Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Epson L1800 ITS

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Epson

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Epson Italy

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Epson Italy

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Στην εποχή που όλοι μας έχουμε πάνω μας μια φωτογραφική μηχανή μέσω των smartphone, η ανάγκη για εκτύπωση των αγαπημένων λήψεων είναι σαφώς μεγαλύτερη. Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου να μην τυπώνει τις εκατοντάδες φωτογραφίες που βγάζει, πάντα όμως υπάρχουν αυτοί που θέλουν να βλέπουν τις αγαπημένες δημιουργίες στο χαρτί και όχι να τις έχουν αποθηκευμένες σε ένα σκληρό δίσκο. Φυσικά, υπάρχουν και οι επαγγελματίες του χώρου που αναζητάνε μια καλή λύση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν οι έγχρωμοι inkjet εκτυπωτές είναι φυσικά το κόστος των μελανιών, ειδικά από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια οι τιμές των ίδιων των εκτυπωτών έχουν μειωθεί σημαντικά.

Η Epson, από τους παραδοσιακότερους παίκτες στην αγορά παρουσίασε μια νέα τεχνολογία ούτως ώστε το κόστος του μελανιού να μειωθεί σημαντικά, το Ink Tank System, το οποίο και συναντάμε στο παρόν μοντέλο. Η εταιρεία έβγαλε από το εσωτερικό του εκτυπωτή τα δοχεία μελανιών σε μια θέση έξω από αυτόν, διαχωρίζοντας ουσιαστικά τις κεφαλές ψεκασμού. Ένα σύστημα σωλήνων μεταφέρει προς τις κεφαλές το απαραίτητο μελάνι, με το χρήστη να έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει κάθε χρώμα ξεχωριστά. Τα δοχεία των μελανιών έχουν μεγάλη χωρητικότητα και ο χρήστης δε χρειάζεται να τα αλλάξει. Αυτό που γίνεται είναι να προμηθευτεί από το εμπόριο τις αμπούλες χρώματος και να ξαναγεμίσει μόνος του το κάθε δοχείο. Με αυτό τον τρόπο, το κόστος μειώνεται σημαντικά, ενώ φυσικά με τα χρώματα να βρίσκονται σε διαφορετικά δοχεία, ο χρήστης ξαναγεμίζει μόνο τα μελάνια που χρειάζεται.
Ο Epson L1800 προσφέρει λογικά κόστη εκτύπωσης, τα οποία εξισορροπούν τη μεγάλη αρχική επένδυση, ειδικά αν ο εκτυπωτής χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλον με μεγάλους όγκους εκτυπώσεων.
Ο L1800 χρησιμοποιεί το Ink Tank System και διαθέτει μια θέση με έξι διαφορετικά μελάνια όγκου 70ml το καθένα. Ο εκτυπωτής είναι αρκετά μεγάλος σε διαστάσεις, έχοντας τη δυνατότητα να εκτυπώσει φύλλα A3+. Το κόστος, που βρίσκεται πάνω από τα €600, είναι μεν σχετικά απαγορευτικό για οικιακή χρήση, ωστόσο οι επαγγελματίες όπως φωτογράφοι και άλλοι του χώρου των τεχνών μπορούν να επενδύσουν άφοβα, αφού ο L1800 είναι ικανός να εκτυπώσει σε όλα τα μεγέθη μέχρι A3. Από απλές φωτογραφίες 10x15 μέχρι borderless full page A3, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία Micro Piezo και χάρη στην υψηλή ανάλυση του εκτυπωτή, το αποτέλεσμα σε επίπεδο φωτογραφιών είναι εξαιρετικό. Εκτυπώσαμε μια σειρά από φωτογραφίες σε borderless A4 και 10x15, με το αποτέλεσμα να μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους τόσο από πλευράς χρωμάτων όσο και από πλευράς αναλυτικότητας. Όσον αφορά στο χρόνο ολοκλήρωσης, αυτός κυμάνθηκε στα 5 λεπτά για φωτογραφική εκτύπωση μέγιστης ποιότητας σε borderless A4, χρόνος αρκετά ικανοποιητικός, ενώ για μια φωτογραφία 10x15 ο εκτυπωτής δεν χρειάστηκε πάνω από 1 λεπτό. Αφήνοντας στην άκρη την εκτύπωση φωτογραφιών και πηγαίνοντας σε τυπικές εκτυπώσεις κειμένων, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, με τις ταχύτητες που μας έδωσε να είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα τυπώνετε κείμενα, όμως σίγουρα ο L1800 δε προορίζεται για τέτοια χρήση.

Πηγαίνοντας τώρα στο κόστος χρήσης, κάθε δοχείο για επαναγέμισμα κοστίζει περίπου 10 ευρώ με τα 5 έγχρωμα δοχεία να δίνουν περίπου 4700 σελίδες κειμένουν ενώ το μαύρο περίπου 2600 σελίδες. Αν μιλήσουμε μόνο για εκτύπωση φωτογραφιών, η Epson δίνει περίπου 1500 φωτογραφίες, με το κόστος ανά φωτογραφία να αντιστοιχεί στα 4 λεπτά του ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος του χαρτιού. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για λογικά κόστη εκτύπωσης, τα οποία εξισορροπούν τη μεγάλη αρχική επένδυση, ειδικά αν ο εκτυπωτής χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλον με μεγάλους όγκους εκτυπώσεων. Εν τέλει, ο L1800 κάνει αυτά που υπόσχεται, δηλαδή τυπώνει καλές φωτογραφίες με ικανοποιητικούς χρόνους και χωρίς υψηλό κόστος. Για όσους ενδιαφέρονται για ένα τέτοιο μηχάνημα, αποτελεί μια καλή λύση που αξίζει την προσοχή.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*