφαίες ταχύτητες, ενώ ο φωτισμός σίγουρα μπορεί να προσφέρει ξεχωριστή εμφάνιση. Με κόστος που βρίσκεται κάτω από τα €100, είναι μια ξεχωριστή επιλογή. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Το iCUE software κάνει παπάδες
  • Εύκολη μετακίνηση των πλαϊνων πλήκτρων
  • Αρκετά ελαφρύ και ξεκούραστο στη χρήση
  • Τέσσερις ζώνες φωτισμού
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ίσως είναι λίγο μεγάλο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*