Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Corsair iCUE 4000X RGB Review

  • Corsair iCUE 4000X RGB
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http:// FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8.5

    ENTERNITY SCORE
*
To Corsair iCUE 4000X RGB είναι ένα νέο mid-tower case από τη Corsair, με μπόλικο χώρο για ανεμιστήρες, τρεις προ-εγκατεστήμένους RGB Led και άνεση για cable management.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε κάνει πολλά reviews για cases υπολογιστών και επίσης αλήθεια είναι πως το κουτί του υπολογιστή είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια ενός PC build. Γιατί εκεί στεγάζονται όλα τα άλλα υποσυστήματα και αν αυτό δεν είναι καλό, τότε μπορεί επεξεργαστής και GPU να υπολειτουργούν λόγω υπερθέρμανσης ή να μην υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για να μπούν δίσκοι και υδροψύξεις. Για όλα τα παραπάνω μπορεί να φροντίσει το ολοκαίνουριο Corsair iCUE 4000X RGB, ένα mid-tower case με χαμηλή τιμή (στα €120) για αυτά που προσφέρει.




Δεν είναι μεγάλο για να βάλει κανείς κάρτες κτήνη κτλ, αλλά είναι μια χαρά για να γίνει η δουλειά με σωστό τρόπο και όμορφο οπτικό αποτέλεσμα, ειδικά χτίζοντας τη λευκή έκδοση που έχουμε εμείς για τις δοκιμές μας. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως υπάρχουν και δυο ακόμα μοντέλα στη συγκεκριμένη σειρά, τα 4000D και 4000D Airflow με κόστος €87,9. Η βασική διαφορά είναι ο αριθμός των προεγκατεστημένων ανεμιστήρων (1 μπροστά και 1 ένας πίσω χωρίς RGB), και η πρόσοψη που είναι απλή μεταλλική στο 4000D και διάτρητη μεταλλική στο 4000D Airflow. Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που αναφέρουμε παρακάτω είναι ίδια.



Βγάζοντας από το κουτί του iCUE 4000X RGB, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για ένα σχετικά ελαφρύ case (τουλάχιστον πριν το γεμίσει κανείς με hardware). Η λευκή έκδοση είναι πραγματικά πανέμορφη, με το χρώμα να μην είναι λευκό σαν το γάλα άλλα να έχει και ένα τόνο γκρι. Συνδυάζεται με γκρι στοιχεία, όπως το περίγραμμα της πρόσοψης και το προστατευτικό σκόνης στο πάνω μέρος. Η αριστερή πλευρά του διαθέτει tempered glass, όντας από τη μια ανθεκτικό και από την άλλη προσφέροντας παράθυρο στο εσωτερικό του. Από tempered glass είναι και η πρόσοψη του case, η οποία είναι αφαιρούμενη (στηρίζεται με τέσσερα κλιπ και απλά τη τραβάς) ώστε κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στους τρεις προεγκατεστημένους RGB ανεμιστήρες των 120mm που βρίσκονται εκεί.



Πρόκειται για τους SP RGB ELITE με τεχνολογία AirGuide, οι οποίοι από μόνοι τους κοστίζουν γύρω στα €50 για να τους αποκτήσει κανείς. Ωστόσο, ακόμα και με τη πρόσοψη στη θέση της, οι ανεμιστήρες κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους καθώς υπάρχει κενό  δεξιά και αριστερά του tempered glass, ώστε να δημιουργείται η κατάλληλη ροή αέρα, χωρίς όμως να υπάρχει άμεση επαφή των ανεμιστήρων με την ατμόσφαιρα. Ούτως ή άλλως, αυτοί βρίσκονται πίσω από ένα φίλτρο που τους προστατεύει από την πολλή σκόνη.



Στο πάνω μέρος του case βρίσκεται το power button παρέα με μια USB 3.0 type A, μια USB 3.1 Type C, μια είσοδο/έξοδο ήχου και το πλήκτρο reset. Επίσης, εκεί υπάρχει μια μαγνητικά στηριζόμενη γκρι φίλτρο σκόνης. Πρακτικά, κανείς μπορεί  να την αφαιρέσει πολύ εύκολα για να τη καθαρίσει και να τη ξαναβάλει στη θέση της. Ο χώρος πίσω από το φίλτρο είναι αρκετός για να τοποθετηθούν δυο ακόμα ανεμιστήρες (120mm/140mm) ή κάποιο ψυγείο μήκους έως 280mm (ανάλογα με το ύψος των μνημών RAM που θα τοποθετήσει κανείς στο PC του). Όσον αφορά τώρα στην πίσω πλευρά, αυτή έχει φυσικά τις απαραίτητες εξόδους για τις κάρτες που θα τοποθετηθούν στο board (7 παραδοσιακές αλλά και 2 κάθετες, σε περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιήσει riser για να συνδέσει κάτι) μια ακόμα θέση για ανεμιστήρα 120mm και στο κάτω μέρος το χώρο τοποθέτησης του τροφοδοτικού. Αυτός μάλιστα είναι διαχωρισμένος από το υπόλοιπο case, δέχεται PSU μήκους έως 180mm ενώ διαθέτει και εδώ φίλτρο σκόνης στο κάτω μέρος το οποίο είναι φυσικά αφαιρούμενο.



