Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hori Horipad Review

*
Το Hori Horipad είναι μια φθηνή ενσύρματη λύση για όσους θέλουν ένα πιο παραδοσιακό controller για το Nintendo Switch τους. Αξίζει;

To Nintendo Switch μπορεί να είναι υβριδικό σύστημα και να απευθύνεται σε όσους παίζουν και εντός και εκτός σπιτιού, ωστόσο πλέον συνοδεύεται και από μια μεγάλη γκάμα περιφερειακών. Η Hori από την άλλη είναι ο επίσημος συνεργάτης της Nintendo για την παραγωγή αξεσουάρ και το Hori Horipad είναι μια φθηνή εναλλακτική πρόταση για όσους θέλουν ένα πιο παραδοσιακό χειριστήριο όσο έχουν το σύστημα σε TV mode, αλλά και μια φθηνή λύση για παράλληλη χρήση και στο PC τους.




Ακολουθώντας τις γραμμές του Nintendo Switch Pro Controller, το Hori Horipad είναι ένα χειριστήριο με τις κλασικές λαβές και τα πλήκτρα εντολών, με βασικό του χαρακτηριστικό το καλώδιο. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με ένα κλασικό ενσύρματο gamepad που συνδέεται στο dock και σε θύρα USB για να έρθει σε επικοινωνία με την κονσόλα. Στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του είναι το αριστερό τμήμα στο οποίο ο χρήστης μπορεί να προσθαφαιρέσει το προσφερόμενο D-Pad και είτε να το χρησιμοποιεί, είτε να αξιοποιεί μια συστοιχία πλήκτρων που κρύβεται από κάτω του. Η τοποθέτηση και αφαίρεση του εν λόγω τμήματος είναι ιδιαίτερα απλή και εύκολη, ενώ στο πίσω μέρος του χειριστηρίου υπάρχει ειδικό σημείο για την… αποθήκευσή του προς αποφυγή κάποιας απώλειας.



Λόγω του γεγονότος ότι λειτουργεί και ως καπάκι για το αριστερό τμήμα του χειριστηρίου, το D-Pad δεν αφήνει σε καμία των περιπτώσεων την αίσθηση του Nintendo Switch Pro Controller και δείχνει να συνολογικά κατώτερη απόκριση. Επιπλέον, αν το αφαιρέσετε, το Hori Horipad δημιουργεί ένα παράδοξα μεγάλο κενό ύψους ανάμεσα στα πλήκτρα των κατευθύνσεων και τα πλήκτρα εντολών που βρίσκονται στις δύο άκρες του. Κάτι τέτοιο, όπως είναι λογικό, κουράζει πιο εύκολα τα χέρια του χρήστη και σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο εργονομικό έχουμε δει στην κατηγορία.



Η τιμή του χειριστηρίου μαρτυράει πολλά για την απουσία βασικών χαρακτηριστικών. Το Hori Horipad δεν έχει ούτε μηχανισμό ανάδρασης, ούτε motion sensors, ούτε κάποιο άλλο ανάλογο χαρακτηριστικό (και ως εκ τούτου ζυγίζει σχεδόν τα ¾ του Nintendo Switch Pro Controller). Αντίστοιχα και η ποιότητα κατασκευής δεν μπορεί καν να πλησιάσει τα premium gamepads και controllers των €60-€70. Το πλαστικό είναι έντονο σε όλα τα σημεία και το προϊόν φωνάζει από μακριά πως είναι μια low budget πρόταση. Στα θετικά του το γεγονός ότι τα αναλογικά sticks και τα πλήκτρα δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά του Nintendo Switch Pro Controller σε υφή και βάθος πατήματος. Εκτός όλων αυτών, στο κέντρο του χειριστηρίου υπάρχει και μια λειτουργία Turbo που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε κλασικά παιχνίδια που απαιτούν κάτι τέτοιο (όπως arcade shooters).



Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι από το Hori Horipad λείπουν βασικότατα χαρακτηριστικά σύγχρονων χειριστηρίων, πρόκειται για μια αρκούντως ικανοποιητική λύση που στα λεφτά της σίγουρα προσφέρει αυτά που θα περίμενε κανείς με το 1/3 του κόστους του Nintendo Switch Pro Controller. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το προϊόν πωλείται από το επίσημο κανάλι λιανικής σε μια τιμή που φτάνει τα €24,99 και η οποία είναι ιδανική για μια τέτοια πρόταση. Αν λοιπόν δεν σας ενοχλεί η ενσύρματη φύση του και ψάχνετε κάτι οικονομικό, το Hori Horipad είναι φτιαγμένο για σας. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*