Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Genesis Krypton 700 G2 RGB & Boron M 500 RGB Review

*
Ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά και σε ένα ποντίκι της εταιρείας, το Genesis Krypton 700 G2 RGB, το οποίο μας ήρθε παρέα με το Boron M 500 RGB mousepad.

Πριν από μερικές μέρες είχαμε παρουσιάσει ένα gaming πληκτρολόγιο της Genesis, τώρα ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά και σε ένα ποντίκι της εταιρείας, το Krypton 700 G2 RGB, το οποίο μας ήρθε παρέα με το Boron 500 RGB mousepad. Με τιμή κάτω από €40, το ποντίκι είναι μια οικονομική λύση που απευθύνεται στους PC gamer οι οποίοι ψάχνουν ένα ξεχωριστό από πλευράς σχεδίασης, με αρκετές δυνατότητες προγραμματισμού και φωτισμό RGB χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσουν πολλά χρήματα.




Η συσκευασία είναι μικρή και λιτή, περιλαμβάνοντας το ίδιο το ποντίκι και κάποια εγχειρίδια χρήσης. Παίρνοντας το ποντίκι στα χέρια, το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κανείς είναι το πόσο ελαφρύ και μικρό είναι. Ζυγίζει 96 γραμμάρια κάτι που το καθιστά ξεκούραστο κατά τη χρήση, με το σχεδιασμό του να είναι τέτοιος ώστε ο κάτοχός του να το κρατάει με τη παλάμη. Είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένο για δεξιόχειρες, με την αριστερή πλευρά του να έχει μια μεγάλη εσοχή στην οποία ξεκουράζεται ο αντίχειρας. Αντίστοιχη εσοχή υπάρχει και στη δεξιά πλευρά για να ξεκουράζεται το παράμεσο δάχτυλο, με το δείκτη και το μέσο να τοποθετούνται άνετα στη πάνω πλευρά και συγκεκριμένα στα δυο βασικά πλήκτρα, ενώ το μικρό δάχτυλο αγκαλιάζει τη δεξιά πλευρά. Γενικότερα, το χέρι του υπογράφοντα ένιωσε άνετα από τη πρώτη στιγμή πάνω στο ποντίκι



Το καλώδιο USB έχει μήκος 2 μέτρα κα το οποίο είναι αρκετό για να συνδεθεί με το μεγάλο βύσμα USB που έχει σε οποιαδήποτε θύρα στο πίσω μέρος του υπολογιστή. Επιπλέον είναι braided για να μη μπερδεύεται. Αφού συνδέσουμε το ποντίκι στον υπολογιστή, αυτό αναγνωρίζεται άμεσα από τα Windows και μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει αμέσως. Βέβαια, καλό είναι να εγκατασταθεί η ειδική εφαρμογή που διαθέτει η εταιρεία για το συγκεκριμένο ποντίκι (δεν υπάρχει κάποια κεντρική εφαρμογή για όλες τις συσκευές της εταιρείας) μέσα από την οποία ο χρήστης αποκτάει περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης. Στο κάτω μέρος βρίσκουμε τον οπτικό αισθητήρα PAW3333 με δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας από 200 έως 8000 DPI, σε βήματα των 100DPI. Τρια pads στη κάτω πλευρά είναι υπεύθυνα ώστε να υπάρχει η σωστή κύλιση πάνω στο mousepad. Μάλιστα, μέσα στη συσκευασία υπάρχει μια ακόμα τριάδα από pads ώστε στη περίπτωση που κάποιος «λιώσει» τα αρχικά, να τα αντικαταστήσει με νέα.



Όσον αφορά στα πλήκτρα, η εταιρεία έχει επιλέξει διακόπτες ενεργοποίησης της Omron που εγγυώνται 20 εκατομμύρια κλίκ, τα οποία μάλλον είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα κάνει το ποντίκι όσο το έχει κανείς στη κατοχή του.Στην αριστερή πλευρά βρίσκουμε δυο πλήκτρα (χρήση μπρος/πίσω στο browser) ενώ στο πάνω μέρος υπάρχουν άλλα έξι: η ροδέλα, αριστερά της και στο άκρο της πάνω επιφάνειας ένα ακόμα (το ονομάζει fire button η εταιρεία), πίσω από τη ροδέλα δυο ακόμα που αλλάζουν το προφιλ της ταχύτητας μεταξύ 5 διαφορετικών καθώς και τα δυο κλασσικά mouse buttons.



