Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Freebuds Pro Review

*
Η Huawei βάζει τον πήχη ακόμα υψηλότερα με τα νέα truw wireless ακουστικά με ANC, Huawei Freebuds Pro.

Πλέον, ο κάθε κάτοχος smartphone αναζητά και ένα καλό ζευγάρι ασύρματα ακουστικά, καθώς η αγορά διαθέτει πλέον πλήθος από μοντέλα, με τα true wireless ακουστικά να είναι αυτά που ο κόσμος χρησιμοποιεί κατά κόρον. Η Huawei κυκλοφορεί αυτές τις μέρες ένα νέα high ζευγάρι true wireless ακουστικών, τα Freebuds Pro, με τιμή €199 και δώρο το smartband Huawei Band 4. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι διαθέτουν ενσωματωμένη τεχνολογία ενεργής απενεργοποίησης θορύβου, το λεγόμενο active noise cancelling.




Η συσκευασία είναι λιτή και περιλαμβάνει τα απαραίτητα: ένα καλώδιο USB Type-C, μια σειρά από μαλακά tips διαφόρων μεγεθών ώστε κανείς να μπορεί να βρει το κατάλληλο για να τοποθετηθούν καλά στο αυτί τα ακουστικά και τη θήκη μεταφοράς/φόρτισης, στο εσωτερικό της οποίας είναι και τα ακουστικά. Η θήκη μεταφοράς είναι μικρή, έχει οβάλ σχεδίαση και ενσωματώνει μπαταρία ώστε κάθε φορά που τα ακουστικά τοποθετούνται στη θέση τους, να επαναφορτίζονται.  Η μπαταρία της θήκης είναι 580mAh ενώ  αυτή του κάθε ακουστικού 55mAh, οπότε θεωρητικά η θήκη προσφέρει 4-5 επαναφορτίσεις και των δυο ακουστικών. Σύμφωνα με την εταιρεία η αυτονομία των ακουστικών κυμαίνεται από 2,5 ώρες (ομιλία με ενεργό το ANC) μέχρι 7 ώρες (αναπαραγωγή μουσικής, χωρίς ANC), οπότε μπορείτε να περιμένετε κάτι ανάμεσα σε αυτές τις τιμές ανάλογα με το τι κάνετε.



Η φόρτιση της βάσης γίνεται συνδέοντας καλώδιο USB Type-C στην αντίστοιχη θέση στο πίσω μέρος, ωστόσο υποστηρίζεται και ασύρματη φόρτιση, απλά ακουμπώντας τη βάση πάω σε ένα σχετικό φορτιστή (ή τηλέφωνο με δυνατότητα αντίστροφης ασύρματης φόρτισης). Η ασύρματη φόρτιση βέβαια γίνεται στο μισό χρόνο σε σχέση με την ενσύρματη, αλλά σίγουρα είναι κάτι βολικό. Στο πλάι της θήκης βρίσκεται και ένα πλήκτρο το οποίο μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να κάνει το pair με ένα smartphone/tablet. Επιπλέον, σημαντική είναι η δυνατότητα για ταυτόχρονη χρήση (εναλλάξ πάντα) με δυο συσκευές χωρίς να χρειαστεί να ξαναγίνει pair. Μια λειτουργία που πραγματικά είναι εξαιρετική χρήσιμη και σπάνια τη συναντάμε και η οποία επιτρέπει στο χρήστη την ώρα που ακούει κάτι από μια συσκευή, να βάλει να παίξει κάτι στην δεύτερη και πατώντας pause στη πρώτη, να μεταφερθεί ο ήχος από τη δεύτερη στα ακουστικά.



Οι χρήστες Android συσκευών μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή AI Life της Huawei για να έχουν καλύτερο έλεγχο των ακουστικών, ωστόσο δε μπορέσαμε να βρούμε αντίστοιχη εφαρμογή για IOS. Επίσης, κάτι που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως με την έκδοση της εφαρμογής που βρίσκόταν κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Google Play Store, τα ακουστικά δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν από αυτή. Δοκιμάσαμε όμως να κατεβάσουμε το AI Life από το AppGallery της Huawei με την εκεί εφαρμογή να είναι νεώτερη και να αναγνωρίζει τα ακουστικά μια χαρά. Μέσα από αυτή φαίνεται το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας τόσο της θήκης όσο και των ακουστικών, ενώ γίνονται και οι αναβαθμίσεις firmware που στέλνει η Huawei. Αφού εγκατασταθεί η εφαρμογή (δεν είναι απαραίτητη πάντως για να γίνει η σύνδεση με μια συσκευή), ανοίγοντας το καπάκι της θήκης ενεργοποιείται ουσιαστικά η λειτουργία Bluetooth και έτσι τα ακουστικά μπορούν να συνδεθούν με τη συσκευή μας.



