Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Corsair iCUE H100i Elite Capellix Review

  • Corsair iCUE H100i Elite Capellix
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http:// FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 9

    ENTERNITY SCORE
*
Το Corsair iCUE H100i Elite Capellix είναι ένα από τα τρία νέα κλειστά συστήματα υδρόψυξης για επεξεργαστές, με 2 ανεμιστήρες και hardware ελεγκτή για ανεμιστήρες και φωτισμό LED.

Μια νέα σειρά από κλειστά συστήματα υδρόψυξης της Corsair κυκλοφορούν αυτό το διάστημα. Πρόκειται για τη σειρά H1xx Elite Capellix η οποία αποτελείται από τρια μοντέλα, ανάλογα με το μέγεθος του ψυγείου και τον αριθμό των εγκατεστημένων ανεμιστήρων. Στα χέρια μας έφτασε το μικρότερο από αυτά, το Corsair iCUE H100i Elite Capellix, του οποίου η τιμή είναι €160, ενώ τα δυο άλλα (H115i και H150i με μεγαλύτερα ψυγεία και 2 ή 3 ανεμιστήρες αντίστοιχα) κοστίζουν €170 και €190.




Το παρόν έχει ψυγείο μήκους 277mm, είναι συμβατό με κάθε socket (Intel 1150/1151/1155/1156, Intel 2011/2066, AMD AM2/AM3, Intel AM4, AMD TR4) και έρχεται σε μια μεγάλη συσκευασία που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα: βάσεις στήριξης για το socket, τους δυο ανεμιστήρες, το ενιαίο κομμάτι ψυγείο/σωλήνες/κεφαλή ψύξης καθώς επίσης και το iCUE Commander CORE Smart RGB Lighting και Fan Speed Controller. Το τελευταίο περιφερειακό είναι αυτό που κάνει τη νέα σειρά συστημάτων υδρόψυξης να διαφέρουν αρκετά σε σχέση με τα παλαιότερα, ενώ πάνω σε αυτό συνδέεται και η αντλία για να λειτουργήσει τόσο η ίδια όσο και το RGB της κεφαλής της. Οι ανεμιστήρες της συσκευασίας είναι δυο της σειράς ML120RGB (με διάμετρο 120mm) και χρησιμοποιούν bearing τεχνολογίας magnetic levitation.



Η ταχύτητά τους μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 400 και 2400 rpm, παράγοντας μέγιστο θόρυβο της τάξης των 36dB (σύμφωνα με τη Corsair), με τους ανεμιστήρες να έχουν και φωτισμό RGB. Οι πραγματικές διαστάσεις του ψυγείου είναι 277x120x27mm και θα πρέπει να έχετε το κατάλληλο χώρο στο case του υπολογιστή για να εγκατασταθεί (συνήθως στο πάνω ή στο μπροστά μέρος του).



Όσον αφορά τώρα την ίδια την κεφαλή του συστήματος ψύξης, αυτή είναι από χαλκό, έχει μήκος πλευράς 65mm και έχει υποστεί τη διαδικασία micro-skived για να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο λεία. Μάλιστα, έρχεται με προεγκατεστημένη θερμοαγώγιμη πάστα στο κέντρο της, ώστε να μη χρειαστεί κάποιος να το κάνει μόνος του. Στο πλάι της κεφαλής υπάρχει ένα καλώδιο το οποίο πάει και συνδέεται στον εδικό ελεγκτή που αναφέραμε, ο οποίος με τη σειρά του συνδέεται σε ένα ελεύθερο USB 2.0 header πάνω στο motherboard (για τον έλεγχο μέσω της εφαρμογής iCue) και σε ένα βύσμα τροφοδοσίας SATA. Έτσι, δε χρειάζεται κάποιος να βρει οπωσδήποτε διαθέσιμες θύρες τροφοδοσίας πάνω στο motherboard. Από εκεί και πέρα, ο ίδιος ο ελεγκτής διαθέτει 6 εισόδους RGB και έξι εισόδους για σύνδεση με ανεμιστήρες, ώστε όλα αυτά να μπορούν να ελεγχθούν πλήρως κεντρικά, μέσα από το iCUE πρόγραμμα. Οι δυο ανεμιστήρες που βρίσκονται στη συσκευασία και τοποθετούνται πάνω στο ψυγείο, προφανώς καταλαμβάνουν από 2 θύρες της κάθε πλευράς και έτσι μένουν 4 ακόμα για τους υπόλοιπους ανεμιστήρες ή RGB φώτα που μπορεί να έχει κανείς στον υπολογιστή του.



Όλα τα παραπάνω αλλά και η αντλία και ο φωτισμός της ελέγχονται μέσα από το γνωστό πρόγραμμα Corsair iCue, το οποίο η εταιρεία χρησιμοποιεί για το σύνολο των συσκευών της. Σε σχέση με τα παλαιότερα συστήματα υδρόψυξης της Corsair, υπάρχουν περισσότερα RGB LED στο πάνω μέρος της κεφαλής, συνολικά 31, χωρισμένα σε 21 διαφορετικές ζώνες που μπορούν να ελεγχθούν εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Αντίστοιχες επιλογές υφίστανται και για τους ανεμιστήρες, αφού κάθε ένας από αυτούς διαθέτει 8 ξεχωριστά και RGB Led με καθένα από αυτά να μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά και έτσι, τελικά, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει πλήθος από διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, είτε στατικούς είτε μεταβλητούς.