Όλα τα πλήκτρα είναι προγραμματιζόμενα και μπορούν να ενεργοποιήσουν εντολές macro, πάντα μέσα από την εφαρμογή της εταιρείας η οποία προσφέρει πέντε διαφορετικά προφίλ με καθένα από αυτά με τη σειρά του να διαθέτει τρεις βασικές κατηγορίες ρυθμίσεων. Αυτή που αφορά τις επιδόσεις του ποντικιού παρέα (πχ να αλλάξουμε το polling rate και να το κατεβάσουμε μέχρι τα 125Hz από τα 1000Hz) παρέα με το προγραμματισμό των πλήκτρων, αυτή που αφορά τη ρύθμιση των DPI για καθένα από τα πέντε στάδια και αυτή που αφορά το φωτισμό. Όπως αναφέραμε και στην αρχή, το ποντίκι διαθέτει φωτισμό τόσο στο λογότυπο όσο και σε μια γραμμή που καλύπτει τα ¾ της περιφέρειας της πάνω πλευράς του. Μάλιστα, κάθε φορά που αλλάζουμε το DPI στάδιο, στιγμιαία αλλάζει και ο φωτισμός σε άλλο χρώμα για να είμαστε σίγουροι ποιο στάδιο χρησιμοποιούμε. Το μόνο πρόβλημα με αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι πουθενά δε φαίνεται μέσα στην εφαρμογή ποιο χρώμα αντιστοιχεί σε ποιο στάδιο DPI. Το ίδιο το ποντίκι μπορεί να αποθηκεύσει ένα προφίλ και ο χρήστης να απολαύσει τις ρυθμίσεις του χωρίς να χρειάζεται να έχει πάντα φορτωμένη (ή εγκατεστημένη) την εφαρμογή.  Αυτό που έχουμε ενεργό στην οθόνη της εφαρμογής μόλις πατήσουμε Apply, αποθηκεύεται στο ποντίκι, τα άλλα παραμένουν διαθέσιμα για χρήση μέσω της εφαρμογής



Πηγαίνοντας τώρα στην πράξη, το Genesis Krypton 700 G2 RGB τα καταφέρνει μια χαρά τόσο μέσα στο ίδιο το λειτουργικό όσο και κυρίως στα παιχνίδια. Προσφέρει καλές ταχύτητες χωρίς κολλήματα, είναι ακριβές στα πατήματα των δυο βασικών πλήκτρων ενώ και η ποιότητα κύλισης είναι άριστη, με το ποντίκι να είναι ταυτόχρονα και ξεκούραστα στη χρήση λόγω του χαμηλού βάρους. Ούτως ή άλλως μιλάμε για ένα πραγματικά οικονομικό ποντίκι το οποίο προσφέρει αρκετές λειτουργίες για την τιμή του. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως το ποντίκι το δοκιμάσαμε πάνω στο BORON 500 M RGB mousepad με φωτισμό RGB. Πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους mousepad (35x25cm) πάχους 4mm, με φωτισμό στη περίμετρό του.



Για να προσφέρει φωτισμό, συνδέεται σε μια θύρα USB στον υπολογιστή και ο χρήστης πατάει το πλήκτρο που βρίσκεται πάνω στο βύσμα του καλωδίου για να επιλέξει ένα από τα 11 διαφορετικά χρωματικά προφίλ. Σαν mousepad κάνει καλά τη δουλειά του, δε γλυστράει πάνω στο γραφείο και οποιοδήποτε ποντίκι λειτουργεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Να σημειώσουμε πως τα προϊόντα της εταιρείας (https://genesis-zone.com) μπορεί κανείς να τα αποκτήσει από το E-shop.gr 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εργονομικό
  • Ωραίος φωτισμός
  • Πλήθος πλήκτρων
  • Τα επιπλέον pads της συσκευασίας
  • Ενσωματωμένη μνήμη
  • Αλλάζοντας στάδιο DPI μεταξύ των πέντε αποθηκευμένων, αλλάζει το χρώμα του φωτισμού υποδηλώνοντας την αλλαγή...
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το software που το συνοδεύει αφορά μόνο αυτό.
  • ... Αλλά δεν υπάρχει τρόπος να δεις αυτή την αντιστοίχη σταδίου και χρώματος
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • mysterious
    • Τα Genesis ειναι εξαιρετικα,value for money ποντικια.Απο τοτε που πρωτοπηρα gaming ποντικι τους δε ξανασχοληθηκα με αλλη εταιρια.

*