Για να μπούμε στο εσωτερικό του case, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ξεβιδώσουμε τις δυο χειρόβιδες που συγκρατούν κάθε μια από τις δυο πλευρές, αυτή με το τζάμι και τη δεξιά πίσω από την οποία κρύβεται και ο χώρος για το cable management. Το case δέχεται motherboard μεγέθους έως EATX και προσφέρει συνολικά τέσσερις θέσεις για τοποθέτηση δίσκων, δυο 3,5’’ και 2 SSD 2,5’’. Και στις τέσσερις αυτές θέσεις έχει κανείς πρόσβαση μόνο από τη πίσω μεριά, με τις 2 θέσεις 3,5’’ να είναι παραδοσιακά tray και τις άλλες δυο να είναι στερεωμένες πάνω στο σκελετό του case. Η αλήθεια είναι πως ειδικά οι 2 θέσεις για δίσκους 3,5’’ είναι λίγες, με τη Corsair να έχει επιλέξει να δώσει περισσότερο χώρο στo case για ανεμιστήρες και καλή ροή του αέρα.



Σε αυτήν την πλευρά υπάρχει και ο απαραίτητος χώρος για να περάσουν όλα τα καλώδια που θέλει να βάλει κανείς και να τα στερεώσει ώστε να γίνει σωστό cable management. Υπάρχει χώρος 25 χιλιοστών και μια ειδική διαδρομή με δέστρες, ώστε ο χρήστης να μπορέσει να κρύψει εκεί όλα τα απαραίτητα καλώδια, φέρνοντας μπροστά μόνο τις απαραίτητες απολήξεις. Σε αυτό το σημείο βρίσκεται και ένας hardware ελεγκτής των RGB LED των ανεμιστήρων, στον οποίο είναι συνδεδεμένοι οι τρεις της πρόσοψης, ενώ υπάρχουν συνολικά 6 θέσεις. Χάρη σε αυτόν τον ελεγκτή και μέσω του γνωστού προγράμματος iCUE, ο χρήστης μπορεί μέσα από τα Windows να προσαρμόσει το φωτισμό των 8 RGB LED που έχει ο κάθε ανεμιστήρας.



Συνολικά, το Corsair iCUE 4000X RGB είναι ένα πραγματικά εύχρηστο case, κατάλληλο για όσους θέλουν να συναρμολογήσουν ένα όμορφο υπολογιστή. Σίγουρα το μικρό του μέγεθος δεν επιτρέπει την εγκατάσταση πολλών μηχανικών δίσκων, αλλά με τα σύγχρονα board να έχουν ακόμα και δυο θέσεις για NVME αλλά και τις δυο παραδοσιακές θέσεις για δίσκους SSD 2,5’’,  ακόμα και οι μόλις 2 θέσεις 3,5’’ μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Θα θέλαμε πάντως περισσότερες θύρες USB στη πρόσοψη. Κατά τα άλλα όμως οι μπροστινοί ανεμιστήρες κάνουν εξαιρετική δουλειά τόσο όσον αφορά στη ψύξη όσο και από πλευράς εμφάνισης χάρη στον RGB Led φωτισμό και τον έλεγχό του μέσω του iCue, ενώ το cable bar που βρίσκεται πίσω από το χώρο τοποθέτησης του board, πραγματικά βοηθάει ώστε να γίνει καλό cable management. Και παρόλο που μιλάμε για ένα mid tower case, μπορεί να βάλει κανείς ακόμα και ψυγείο 280mm στο πάνω μέρος του case και κάρτα γραφικών μήκους 360mm. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Οι τρεις ανεμιστήρες SP RGB ELITE με τεχνολογία AirGuide
  • Αρκετοί χώροι για το μέγεθός του
  • Εξαιρετικό cable management
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λίγες θύρες στη πρόσοψη/ λίγες θέσεις για δίσκους
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*