Τα ακουστικά είναι μαγνητικά ασφαλισμένα σε δυο εσοχές στο εσωτερικό της θήκης, και μόλις βγάλουμε κάποιο από μέσα, άμεσα γίνεται η ενεργοποίησή του και μεταφορά του ήχου από το τηλέφωνο σε αυτό. Η αλήθεια είναι πάντως πως δεν είναι τόσο εύκολο να τα αφαιρέσει κανείς από μέσα πιάνοντάς τα και ο καλύτερος τρόπος είναι να πιέσουμε το κάθε ακουστικό προς τα πίσω με τον αντίχειρα και μετά να το τραβήξουμε. Η σχεδίαση των ακουστικών ακολουθεί τη λογική των AirPods, με τις κάψουλες να τοποθετούνται μέσα στο αυτί, ουσιαστικά σφραγίζοντάς το, ενώ μια πολύ κοντή στήλη εξέχει προς τα κάτω. Στην πλευρά της κάψουλας που τοποθετείται μέσα στο αυτί υπάρχει και ο απαραίτητος αισθητήρας ώστε το ακουστικό να αντιλαμβάνεται ότι έχει τοποθετηθεί στο αυτό (και αντίστοιχα όταν αφαιρείται, για να κάνει pause η μουσική), καθώς και οι ακίδες φόρτισης.



Η σύνδεση με το τηλέφωνο γίνεται άμεσα με το που θα ανοίξει κανείς το καπάκι οπότε δε χάνεται χρόνος όταν κάποιος θέλει να μιλήσει μέσω του ενός ακουστικού. Από εκεί και πέρα, τα ίδια τα ακουστικά διαθέτουν ενσωματωμένη δυνατότητα ελέγχου των λειτουργιών τους. Οι δυο εξωτερικές πλευρές της «στήλης» που εξέχει, σε καθένα από τα δυο ακουστικά, μπορούν να λειτουργήσουν και με την αφή (για την αυξομείωση της έντασης ήχου, απλά σέρνουμε προς τα πάνω ή προς τα κάτω το δάχτυλο) και με πάτημα και των δυο πλευρών ταυτόχρονα (το λεγόμενο pinch, σαν να πιέζεις κάτι με τα δάχτυλά σου). Η πρώτη λειτουργία δεν είναι παραμετροποιήσιμη, ωστόσο το pinch μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά σε κάθε ακουστικό, τουλάχιστον στη λειτουργία όπου αυτό είναι παρατεταμένο. Με ένα pinch απαντάμε ή κλείνουμε μια τηλεφωνική κλήση (ή play/pause στη μουσική), με δυο απορρίπτουμε μια τηλεφωνική κλήση (ή πάμε στο επόμενο τραγούδι) και με τρια πάμε στο προηγούμενο τραγούδι.



Όσον αφορά τώρα στη λειτουργία με παρατεταμένο pinch, εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε ξεχωριστά το καθένα ακουστικό για το τι θα κάνει. Στη περίπτωσή μας εμείς επιλέξαμε από το αριστερό ακουστικό να ελέγχουμε (κυκλικά) τις λειτουργίες ANC: ενεργοποίηση του noise cancelling, ενεργοποίηση της λειτουργίας awareness (όπου τα εξωτερικά μικρόφωνα μεταφέρουν στο ακουστικό τους εξωτερικούς ήχους) και απενεργοποίηση και των δυο αυτών λειτουργιών. Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε κάποια από αυτές τις τρεις, ώστε για παράδειγμα κάποιος απλά να ενεργοποιεί και απενεργοποιεί το active noise cancelling, ενώ κάποιος θα μπορούσε να ρυθμίσει το άλλο ακουστικό έτσι ώστε με το hold pinch να ενεργοποιείται το awareness. Εμείς πάντως το ρυθμίσαμε ώστε να ενεργοποιείται ο voice assistant του smartphone. Γενικότερα ο έλεγχος που προσφέρουν είναι απλός και εύκολος στη χρήση και δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ προβλήματα. Μάλιστα, τα παραπάνω λειτουργούν ακόμα και αν κάποιος δεν έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή AI Life, απλά σε αυτή τη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγών προφανώς.



