Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Epson EF-100 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Epson

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Epson Italy

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Epson Italy

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Δε παρουσιάζουμε συχνά projectors όμως κάθε φορά που ένας έρχεται στο Enternity, ένας ενθουσιασμός μας πιάνει. Πόσο μάλλον όταν η Epson μας έστειλε ένα νέο μοντέλο που κύριο χαρακτηριστικό του είναι το μικρό του μέγεθος. Ο λόγος για τον Epson EF-100, ένα 3LCD προβολέα που μπορεί να είναι το ίδιο εύκολα σταθερά τοποθετημένος στο σπίτι ή να μπει σε μια τσάντα και να τον πάρει κάποιος μαζί του (με βάρος 2,7 κιλά, μια χαρά κουβαλιέται).



Ο Epson EF-100 είναι ένας πραγματικά μικρός σε διαστάσεις projector ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί άνετα ακόμα και πάνω στο Xbox ή το PS4 και να  βάλεις και δίπλα τα χειριστήρια της κονσόλας. Στην πρόσοψή του υπάρχει ο φακός του συστήματος προβολής με όλες τις θύρες σύνδεσης να βρίσκονται στο πίσω μέρος. Αφαιρώντας ένα καπάκι που βρίσκεται εκεί έχουμε πρόσβαση στην είσοδο HDMI (η οποία είναι μάλιστα σε μορφή καλωδίου ) ενώ υπάρχει και αποσπώμενο καλώδιο micro USB (αρσενικό) για παροχή ρεύματος. Όσον αφορά στο γεγονός ότι η είσοδος HDMI είναι με μορφή καλωδίου έχει  τη λογική ότι στο χώρο που βρίσκεται εκεί μπορεί κάποιος να αφήσει συνδεδεμένο ένα HDMI stick (πχ Amazon Fire TV Stick, google chromcast). Στην αριστερή πλευρά (κοιτώντας τον από μπροστά) και προς τα πίσω είναι επίσης η είσοδο τροφοδοσίας καθώς και μια έξοδος ακουστικών, πίσω από ένα άλλο καπάκι. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο projector έχει ενσωματωμένο ηχείο, το οποίο μπορεί να προσφέρει βασικό ήχο. Μη περιμένετε θαύματα βέβαια.



Στο πάνω μέρος και προς τα μπρος βρίσκουμε το πλήκτρο power, ένα ρυθμιστικό διακόπτη για να πετύχουμε την εστίαση, ανάλογα με το πόσο κοντά ή μακριά θα τοποθετήσουμε το προβολέα από την επιφάνεια προβολής καθώς και πλήκτρα ρύθμισης της έντασης ήχου και του παραλληλόγραμμου προβολής. Με εξαίρεση την εστίασης, τα άλλα δυο ρυθμιστικά έχουν χρησιμότητα μόνο όταν δεν έχουμε το τηλεχειριστήριο κάπου κοντά, αλλιώς αυτό είναι υπεύθυνο για όλες τις άλλες ρυθμίσεις, μέσω του μενού του προβολέα. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι αυτή της φωτεινότητας και η δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικό ηχείο Bluetooth. Η τελευταία επιλογή έχει το ενδιαφέρον της για όσους θέλουν να έχουν ήχο από καλύτερο ηχείο σε σχέση με το ενσωματωμένο, αλλά δε θέλουν να μπλέξουν με καλώδια, ενισχυτές κτλ.



Πηγαίνοντας τώρα στον τομέα της ποιότητας της εικόνας, εδώ τα πράγματα είναι πραγματικά αρκετά καλά. Αν και μιλάμε για HD projector (λειτουργεί σε ανάλυση 1280x800), στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ καλύτερο. Η ευκρίνεια βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ενώ και τα χρώματα είναι όμορφα και ζωντανά. Το δυνατό σημείο όμως του προβολέα είναι η φωτεινότητά του. Σε ένα πραγματικά φωτισμένο δωμάτιο, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να απολαύσουμε το περιεχόμενο που του «ρίξαμε» (gaming από Laptop, Netflix). Τη καλύτερη εικόνα την πήραμε με τη ρύθμιση dynamic, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως μέσα από το μενού μπορούμε να κάνουμε zoom in/out, ώστε να προσαρμόσουμε το μέγεθος της οθόνης προβολής. Όταν κλείσαμε τα φώτα, εκεί πραγματικά ο προβολέας μας άφησε ακόμα καλύτερες εντυπώσεις, με την αντίθεση να ζωντανεύει ακόμα περισσότερο την εικόνα. Όσον αφορά τώρα στην απόσταση από το μέσο προβολής, μπορεί να προβάλει από απόσταση ακόμα και 50 εκατοστά, φτάνοντας σε οθόνη προβολής που αγγίζει τις 150 ίντσες.



Συνολικά, η λύση της Epson είναι μια ιδιαίτερη πρόταση που απευθύνεται περισσότερο στους επαγγελματίες οι οποίοι θέλουν ένα μικρό προβολέα για να έχουν μαζί τους ανά πάσα στιγμή. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να γίνει και κέντρο θέασης ταινιών, ειδικά για όσους έχουν πχ ένα εξοχικό και δε θέλουν να έχουν μονίμως μια τηλεόραση εκεί. Ο υπογράφων έχει ήδη στο μυαλό του κάτι φίλους που μια φορά το μήνα μαζεύονται έξω από το Λουτράκι σε ένα σπίτι για να παίζουν Pro. Ό,τι πρέπει για αυτούς ο Epson EF-100. 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μικρές διαστάσεις
  • Θέση αποθήκευσης HDMI strick
  • Σύνδεση με ηχείο Blueteooth
  • 60 μήνες εγγύηση
  • Υψηλή φωτεινότητα και καλά χρώματα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ανάλυση HD
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*