Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
Διαγωνισμός Just Cause 4 - Οι διαγωνισμοί με δώρα videogames συνεχίζονται στο Enternity και αυτή τη φορά χαρίζουμε 5 αντίτυπα PS4 και Xbox One για το Just Cause 4. >>
* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Devolo Magic 2 Starter Kit Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Devolo

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Devolo

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Devolo

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Devolo συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα προϊόντων τεχνολογίας powerline που προσφέρει. Έχοντας ήδη εξαιρετικά γρήγορα πακέτα (είχαμε γράψει παλαιότερα για τα Dlan 1200+), αποφάσισε να κάνει ένα άλμα μπροστά. Το άλμα αυτό αναγκαστικά έφερε και αλλαγή στην ονοματολογία των συσκευών της, με τη νέα σειρά να μην ονομάζεται πλέον Dlan αλλά Magic. Στη σειρά αυτή υπάρχουν τα Magic 1 και Magic 2, με την εταιρεία να μας στέλνει ένα Devolo Magic 2 Starter Kit που περιλαμβάνει δυο συσκευές, ένα απλό powerline adapter και ένα δεύτερο που περιλανβάνει και ένα WiFi 802.11 ac router. Επιπλέον, στα χέρια μας ήρθε και ένα αυτόνομο Magic 2 με WiFi 802.11 ac router. Για όποιον δε γνωρίζει τι εστί powerline/home plug συσκευές, αυτές προορίζονται για χρήση σε χώρους όπου από τη μια η ασύρματη δικτύωση μπορεί δύσκολα να τους καλύψει, ενώ ταυτόχρονα είναι αδύνατο ο χρήστης να «ρίξει» ατελείωτα μέτρα από καλώδια LAN. Σκεφτείτε ένα τυπικό σπίτι, στο οποίο υπάρχει ένας σταθερός υπολογιστής στο υπνοδωμάτιο, μια κονσόλα και ένα media player στο σαλόνι δίπλα στην τηλεόραση και ένας δεύτερος υπολογιστής σε ένα άλλο υπνοδωμάτιο ή ακόμα και στο σαλόνι. Αυτά πρέπει με κάποιο τρόπο να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στο Internet, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις να επικοινωνούν μεταξύ τους.  Όταν οι αποστάσεις μεταξύ των δωματίων είναι μεγάλες, η ασύρματη δικτύωση είναι είτε δύσκολη είτε και ακατόρθωτη οπότε ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα home plug (ή Powerline όπως πλέον λέγονται), σαν αυτές που περιλαμβάνει το πακέτο της Devolo.Η συσκευασία του Starter Kit περιλαμβάνει τις δυο συσκευές, με την απλή να διαθέτει πάνω της μια θύρα Gigabit Lan για σύνδεση με το router (εκεί κοντά πρέπει να τοποθετηθεί) και τη δεύτερη με το ενσωματωμένο router, που είναι και μεγαλύτερη, να διαθέτει 2 θύρες Lan για επιπλέον ενσύρματη σύνδεση συσκευών. Και οι δυο διαθέτουν είσοδο ρεύματος σούκο. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνδέσει απευθείας στην πρίζα τις δυο συσκευές, τη μια δίπλα στη συσκευή που θέλουμε να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο του σπιτιού μέσω Lan και την άλλη δίπλα στο ADSL modem. Στην προκειμένη περίπτωση και επειδή το ένα από τα δυο προϊόντα διαθέτει και router, η τοποθέτηση έχει να κάνει με τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Αν απλά θέλει να προσθέσει WiFi ή να βελτιώσει τη ταχύτητα του ήδη υπάρχοντος δικτύου (κάτι λογικό από τη στιγμή που τα περισσότερα ADSL modem/routers προσφέρουν το πολύ WiFi 802.11n), προτείνεται η χρήση δίπλα στο modem του powerline με το ενσωματωμένο WiFi.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
 • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!