Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Band 6 Review

  • Huawei Band 6
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http:// FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Η σειρά Band των activity trackers της Huawei είναι στην αγορά αρκετά χρόνια τώρα. Το νεώτερο μοντέλο είναι το Huawei Band 6, το οποίο πλέον μεγάλωσε και πλέον παίζει μπάλα ακόμα και σαν smartwatch. To Huawei Band 6 έρχεται στη τιμή των €59 και μάλιστα μέχρι το τέλος του μήνα συνεχίζει να τρέχει η προσφορά με δώρο μια τσάντα θαλάσσης TerraNation Ika Kopu. Η συσκευασία είναι λιτή και περιέχει το ίδιο το band και το καλώδιο φόρτισης το οποίο μαγνητικά ασφαλίζει στο κάτω μέρος του band, ενώ η άλλη του άκρη καταλήγει σε βύσμα USB για σύνδεση με φορτιστή.



Το ίδιο το band φοράει ήδη ένα λουράκι από μαλακό TPU, το οποίο χρησιμοποιεί ειδικό τρόπο ασφάλισης στο σώμα του ρολογιού, με το χρήστη να μπορεί να το απασφαλίσει πατώντας τους ειδικούς διακόπτες που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ρολογιού. Παίρνοντας τό στο χέρι, αντιλαμβάνεται άμεσα κανείς πόσο ελαφρύ είναι (μόλις 18 γραμμάρια, χωρίς το λουράκι). Πραγματικά, δε το καταλαβαίνει κανείς στο χέρι. Ένα πλήκτρο διαθέτει όλο και όλο, στη δεξιά πλευρά. Ο χρήστης ελέγχει το ρολόι από το πλήκτρο και τη παραλληλόγραμμη οθόνη αφής διαγωνίου 1,47΄΄ τεχνολογίας OLED (για πρώτη φορά σε Band της Huawei) και με αναλογία οθόνης προς σώμα 64%. Έχει μεγάλη φωτεινότητα και ευκρίνεια και δε θα προβληματιστεί κανείς στο να παρακολουθεί ότι εμφανίζει. Να σημειώσουμε πως το Huawei Band 6 είναι αδιάβροχο 5ATM, άρα το φοράει κανείς άνετα και στη θάλλασα.



Κατά τις δοκιμές μας δε παρατηρήσαμε καθυστερήσεις ή κολλήματα, με το λειτουργικό που τρέχει το Band 6 να είναι το ίδιο με αυτό που έχουν και τα υπόλοιπα smartwatch της εταιρείας. Οι αισθητήρες που διαθέτει το smartband είναι οι παρακάτω: αξελερόμετρο, γυροσκόπιο, οπτικός αισθητήρας παλμών. Αυτοί σε συνδυασμό με το software της εταιρείας του επιτρέπουν να μετράει σε 24ωρη κατάσταση τα βήματα που κάνει ο κάτοχός του, τους παλμούς αλλά και τη περιεκτικότητα του οξυγόνου στο αίμα (SpO2), ενώ χάρη στη τεχνολογία TrueSleep 2.0, καταγράφει πλήρως τον ύπνο του χρήστη. Μάλιστα, προσφέρει επιλογές ώστε να ειδοποιούμαστε σε περίπτωση που οι παλμοί ή το SpO2 βρίσκεται έξω από τα αποδεκτά όρια, ενώ όσον αφορά στο ύπνο, μπορούμε να ενημερωθούμε πλήρως για τη ποιότητά του αλλά και να λάβουμε πληροφορίες για το πώς θα μπορούσαμε να τον βελτιώσουμε.



Από εκεί και πέρα, μέσω Bluetooth επικοινωνεί με το smartphone του χρήστη (είτε είναι Android είτε IOS) χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Huawei Health. Σε αυτή μεταφέρονται όλες οι πληροφορίες που καταγράφει το band, ενώ μέσω αυτής μπορούμε να προβούμε σε διάφορες ρυθμίσεις όπως για παράδειγμα download νέων watch faces αλλά και αυτές που αφορούν τη διαχείριση των ειδοποιήσεων. Πηγαίνοντας τώρα στον τομέα της χρήσης, το ρολόι παραμένει συνδεδεμένο συνεχώς με το κινητό όσο υπάρχει σύνδεση Bluetooth και εμφανίζει ειδοποιήσεις τη στιγμή που αυτές κάνουν την εμφάνισή τους στο κινητό. Δεν μπορεί να εμφανίσει ολόκληρα mail, αλλά τίτλους, ενώ και άλλα μηνύματα έχουν συγκεκριμένοι αριθμό χαρακτήρων που εμφανίζονται. Επίσης, δεν είναι δυνατό να απαντήσεις σε μηνύματα. Πέρα από το να δείχνει την ώρα και να ενημερώνει με ειδοποιήσεις, το Watch Fit είναι σχεδιασμένο για να ακολουθεί το κάτοχό του σε κάθε του αθλητική δραστηριότητα. Περιλαμβάνει ασκήσεις  όπως τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω, κολύμβηση και σκοινάκι. Σύμφωνα με τη Huawei μπορεί να παρακολουθήσει 96 διαφορετικές δραστηριότητες, αν και μάλλον αυτό θα έρθει σαν δυνατότητα με κάποιο firmware update καθώς στη συσκευή της δοκιμής μας δεν υπήρχαν. Αντίστοιχα, δεν υπήρχε η επιλογή για χρήση remote shutter της φωτογραφικής μηχανής του κινητού (υποστηρίζεται μόνο σε Huawei smartphones).



Όσον αφορά στην αυτονομία, μπορεί κανείς να περιμένει έως 14 μέρες χωρίς φόρτιση με τυπική χρήση ενώ υποστηρίζει και γρήγορη φόρτιση, καθώς 5 λεπτά στο ρεύμα δίνει 2 επιπλέον μέρες αυτονομίας.   Η συνολική εμπειρία που προσφέρει το Huawei Band 6 είναι εξαιρετική χάρη στη μεγάλη οθόνή του, το χαμηλό βάρος, τη μεγάλη αυτονομία και το προσιτό κόστος, το οποίο φαντάζει ακόμα χαμηλότερο αν υπολογίσουμε και τη τσάντα-δώρο που θα αποκτήσει κανείς μαζί με το Band 6, για όσους το αγοράσουν μέχρι το τέλος του μήνα. Ξεκάθαρα ένας υπέροχος συνδυασμός για το καλοκαίρι που μόλις ξεκινάει. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ωραία, μεγάλη οθόνη για band
  • Μεγάλη αυτονομία με γρήγορη φόρτιση
  • Παρακολούθηση παλμών, ύπνου και SpO2
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κάποιες λειτουργίες δεν ήταν διαθέσιμες στην έκδοση που δοκιμάσαμε και αναμένονται με firmware update
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*