Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Freebuds Lipstick Review

*
Τα Huawei FreeBuds Lipstick έρχονται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, με ξεχωριστή σχεδίαση και εξαιρετικό ήχο.

Η σειρά Freebuds της Huawei διαθέτει πλέον αρκετά μοντέλα και έτσι οι χρήστες έχουν πλήθος από επιλογές όσον αφορά σε ένα καλό ζευγάρι true wireless ακουστικών με ANC, καθώς όλα πλέον τα Freebuds έχουν αυτή τη τεχνολογία. Τα Freebuds Lipstick ανακοινώθηκαν το περασμένο Οκτώβρη στο event της Huawei στη Βιέννη της Αυστρίας και μέχρι τώρα δεν είχαν έρθει επίσημα στην Ελλάδα. Πλέον όμως, τα νέα ακουστικά της εταιρείας είναι διαθέσιμα από της 31 Ιανουαρίου και στην χώρα μας. Στη πραγματικότητα, έχουμε να κάνουμε με τα Freebuds 4 σε κόκκινο χρώμα, σε διαφορετική θήκη μεταφοράς-φόρτισης. Ακολουθούν σχεδίαση open fi,δηλαδή δε χρησιμοποιούν μαλακά tips στην άκρη ώστε να σφραγίζουν στο αυτό του χρήστη, αλλά είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να τοποθετούνται όπως είναι.




Η συσκευασία τους είναι όμορφη λιτή στο εσωτερικό και περιλαμβάνει τα απαραίτητα: ένα καλώδιο USB Type-C και τη θήκη μεταφοράς/φόρτισης, στο εσωτερικό της οποίας είναι και τα ακουστικά. Η θήκη μεταφοράς είναι αυτό που τα καθιστά ξεχωριστά καθώς η σχεδίασή του θυμίζει… γυναικείο κραγιόν. Σε αντίθεση με τα περισσότερα true wireless ακουστικά, το καπάκι αφαιρείται για να αποκτήσουμε πρόσβαση στα ακουστικά, με όλη τη θήκη να είναι μεταλλική και σαφώς με μεγαλύτερο βάρος, με τη Huawei πάντως να έχει φροντίσει ώστε το καπάκι να ασφαλίζει μαγνητικά πάνω στη βάση και έτσι να μη κινδυνεύει να χαθεί. Ο μαγνήτης είναι πραγματικά δυνατός και με το που πλησιάζει το καπάκι στη βάση, ασφαλίζει άμεσα. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει μόνος ένας τρόπος να τοποθετηθεί το καπάκι στη βάση. Η θήκη ενσωματώνει μπαταρία χωρητικότητας 410mAh ενώ αυτή του κάθε ακουστικού 30mAh. Η φόρτιση της θήκης γίνεται μέσω μιας θύρας Type-C USB που βρίσκεται στο κάτω μέρος με τη πλήρη φόρτιση ακουστικών ή θήκης ξεχωριστά να είναι από 1 περίπου ώρα.  Σύμφωνα με την εταιρεία η αυτονομία των ακουστικών σε αναπαραγωγή μουσικής κυμαίνεται από 2,5 ώρες (ομιλία με ενεργό το ANC) μέχρι 4 ώρες (αναπαραγωγή μουσικής, χωρίς ANC), φτάνοντας τις 14 και 22 ώρες αντίστοιχα με τις φορτίσεις που προσφέρει η θήκη μεταφοράς.



Στο κάτω μέρος βρίσκεται και ένα πλήκτρο το οποίο μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να κάνει το pair με ένα smartphone/tablet εφόσον αυτό δεν είναι της Huawei (τα ακουστικά είναι Bluetooth 5.2). Ωστόσο, οι κάτοχοι συσκευών της Huawei δε χρειάζεται να το κάνουν, καθώς το pair γίνεται άμεσα, με το που θα ανοίξει κανείς τη θήκη. Επιπλέον, σημαντική είναι η δυνατότητα για ταυτόχρονη χρήση (εναλλάξ πάντα) με δυο συσκευές χωρίς να χρειαστεί να ξαναγίνει pair. Μια λειτουργία που πραγματικά είναι εξαιρετική χρήσιμη και σπάνια τη συναντάμε και η οποία επιτρέπει στο χρήστη την ώρα που ακούει κάτι από μια συσκευή, να βάλει να παίξει κάτι στην δεύτερη και πατώντας pause στη πρώτη, να μεταφερθεί ο ήχος από τη δεύτερη στα ακουστικά. Οι χρήστες Android και IOS συσκευών μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή AI Life της Huawei για να έχουν καλύτερο έλεγχο των ακουστικών, η οποία όμως πρέπει εγκατασταθεί μέσα από το AppGallery της Huawei. Μέσα από αυτή φαίνεται το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας τόσο της θήκης όσο και των ακουστικών, ενώ γίνονται και οι αναβαθμίσεις firmware που στέλνει η Huawei. Αφού εγκατασταθεί η εφαρμογή (δεν είναι απαραίτητη πάντως για να γίνει η σύνδεση με μια συσκευή), ανοίγοντας το καπάκι της θήκης ενεργοποιείται ουσιαστικά η λειτουργία Bluetooth και έτσι τα ακουστικά μπορούν να συνδεθούν με τη συσκευή μας.



