Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Freebuds 3i Review

*
Τα Huawei Freebuds 3i παίζουν δυνατά και έχουν και active noise cancelling. Διαβάστε την κριτική μας για τα νέα ακουστικά της Huawei!

Πλέον, ο κάθε κάτοχος smartphone αναζητά και ένα καλό ζευγάρι ασύρματα ακουστικά, καθώς η αγορά διαθέτει πλέον πλήθος από μοντέλα, με τα true wireless ακουστικά να είναι αυτά που ο κόσμος χρησιμοποιεί κατά κόρον. Η Huawei μέχρι πρόσφατα διέθετε στην αγορά το κορυφαίο της μοντέλο Freebuds 3, πρόσφατα όμως κυκλοφόρησαν τα οικονομικότερα Freebuds 3i. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι διαθέτουν ενσωματωμένη τεχνολογία ενεργής απενεργοποίησης θορύβου, το λεγόμενο active noise cancelling.




Η συσκευασία είναι λιτή και περιλαμβάνει τα απαραίτητα: ένα καλώδιο USB Type-C, μια σειρά από μαλακά tips διαφόρων μεγεθών ώστε κανείς να μπορεί να βρει το κατάλληλο για να τοποθετηθούν καλά στο αυτί τα ακουστικά και τη θήκη μεταφοράς/φόρτισης, στο εσωτερικό της οποίας είναι και τα ακουστικά.



Η θήκη μεταφοράς έχει οβάλ σχεδίαση και ενσωματώνει μπαταρία ώστε κάθε φορά που τα ακουστικά τοποθετούνται στη θέση τους, να επαναφορτίζονται, με τη συνολική αυτονομία που παρέχεται να ξεπερνά τις 12-13 ώρες, ενώ τα ίδια τα ακουστικά να μπορούν να λειτουργήσουν για περίπου 2,5-3,5 ώρες, ανάλογα με τις επιλογές που έχει κάνει κανείς. Η φόρτιση της βάσης γίνεται συνδέοντας καλώδιο USB Type-C στην αντίστοιχη θέση στο πίσω μέρος. Δίπλα στη σχετική θύρα, βρίσκεται και ένα πλήκτρο το οποίο μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να κάνει το pair με ένα smartphone/tablet. Δεν υπάρχει δυνατότητα για ταυτόχρονη χρήση (εναλλάξ πάντα) με δυο συσκευές χωρίς να χρειαστεί να ξαναγίνει pair, ούτε υπάρχει επιλογή για ασύρματη φόρτιση της θήκης.



Οι χρήστες Android συσκευών μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή AI Life της Huawei για να έχουν καλύτερο έλεγχο των ακουστικών, ωστόσο δε μπορέσαμε να βρούμε αντίστοιχη εφαρμογή για IOS. Μέσα από αυτή φαίνεται το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας τόσο της θήκης όσο και των ακουστικών, ενώ γίνονται και οι αναβαθμίσεις firmware που στέλνει η Huawei. Αφού εγκατασταθεί η εφαρμογή (δεν είναι απαραίτητη πάντως για να γίνει η σύνδεση με μια συσκευή), ανοίγοντας το καπάκι της θήκης ενεργοποιείται ουσιαστικά η λειτουργία Bluetooth και έτσι τα ακουστικά μπορούν να συνδεθούν με το κινητό/tablet μας.



Τα ακουστικά είναι μαγνητικά ασφαλισμένα σε δυο εσοχές στο εσωτερικό της θήκης, και μόλις βγάλουμε κάποιο από μέσα, άμεσα γίνεται η ενεργοποίησή του και μεταφορά του ήχου από το τηλέφωνο σε αυτό. Η σχεδίαση των ακουστικών ακολουθεί τη λογική των AirPods, με τις κάψουλες να τοποθετούνται μέσα στο αυτί, ουσιαστικά σφραγίζοντάς το, ενώ μια λεπτή στήλη εξέχει προς τα κάτω. Στην πλευρά της κάψουλας που τοποθετείται μέσα στο αυτί υπάρχει και ο απαραίτητος αισθητήρας ώστε το ακουστικό να αντιλαμβάνεται ότι έχει τοποθετηθεί στο αυτό, καθώς και οι ακίδες φόρτισης. Η σύνδεση με το τηλέφωνο γίνεται άμεσα με το που θα ανοίξει το καπάκι οπότε δε χάνεται χρόνος όταν κάποιος θέλει να μιλήσει μέσω του ενός ακουστικού.



