Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Devolo Magic 2 Lan DINrail Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Devolo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Devolo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Devolo

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Devolo Magic 2 Lan DINrail είναι μια ξεχωριστή συσκευή που μετατρέπει οποιοδήποτε σπίτι σε άμεσα συμβατό με τα Magic 2 Powerline της Devolo.

Μέσα από τις σελίδες του Enternity έχουμε παρουσιάσει πολλά προϊόντα powerline της Devolo, με τα νεότερα Magic 2 να είναι τα καλύτερα από όλα, προσφέροντας υψηλές επιδόσεις σχεδόν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο προϊόν της συγκεκριμένης οικογένειας, το οποίο είναι λίγο διαφορετικό. Πρόκειται για το Devolo Magic 2 Lan DINrail, ένα powerline το οποίο όμως δεν τοποθετείται σε κάποια πρίζα όπως τα υπόλοιπα, αλλά κατευθείαν στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού. Καλό είναι η εγκατάσταση  να γίνει από ηλεκτρολόγο ή έστω από κάποιον έμπειρο χρήστη που ξέρει τι κάνει, με το πακέτο να έχει αναλυτικές οδηγίες για το πώς γίνεται η εγκατάσταση ανάλογα με το είδος του πίνακα και του ρεύματος του σπιτιού (με ή χωρίς ρελέ ασφαλείας, μονοφασικό ή τριφασικό).




Οι λόγοι που κάποιος θα επέλεγε να προβεί στην αγορά του DINrail είναι δυο: ο πρώτος και σημαντικότερος είναι για να μπορέσει να γίνει πλήρης δικτύωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης σε χώρους με τριφασικό ρεύμα (πάντα όμως πίσω από το ίδιο κεντρικό ρολόι ρεύματος). Ο δεύτερος λόγος αφορά κάποια -λίγα- σπίτια τα οποία έχουν στον ίδιο χώρο ηλεκτρολογικό πίνακα και router για το Internet οπότε σε αυτήν την περίπτωση γίνεται αντικατάσταση του παραδοσιακού Magic 2 προσαρμογέα που μπαίνει στην πρίζα με το DINrail. Προφανώς μπορεί να υποστηριχθεί και συνδυασμός των δυο παραπάνω.



Η συσκευασία είναι μικρή και λιτή, καθώς περιέχει την ίδια τη συσκευή, ένα καλώδιο LAN και ένα μικρό εγχειρίδιο εγκατάστασης. Η ίδια η συσκευή λοιπόν είναι φτιαγμένη για να τοποθετηθεί σε μια κενή θέση πάνω στις ράγες του ηλεκτρολογικού πίνακα. Δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε πολύ παλιούς ηλεκτρολογικούς πίνακες. Στο πάνω μέρος της συσκευής υπάρχουν 5 θέσεις για τοποθέτηση των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος εκ των οποίων οι τρεις είναι για τις φάσεις του ρεύματος (σε περίπτωση μονοφασικού ρεύματος, συνδέεται το αντίστοιχο καλώδιο στη πρώτη από αυτές) ενώ οι άλλες δυο είναι η γείωση και ο ουδέτερος. Στη πρόσοψη της συσκευής υπάρχουν τρία ενημερωτικά LED (power, κατάσταση σύνδεσης powerline και LAN), δυο πλήκτρα (ένα reset και ένα για κλείδωμα) καθώς και μια θύρα LAN. Η τελευταία είναι αυτή που θα χρησιμοποιήσει κάποιος που θέλει να συνδέσει απευθείας το DINral με το router του (αν πχ αυτό είναι στον ίδιο χώρο με το πίνακα) και έτσι το DINrail να δημιουργήσει απευθείας τη δικτύωση με όλες τις πρίζες του σπιτιού. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, τότε η χρησιμότητα του DINrail σε σπίτια με μονοφασικό ρεύμα είναι μηδαμινή. Όμως στη περίπτωση που ένα σπίτι/χώρος έχει τριφασικό ρεύμα, η χρησιμότητα του DINrail είναι πραγματικά μοναδική. Ο λόγος είναι ότι τα powerline δε μπορούν να λειτουργήσουν σε τριφασικό ρεύμα, καθώς κάθε φάση βρίσκεται σε διαφορετική καλωδίωση. Έτσι ένα δωμάτιο που είναι στη μια φάση και ένα άλλο που βρίσκεται σε άλλη, έχοντας διαφορετικές καλωδιώσεις, δεν επιτρέπουν στους powerline προσαρμογείς που έχουν τοποθετηθεί εκεί να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Βάζοντας το DINrail στο πίνακα, οι τρεις φάσεις βρίσκουν ένα κοινό σημείο σύνδεσης, το οποίο είναι το DINrail και πλέον όλοι οι χώροι ενός σπιτιού μπορούν να επικοινωνήσουν βάζοντας στις πρίζες powerline της σειράς Magic 2.



Στην πράξη, τοποθετώντας το DINrail σε σπίτι με τριφασικό ρεύμα όπου τα δωμάτια δεν επικοινωνούσαν καν μεταξύ τους, πετύχαμε την επικοινωνία χωρίς κανένα πρόβλημα έχοντας ταχύτητες της τάξης των 800-1000Mbps (αυτό αναφέρει το devolo cockpit), αν και οι ταχύτητες σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται από τη ποιότητα των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος. Σε γενικές γραμμές το Devolo Magic 2 Lan DINrail μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο σε αρκετούς χώρους (σπίτια, μικρά ξενοδοχεία), κυρίως όταν υπάρχει τριφασικό ρεύμα. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Δικτύωση μέσω powerline σε σπίτια με τριφασικό ρεύμα
  • Η θύρα LAN είναι χρήσιμη
  • Κορυφαίες ταχύτητες Magic 2
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Απατείται ηλεκτρολόγος για την εγκατάσταση
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • vtsakiris
    • Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!
      Τι έγινε τελικά το έβαλες στο σπίτι του πεθερού σου τελικά… ποιες οι εντυπώσεις;
      Σε ρωτάω γιατί στην δική μου περίπτωση (που έχω τριφασικό) χρησιμοποιώ Magic2 Devolo που είναι δε διαφορετικές φάσεις του σπιτιού και η ταχύτητα σύνδεσης μεταξύ τους είναι 200↑400↓MBps, ήθελα να μάθω εάν προσθέσω DinRail στον πίνακα μου και ενωθούν μέσω phase coupling οι τρείς φάσεις (κατι που κάνει το DinRail) θα υπάρξει αύξηση στην ταχύτητα του powerline δικτύου;

      Ευχαριστώ,
      Βασίλης.

*