Τα ακουστικά είναι μαγνητικά ασφαλισμένα σε δυο εσοχές στο εσωτερικό της θήκης, και μόλις βγάλουμε κάποιο από μέσα, άμεσα γίνεται η ενεργοποίησή του και μεταφορά του ήχου από το τηλέφωνο σε αυτό. Η σχεδίαση των ακουστικών ακολουθεί τη λογική άλλων ακουστικών της Huawei, με τις κάψουλες να τοποθετούνται μέσα στο αυτί, ενώ μια πολύ κοντή στήλη εξέχει προς τα κάτω. Στην πλευρά της κάψουλας που τοποθετείται μέσα στο αυτί υπάρχει και ο απαραίτητος αισθητήρας ώστε το ακουστικό να αντιλαμβάνεται ότι έχει τοποθετηθεί στο αυτό (και αντίστοιχα όταν αφαιρείται, για να κάνει pause η μουσική), καθώς και οι ακίδες φόρτισης. Η σύνδεση με το τηλέφωνο γίνεται άμεσα με το που θα ανοίξει κανείς το καπάκι οπότε δε χάνεται χρόνος όταν κάποιος θέλει να μιλήσει μέσω του ενός ακουστικού. Από εκεί και πέρα, τα ίδια τα ακουστικά διαθέτουν ενσωματωμένη δυνατότητα ελέγχου των λειτουργιών τους. Οι δυο εξωτερικές πλευρές της «στήλης» που εξέχει, σε καθένα από τα δυο ακουστικά, μπορούν να λειτουργήσουν και με την αφή (για την αυξομείωση της έντασης ήχου, απλά σέρνουμε προς τα πάνω ή προς τα κάτω το δάχτυλο) και με tap. Με double tap απαντάμε ή κλείνουμε μια τηλεφωνική κλήση, με παρατεταμένο tap απορρίπτουμε μια τηλεφωνική κλήση ή ενεργοποιούμε/απενεργοποιούμε το ANC όταν δεν είμαστε σε κλήση. Όσον αφορά τώρα στη λειτουργία double tap, εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε ξεχωριστά το καθένα ακουστικό για το τι θα κάνει. Στη περίπτωσή μας εμείς επιλέξαμε από το αριστερό ακουστικό να ελέγχουμε το play/pause στη μουσική και στο δεξί ακουστικό να ενεργοποιείται ο voice assistant στο κινητό.



Γενικότερα ο έλεγχος που προσφέρουν είναι απλός και εύκολος στη χρήση και δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ προβλήματα. Μάλιστα, τα παραπάνω λειτουργούν ακόμα και αν κάποιος δεν έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή AI Life, απλά σε αυτή τη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγών προφανώς. Κάτι άλλο που μπορεί να κάνει κανείς μέσα από την εφαρμογή είναι να επιλέγει ποιες δυο συσκευές είναι αυτές με τις οποίες θα είναι συνδεδεμένα ανά πάσα στιγμή τα ακουστικά, καθώς η εφαρμογή επιτρέπει έως 10 διαφορετικές συσκευές να είναι αποθηκευμένες. Μέσα από το σχετικό μενού μπορούμε δούμε όλες όσες είναι paired, να επιλέξουμε ποια θα είναι η preferred και να κάνουμε όλες τις αλλαγές ώστε να έχουμε πάντα 2 που θα είναι οι άμεσα διαθέσιμες. Να σημειώσουμε ότι οι οδηγοί των ακουστικών είναι 14,3mm, ενώ τα ακουστικά ενσωματώνουν και 3 μικρόφωνα, τα 2 εκ των οποίων χρησιμοποιούνται και για το ANC. Πως όμως αποδίδουν τα ακουστικά στην πράξη; Η αλήθεια είναι πως τα ακουστικά δεν απευθύνονται σε όσους θέλουν να έχουν την επιλογή για πλήρη αποκοπή από τους ήχους του εξωτερικού χώρου. Ακριβώς επειδή δεν έχουν τα tips, δε σφραγίζουν τα αυτιά και έτσι ο χρήστης πάντα θα ακούει τι γίνεται γύρω του, ακόμα και όταν είναι ενεργό το ANC. Όσον αφορά στην εφαρμογή στα αυτιά, εδώ προφανώς ο κάθε χρήστη θα έχει διαφορετική εμπειρία. Στη περίπτωσή μας τώρα, ο υπογράφων είχε πάντα την αίσθηση ότι τα ακουστικά θα φύγουν, αλλά ήταν πάντα μια αίσθηση και ποτέ δε κινδύνεψαν. Ταυτόχρονα, η open fit σχεδίαση σου δίνει την ευκαιρία να έχεις πλήρη επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Εδώ λοιπόν η Huawei έχει εφαρμόσει δυο νέες τεχνολογίες για να έχουν τα ακουστικά καλύτερη απόδοση, ανεξαρτήτως μεγέθους αυτιών. Επειδή λοιπόν δε μπορεί να προσαρμοστεί ακριβώς το κάθε ακουστικό σε κάθε αυτί λόγω έλλειψης των μαλακών tips, η Huawei χρησιμοποιήσει το λεγόμενο AEM EQ (adaptive ear matching Equalizer). Αυτή καταλαβαίνει το σχέδιο των αυτιών με έναν ήχο που αναπαράγεται όταν αυτά μπαίνουν στο αυτί, αναλύει το τόνο που παίζει μέσω του εσωτερικού μικροφώνου και ανάλογα προσαρμόζει αντίστοιχα τον παραγόμενο ήχο!