Πηγαίνοντας τώρα στα ενδότερα, η Huawei έχει ενσωματώσει συνολικά τρια μικρόφωνα, με το ένα να «ακούει» το εσωτερικό του αυτιού και τα άλλα δυο να «ακούνε» τον εξωτερικό χώρο. Η εξωτερική επιφάνεια κάθε ακουστικού προσφέρει λειτουργίες αφής, τις οποίες μπορεί κανείς να παραμετροποιήσει μέσα από την εφαρμογή AI Life. Με διπλό tap μπορούμε ρυθμίσουμε κάθε ακουστικό ξεχωριστά να ενεργοποιεί κάποια από τις τέσσερις δυνατότητες: play/pause, next song, previous song, wake voice assistant, ή να απενεργοποιήσουμε πλήρως τη λειτουργία double tap. Κρατώντας πατημένο το δάχτυλο πάνω, κυκλικά επιλέγουμε το noise control: ενεργοποίηση του noise cancelling, ενεργοποίηση της λειτουργίας awareness (όπου τα εξωτερικά μικρόφωνα μεταφέρουν στο ακουστικό τους εξωτερικούς ήχους) και απενεργοποίηση και των δυο αυτών λειτουργιών. Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική επιλογή ανάλογα με το ακουστικό που πατάμε, καθώς και για τα δυο ακουστικά ισχύει η ίδια τριάδα επιλογών. Πάντως, μέσα από το  AI Life μπορούμε να απενεργοποιήσουμε κάποια από αυτές τις τρεις, ώστε για παράδειγμα κάποιος απλά να ενεργοποιεί και απενεργοποιεί το active noise cancelling.



Πως όμως αποδίδουν τα ακουστικά στην πράξη; Τα δοκιμάσαμε τόσο με Android τηλέφωνα όσο και με Apple iPad και Windows PC. Δε χρειάστηκε να αλλάξουμε tips, καθώς αυτά που φοράγανε στην αρχή ήταν τα κατάλληλα για τη δική μας περίπτωση αυτιών, με τα ακουστικά να στερεώνονται καλά και να σφραγίζουν τα αυτιά. Στο τομέα του ήχου, πραγματικά μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Δυνατό και καθαρό μπάσα, σωστές μεσαίες και υψηλές συχνότητες και αρκετή ένταση ακόμα και για τους απαιτητικότερους.  Όσον αφορά στο κομμάτι του latency, δε παρατηρήσαμε κάποιο πρόβλημα καθυστέρησης του ήχου, ούτε στο Android ούτε στο iOS. Όμως και στα δυο Windows laptop, παρατηρήσαμε πως τα δυο ακουστικά δε μπορούσαν να συγχρονιστούν καλά μεταξύ τους, δηλαδή ο ήχος ερχόταν με διαφορά κάποιων millisecond στα δυο ακουστικά. Ίσως να είναι κάποιο πρόβλημα των Windows αυτό, αλλά πρέπει να το αναφέρουμε.



Όσον αφορά στο κύριο χαρακτηριστικό, το active noise cancelling, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι λειτούργησε πολύ καλύτερα απ' ό,τι περιμέναμε. Ταξιδεύοντας με το καράβι και ενεργοποιώντας τη λειτουργία, τα ακουστικά πραγματικά εξαφάνισαν το βουητό του καραβιού, προσφέροντας έτσι ακόμα καλύτερη ακουστική εμπειρία κατά το άκουσμα μουσικής ή τη θέαση ταινιών. Δεν είναι τόσο έντονη αυτή η απομόνωση σε σύγκριση με πολύ ακριβότερα ακουστικά όπως τα Sony 1000ΧΜ3 (τα οποία όμως είναι πολύ ακριβότερα) όμως κάνει πραγματικά καλή δουλειά, μειώνοντας ακόμα και το θόρυβο του μηχανικού πληκτρολογίου που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για να γραφτεί το παρόν review. Η λειτουργία awareness πάλι έχει καλά αποτελέσματα, προσφέροντας δυνατότερο ήχο σε σχέση με αυτό που περνάει στα αυτιά και είναι αρκετά βολική όταν κάποιος θέλει να συνομιλήσει με άλλον, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσει τα ακουστικά από τα αυτιά. Η δυσκολία αυτού του εγχειρήματος είναι απλά το γεγονός ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα για άμεση ενεργοποίηση του awareness, αλλά πρέπει να φτάσουμε σε αυτό αφού πρώτα περάσουμε και από τις δυο άλλες λειτουργίες. Θα θέλαμε ένα firmware update το οποίο θα προσφέρει διαφορετικές λειτουργίες ελέγχου του noise cancelling για καθένα από τα δυο ακουστικά.



Συνολικά, τα Freebuds 3i μάς άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και εν τέλει ήταν πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε. Χάρη στο active noise cancelling, τη μεγάλη αυτονομία και την εξαιρετική ποιότητα ήχου, αξίζουν τα χρήματα που ζητάνε και όποιος τα αποκτήσει δεν πρόκειται να το μετανιώσει. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καθαρά μπάσα, χωρίς παραμόρφωση. Δυνατός ήχος
  • Γρήγορη και σταθερή σύνδεση με κινητό/tablet
  • Active Noise Cancelling που λειτουργεί καλά
  • Καλή προσαρμογή στα αυτιά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Έλλειψη ασύρματης φόρτισης της θήκης
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*