Πως όμως αποδίδουν τα ακουστικά στην πράξη; Τα δοκιμάσαμε τόσο με Android τηλέφωνα όσο και με Apple. Δεν χρειάστηκε να αλλάξουμε tips, καθώς αυτά που φοράγανε στην αρχή ήταν τα κατάλληλα για τη δική μας περίπτωση αυτιών, με τα ακουστικά να στερεώνονται καλά και να σφραγίζουν τα αυτιά. Στο τομέα του ήχου, πραγματικά μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Δυνατό και καθαρό μπάσα το οποίο όμως καλύπτει κάπως τις άλλες συχνότητες (χωρίς να είναι υπερβολικό) και αρκετή ένταση ακόμα και για τους απαιτητικότερους.  Όσον αφορά στο κομμάτι του latency, δε παρατηρήσαμε κάποιο πρόβλημα καθυστέρησης του ήχου. Όσον αφορά στο κύριο χαρακτηριστικό, το active noise cancelling, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι λειτούργησε εξαιρετικά. Τα ακουστικά πραγματικά εξαφανίζουνε τους περισσότερους ήχους όπως aircondition και τους ανεμιστήρες. Δεν είναι τόσο έντονη αυτή η απομόνωση σε σύγκριση με τα Sony WH-1000ΧΜ4 (τα οποία όμως είναι ακριβότερα) όμως κάνει πραγματικά καλή δουλειά, μειώνοντας ακόμα και το θόρυβο του μηχανικού πληκτρολογίου που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για να γραφτεί το παρόν review.



Κάτι ακόμα που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως η Huawei έχει προσθέσει μια έξυπνη λειτουργία όσον αφορά στην ενεργοποίηση του ANC. Ουσιαστικά, επιλέγοντας μέσα από το AI Life το Dynamic ANC, τα ακουστικά χρησιμοποιώντας τα μικρόφωνά του, αντιλαμβάνονται την ένταση του περιβάλλοντα ήχου και ανάλογα μειώνουν ή αυξάνουν την ένταση του ANC. Υπάρχουν τρια επίπεδα: Cozy (λίγος θόρυβος, πχ εσωτερικός χώρος), General (περισσότερος θόρυβος) και Ultra (πολύ θορυβώδες περιβάλλον). Μέσα από το AI Life ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από μόνος του κάποια από αυτές τις επιλογές, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις δε θα χρειαστεί να το κάνει καθώς το Dynanic ANC θα κάνει καλά τη δουλειά του. Η λειτουργία awareness πάλι έχει καλά αποτελέσματα, προσφέροντας δυνατότερο ήχο σε σχέση με αυτό που περνάει στα αυτιά και είναι αρκετά βολική όταν κάποιος θέλει να συνομιλήσει με άλλον, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσει τα ακουστικά από τα αυτιά.



Συνολικά, τα Freebuds Pro μάς άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και πραγματικά μπορούμε να πούμε πως είναι ένα από τα καλύτερα True Wireless ακουστικά που μπορεί να βρεί κανείς εκεί έξω. Χάρη στο active noise cancelling, τη μεγάλη αυτονομία, το χαμηλό βάρος και μικρό μέγεθος που καθιστούν τη χρήση τους ξεκούραστη και τη πολύ καλήξ ποιότητα ήχου, αξίζουν τα χρήματα που ζητάνε και όποιος τα αποκτήσει δεν πρόκειται να το μετανιώσει. 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολύ καλό και έξυπνο ANC
  • Μεγάλη αυτονομία (σε συνδυασμό με τη θήκη φόρτισης)
  • Μικρά, ελαφριά
  • Ασύρματη φόρτιση
  • Εύκολος χειρισμός με τα ενσωματωμένα gestures
  • Ταυτόχρονη χρήση με δυο συσκευές
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μικρή δυσκολία να αφαιρεθούν από τη θήκη
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*