Επιπλέον, μέσα από την εφαρμογή μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ τριών εφέ equalizer, το βασικό, το bass boost και το treble boost. Στη περίπτωσή μας, το βασικό είχε τη καλύτερη ακουστική με καλά μπάσα, το treble boost μας έδωσε εξίσου καλό αποτέλεσμα ενώ το bass boost μάλλον το παράκανε όσον αφορά στην ένταση του μπάσου. Το δεύτερο ξεχωριστό χαρακτηριστικό που προσφέρουν τα ακουστικά είναι η λειτουργία βελτίωσης των φωνών που ακούμε, είτε όταν συνομιλούμε με κάποιον είτε όταν βλέπουμε βίντεο. Η ενεργοποίησή της ακόμα και με το βασικό προφίλ που είναι προ εγκατεστημένο προσφέρει σημαντικά διαφορά και στις δυο αυτές περιπτώσεις. Όταν συνομιλούμε, ακούμε σαφώς καλύτερα όποιον βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ενώ όταν βλέπουμε βίντεο (ειδικά στο Youtube που ο ήχος δεν είναι καν τόσο καλός) η διαφορά στην ακουστική είναι τεράστια. Ωστόσο, έχουμε την επιλογή να δημιουργήσουμε και ένα custom προφίλ, ακολουθώντας μια διαδικασία που θυμίζει ακουόγραμμα (όσοι έχουν επισκεφτεί ΩΡΛ, ξέρουν για τι μιλάμε). Το AI Life παίζει μια σειρά από συχνότητες σε διάφορες εντάσεις σε καθένα από τα δυο αυτιά ξεχωριστά και στο τέλος μας δείχνει το ακουστικό διάγραμμα, δημιουργώντας το σχετικό προφίλ, το οποίο και εφαρμόζει όταν το επιλέγουμε, με το αποτέλεσμα της αναπαραγωγής των φωνών να ταιριάζει στις ακουστικές ικανότητες του χρήστη. Πραγματικά, εξαιρετική επιλογή και σίγουρα ένα χαρακτηριστικό που θα βρουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον όλοι. Γενικότερα, η ποιότητα ήχου που θα έχει κανείς με τα Freebuds Lipstick είναι εξαιρετική. Η μέγιστη ένταση είναι μεγάλη, οι χαμηλές συχνότητες γεμίζουν τα αυτιά, οι φωνές είναι πεντακάθαρες και γενικότερα κανείς δε θα έχει πρόβλημα να απολαμβάνει μουσική και ταινίες με τα ακουστικά στα αυτιά. Όσον αφορά στο active noise cancelling, αυτό σίγουρα δεν μπορεί να φτάσει στα επίπεδα ακουστικών με tips στις άκρες τους. Κάνει δουλειά και απομακρύνει αρκετούς ήχους, όχι όμως τόσο όσο για παράδειγμα στα Freebuds Pro. Υπάρχουν δυο επίπεδα: Cozy (λίγος θόρυβος, πχ εσωτερικός χώρος) και General (περισσότερος θόρυβος), με το δεύτερο να είναι το κατάλληλο τις περισσότερες φορές καθώς είναι σαφώς εντονότερη η ισχύς του ANC.



Συνολικά, τα Freebuds Lipstick μάς άφησαν πραγματικά καλή εντύπωση, όπως μας είχαν αφήσει και τα Freebuds 4 καθώς στη πραγματικότητα είναι τα ίδια ακουστικά σε διαφορετική συσκευασία. Η σύζυγος που τα χρησιμοποιεί εδώ και τρεις μήνες παρέα με ένα iPhone τα έχει λατρέψει, τόσο για την εμφάνισή τους όσο και για αυτά που προσφέρουν σαν τεχνολογίες και ας μη τις χρησιμοποιεί όλες. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ταυτόχρονη χρήση με 2 συσκευές bluetooth
  • Πολλές δυνατότητες ρύθμισης μέσα από το AI Life
  • Το Adaptive Ear Matching
  • Τα touch gestures
  • Μεταλλική θήκη μεταφοράς
  • Μοναδική, ξεχωριστή σχεδίαση της θήκης
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το ANC δε κάνει τόσο μεγάλη διαφορά
  • Το βάρος της θήκης
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*