Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Devolo dLAN 1200+ Starter Kit

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Devolo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Devolo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Devolo

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Devolo συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις συσκευές powerline που προσφέρει, αυξάνοντας συνεχώς τις προσφερόμενες ταχύτητες. Η αλήθεια είναι πως η εταιρεία πραγματικά έχει προσφέρει πολλά στο χώρο, έχοντας αυξήσει σημαντικά τις ταχύτητες. Δεν είναι μακριά οι εποχές όπου υποστηρίζονταν ταχύτητες LAN κάτω από τα 100Mbps. Πλέον όμως τα 500Mbps είναι κάτι που μπορεί να αποκτήσει κανείς σχετικά οικονομικά. Για όποιον δε γνωρίζει τι εστί powerline/home plug συσκευές, αυτές προορίζονται για χρήση σε χώρους όπου από τη μια η ασύρματη δικτύωση μπορεί δύσκολα να τους καλύψει, ενώ ταυτόχρονα είναι αδύνατο ο χρήστης να «ρίξει» ατελείωτα μέτρα από καλώδια LAN. Σκεφτείτε ένα τυπικό σπίτι, στο οποίο υπάρχει ένας σταθερός υπολογιστής στο υπνοδωμάτιο, μια κονσόλα και ένα media player στο σαλόνι δίπλα στην τηλεόραση και ένας δεύτερος υπολογιστής σε ένα άλλο υπνοδωμάτιο ή ακόμα και στο σαλόνι. Αυτά πρέπει με κάποιο τρόπο να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στο Internet, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις να επικοινωνούν μεταξύ τους.  Όταν οι αποστάσεις μεταξύ των δωματίων είναι μεγάλες, η ασύρματη δικτύωση είναι είτε δύσκολη είτε και ακατόρθωτη οπότε ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα home plug (ή Powerline όπως πλέον λέγονται), σαν αυτές που περιλαμβάνει το πακέτο της Devolo. Πρόκειται για μια παλιά τεχνολογία δικτύωσης που βασίζεται στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του σπιτιού για να συνδέσει εύκολα όλα τα δωμάτια.



Μέσα από τις σελίδες του Enternity έχουμε παρουσιάσει τις περισσότερες (αν όχι όλες) από τις συσκευές της Devolo με ποιο πρόσφατο το dLAN 650 + Starter Kit. Η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις διαθέσιμες ταχύτητες, σχεδόν διπλασιάζοντάς το bandwidth μέσα από το νέο dLan 1200+ Starter Kit. Πρόκειται για ένα πακέτι που περιλαμβάνει δυο ίδιες συσκευές με κάθε μια να είναι σχετικά μεγάλη σε μέγεθος και να διαθέτει με τη σειρά της είσοδο ρεύματος σούκο καθώς και θύρα LAN ταχύτητας Gigabit. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνδέσει απευθείας στην πρίζα τις δυο συσκευές, για παράδειγμα τη μια δίπλα στον υπολογιστή και την άλλη δίπλα στο ADSL modem και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα καλώδια LAN που περιλαμβάνονται στο πακέτο αγοράς να συνδέσει τις συσκευές που θέλει να δικτυώσει με τα home plug της Devolo. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός όσον αφορά στις πρίζες που θα τοποθετήσουμε τις home plug συσκευές της devolo. Με το που θα τοποθετήσουμε τις δυο συσκευές, αυτές επικοινωνούν άμεσα μεταξύ τους, πετυχαίνοντας έτσι τη δικτύωση των δυο σημείων. Για καλύτερη διαχείριση ενός δικτύου από home plug συσκευές κάποιος μπορεί να εγκαταστήσει στον υπολογιστή την εφαρμογή Cockpit, μέσω της οποίας μπορούμε να δούμε όλες τις home plug συσκευές ενός δικτύου (και τις μη Devolo), να ρίξουμε μια ματιά στις ταχύτητες επικοινωνίας και να προσθέσουμε επιπλέον συσκευές πολύ ευκολότερα, καθώς από ένα σημεία και μετά είναι κάπως περίπλοκο λόγω των προτύπων ασφαλείας που έχουν.



Όσον αφορά τώρα στις συγκεκριμές συσκευές, κάθε μια από τις δυο συσκευές της devolo έχει ένα LED που μας ενημερώσει για την επίτευξη σύνδεσης (γαλάζιο) χρώμα, ενώ αν αυτό ειναι κλειστό, σημαίνει πως η συσκευή δε λειτουργεί, ενώ αν ειναι κόκκινου χρώματος, δεν έχει επιτευχθεί σύνδεση. Μπορούμε να συνδέσουμε όσες τέτοιες συσκευές θέλουμε στο σπίτι μας σε όποια σημεία θέλουμε. Δεν μπορούμε όμως να δικτυώσουμε με αυτό τον τρόπο δυο γειτονικά διαμερίσματα, γιατί αυτά χρησιμοποιούν διαφορετικά ρολόγια της ΔΕΗ και έτσι οι συσκευές δε θα μπορούν να βρουν η μια την άλλη. Όσον αφορά στις ταχύτητες, εδώ η Devolo έχει καταφέρει να αυξήσει τη θεωρητική μέγιστη ταχύτητα εκμεταλλευόμενη και το τρίτο καλώδιο μιας τυπικής καλωδίωσης ρεύματος, τη γείωση.