Κάτι πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι επειδή ακριβώς ο έλεγχος των LED γίνεται μέσω του ειδικού ελεγκτή, μπορεί κανείς να φωτίσει με διαφορετικούς τρόπους τα LED (όχι όμως να χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους συνδυασμούς) χωρίς να χρειάζεται να τρέξει την εφαρμογή ή ακόμα και όταν το σύστημα κάνει επανεκκίνηση ή δεν έχει φορτώσει τα Windows. Στο παρελθόν, σε κατάσταση boot, τα led μπαίνουν απλά σε rainbow mode μέχρι να φορτώσει η εφαρμογή και να δοθεί η εντολή από το iCue.



Έχουμε ξαναγράψει άλλωστε για το iCue και τις δυνατότητες που προσφέρει σε τέτοιου είδους αλλαγές.  Πλέον υπάρχουν επιλογές για φωτισμό που δημιουργείται ανάλογα με το εκάστοτε παιχνίδι (όταν πάμε να πάιξουμε συμβατά με το iCue παιχνίδια όπως το The Division 2) ενώ κάποιος μπορεί να πάει και να κατεβάσει έτοιμα εφέ φωτισμού από τις παρακάτω διευθύνσεις:  https://lewisgerschwitz.com/corsair.html και https://alexkrastev.herokuapp.com/profiles.



Φυσικά, μπορεί να γίνει και συνδυασμός με άλλες Corsair συσκευές που είναι συμβατές με το iCue, ώστε ο χρήστης να έχει μια ενιαία εμφάνιση όσον αφορά το φωτισμό. Πέρα όμως από το φωτισμό, μπορούμε να ρυθμίσουμε και την απόδοση του ίδιου του συστήματος ψύξης. Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά προφίλ ελέγχου της απόδοσης (Quiet, Balanced, Extreme και Zero RPM) τα οποία εφαρμόζονται ξεχωριστά, είτε στην αντλία είτε στους ανεμιστήρες,  ενώ φυσικά μπορούμε να δημιουργήσουμε προφίλ ανάλογα με το τι θέλουμε να πετύχουμε στον υπολογιστή.



Με αυτό τον τρόπο, υπάρχει απόλυτος έλεγχος της απόδοσης του συστήματος ψύξης, είτε θέλουμε να ψύξουμε ένα «δύσκολο» επεξεργαστή, είτε θέλουμε να έχουμε ένα απόλυτα ήσυχο σύστημα, απενεργοποιώντας στην ουσία τους ανεμιστήρες από μια θερμοκρασία και κάτω του επεξεργαστή.



Εμείς εγκαταστήσαμε το σύστημα σε ένα υπολογιστή με έναν AMD Ryzen 9 3900X. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι πανεύκολη. Οι δοκιμές μας έδειξαν ότι το Corsair iCue H110i Elite Capellix δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να ψύξει το συγκεκριμένο CPU σε full load, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να προβούμε σε ακραίες ρυθμίσεις ταχύτητας ανεμιστήρων. Σε σχέση μ Ακόμα και σε full load, ο επεξεργαστής διατηρήθηκε άνετα σε θερμοκρασία γύρω στους 55-60ο C (με θερμοκρασία δωματίου 27ο C) σε κανονικές συνθήκες χρήσης του υπολογιστή με τους ανεμιστήρες και την αντλία ρυθμισμένα σε Quiet.



Για τις ανάγκες των δοκιμών μας όμως, βάλαμε τους ανεμιστήρες στη μέγιστη ταχύτητα περιστροφής, κάτι που αύξησε αρκετά το παραγόμενο θόρυβο. Με τιμή που βρίσκεται γύρω στα €160 στα ελληνικά καταστήματα, το Corsair iCUE H100i Elite Capellix είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα πρόταση για CPU cooling. Η εγκατάσταση είναι εύκολη και το iCue βοηθάει το χρήστη ούτως ώστε να μπορέσει αυτός να προβεί μέσα από το λειτουργικό σε όποια ρύθμιση θέλει. Με πλήρη φωτισμό LED παντού και δυνατότητα hardware ελέγχου, δε χρειάζεται καν το iCue για να κάνει κανείς το εσωτερικό του υπολογιστή του όπως θέλει. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Φωτισμός LED παντού
  • Συμβατότητα με όλα τα socket
  • Hardware έλεγχος φωτισμού και ανεμιστήρων μέσω ειδικού controller
  • Διαστάσεις κατάλληλες για τα περισσότερα cases
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Οι ανεμιστήρες στη μέγιστη ένταση κάνουν φασαρία
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*