Αν δεν υπάρχει γείωση (πράγμα απίθανο), τότε δε μπορούν οι συσκευές να πιάσουν τη μέγιστη θεωρητική ταχύτητα. Εμείς πάντως καταφέραμε να δούμε αρκετά υψηλές ταχύτητες επικοινωνίας που ξεπέρασαν τα 750Mbit, με τη προσθήκη των δυο παραπάνω συσκευών σε ένα υπάρχον δίκτυο από dLAN 500+ συσκευές να γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ασυμβατότητας. Βέβαια, όταν έχει κανείς να κάνει με κορυφαίες συσκευές που δείχνουν το δρόμο σε όλους τους άλλους κατασκευαστές, το κόστος αναμενόμενα είναι αυξημένο κάτι που ισχύει και στη περίπτωση των προτάσεων της Devolo: το kit με δυο συσκευές κοστίζει 130€. Ο υπογράφων πάντως είναι λάτρης της τεχνολογίας home plug και η αλήθεια είναι ότι οι συσκευές της Devolo είναι αυτές που λειτουργούν με τον πλέον αποδοτικό τρόπο.

 
GOLD AWARD EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ευκολία εγκατάστασης
  • Ταχύτητες
  • Μπρίζα σούκο
  • Απόσταση λειτουργίας
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κόστος
  • Όγκος συσκευών
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • teopanta1
    • Αν είναι το ένα σπίτι στον 4ο όροφο και το άλλο στον 1ο θα έχουμε αποτέλεσματα ικανοποιητικά από την συσκευή;

    • kakashi_hatake
    • Μητσάρα επειδή είμαι λίγο ασχετούμπας. Για VDSL πρέπει τα adapters να υποστηρίζουν κάποια συγκεκριμένα Mbps? Θέλω να αγοράσω και δε ξέρω. 200/500/600/750? Επίσης τα adapters με δυο θύρες ethernet διαμοιράζουν τη ταχύτητα στην έξοδο? Αν συνδέσω πχ στο ένα adapter smart tv και ps4.

    • kakashi_hatake
    • @blackmore Υπάρχει powerline adapter με δυο και τρεις θύρες ethernet για να μπορείς να συνδέσεις έως 3 συσκευές. Αυτό που δε ξέρω είναι αν από τη πλευρά του router θα πρέπει να εισέρχονται επίσης τρια καλώδια ethernet ή ενα.

    • kakashi_hatake
    • @tanno 1? Όλα τα router που έχουν περάσει από τα χέρια μου έχουν 4. Εγώ του έλεγα για αυτό. Είναι και αυτό που σκέφτομαι να πάρω αλλά και με σουκο.

      http://uk.tp-link.com/resources/images/products/gallery/TL-PA6030KIT(UK_1.0-450x270px.jpg

    • alex4444
    • Ειναι φοβερες λυσεις τα home plugs γιατι σε καποια σπιτια πραγματικα το wifi δε φτανει. Νομιζω παντως οτι εχει σημασια αν το ρευμα του σπιτιου ειναι μονοφασικό η τριφασικό, καθως μπορει εν τελει να μη δουλεψουν γι' αυτο τσεκαρε τε το!

    • Dimcar
    • @teopanta1 προσωπικά το χρησιμοποιώ για να μοιράζω Internet από 2ο σε ισόγειο και λειτουργεί ικανοποιητικά. ωστόσο, ξαναγράφω, πρέπει τα δυο σπίτια να μοιράζονται κάποια γραμμή ηλεκτρικού (κουτί)
      @kakashi_hatake Το VDSL, ακόμα και το 50αρι, λογικά καλύπτεται από τα 200άρια. εγώ θα έπαιρνα πάντως 500αρι min λόγω καλύτερης τεχνολογίας που έχουν. αυτά που έχουν πάνω από 2 θύρες LAN λειτουργούν σαν router και κάθε θύρα έχει θεωρητικά μέγιστη ταχύτητα, όμως εν τέλει δε θα μπορέσει πχ να έχεις 500MBps σε κάθε θύρα γιατί το άλλο home plug έχει το δικό του όριο.
      @alex4444 δε χρειάζεται κάτι το ξεχωριστο όσον αφορά στο ρεύμα γιατί δεν εξαρτάται από αυτό, αλλά από τη σχετική καλωδίωση του σπιτιού

    • stali84
    • Παιζει ρολο τι ειδους ρεύμα έχουμε;εγώ έχω τριφασικό και μ είχαν πει οτι δεν δουλεύει τόσο καλά εκεί και οτι θέλει μονοφασικο,ισχύει;

*