Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Mate 20 Pro Review

*
Στα μέσα του Οκτώβρη ο υπογράφων βρέθηκε καλεσμένος της Huawei, στα αποκαλυπτήρια της σειράς Mate 20 στο Λονδίνο. Το Huawei Mate 20 Pro ήταν η συσκευή που κέντρισε το ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί το κορυφαίο smartphone της Huawei, αλλά όχι το ακριβότερο καθώς αυτόv τοv τίτλο έχει η σειρά Porsche Design. Πλέον, το Huawei Mate 20 Pro κυκλοφορεί και στην ελληνική αγορά, θέλοντας να επαναλάβει την τεράστια επιτυχία των Huawei P20/P20 Pro. Σίγουρα έχει το hardware και το design να το κάνει, αλλά από την άλλη τα €1049 είναι αρκετά χρήματα. Για πάμε να το δούμε.



Το Mate 20 Pro έρχεται σε μια τυπική συσκευασία που περιλαμβάνει την ίδια τη συσκευή, το νέο  ταχυφορτιστή με ειδικό καλώδιο USB Type-C, ο συνδυασμός των οποίων επιτρέπει γρήγορη φόρτιση σε 30 λεπτά του 70% της μπαταρίας, από άδεια συσκευή. Επιπλέον, έχουμε ένα ζευγάρι ακουστικών που επίσης συνδέονται στη θύρα Type-C (καθώς δεν υπάρχει έξοδος ακουστικών) και ένα μετατροπέα Type-C σε mini-jack για να μπορέσει κανείς να συνδέσει οποιοδήποτε ενσύρματο ζεύγος ακουστικών. Παίρνοντας τη συσκευή στα χέρια, αν μη τι άλλο δεν μπορούμε να μη θαυμάσουμε την εξαιρετική κατασκευή της. Γυαλί και μέταλλο έχουν χρησιμοποιηθεί με προσοχή και αγάπη ούτως ώστε το τηλέφωνο να δίνει μια premium αίσθηση στον κάτοχό της. Οι κυρτή AMOLED οθόνη στις άκρες σίγουρα μας θυμίζει τα S8/S9 της Samsung, αλλά η Huawei αποφάσισε να κάνει αυτή τη κίνηση για να έχει όσον το δυνατόν μια ευκολότερη στο κράτημα συσκευή. Κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί άμεσα πως η συσκευή διαθέτει οθόνη διαγωνίου 6,4’’ (Super AMOLED με ανάλυση 1440p)+. Η εταιρεία έχει καταφέρει να καλύψει πλήρως την πρόσοψη με την οθόνη, ενώ οι ultra wide αναλογίες πλευρών 19,5:9 κάνουν το τηλέφωνο εξαιρετικά άνετο στο κράτημα, αν και παραπάνω μακρύ από το αναλογικά σύνηθες. Τα bezel είναι σχεδόν μηδενικά δεξιά και αριστερά ενώ ανεπαίσθητα είναι στο πάνω και κάτω μέρος. Έχοντας αφαιρέσει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων από την πρόσοψη, η εταιρεία καταφέρνει ουσιαστικά να έχει μια σχεδόν full display πρόσοψη με μοναδική παραφωνία να είναι το μεγάλο σε μέγεθος notch στο πάνω μέρος.



Που πήγε όμως ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων; Όχι, δεν πήγε πίσω στην πλάτη, ούτε στο power button, ούτε εξαφανίστηκε πλήρως από τη συσκευή. Η εταιρεία τον έβαλε μέσα την οθόνη, μια τακτική που ξεκίνησε φέτος να κάνει την εμφάνισή της σε κάποια τηλέφωνα μικρών Κινέζων κατασκευαστών. Στο νοητικά κάτω 1/3 της οθόνης βρίσκεται το σημείο όπου πίσω από την οθόνη βρίσκεται ο νέας τεχνολογίας αισθητήρας. Δεν υπάρχει φυσική επαφή μεταξύ αυτού και του δαχτύλου μας, απλά μια ένδειξη του λειτουργικού ότι εκεί βρίσκεται ο αισθητήρας άρα εκεί πρέπει να βάλουμε το δάχτυλό μας. Όταν ακουμπάμε το δάχτυλο στην οθόνη ή όταν την ενεργοποιούμε με το power button, εμφανίζεται ο χώρος που πρέπει να βάλουμε το δάχτυλό μας. Για να λειτουργήσει όμως, πρέπει να ασκήσουμε ελαφρά πίεση και απλά να ακουμπήσουμε, με το λειτουργικό να ξεκλειδώνει σχεδόν πάντα. Μερικές φορές πάντως, χρησιμοποιώντας το ξεκλείδωμα σε εφαρμογές, δεν μας έκανε τη χάρη να αναγνωρίσει το δάχτυλο και στην ουσία έπρεπε να το τοποθετήσουμε πάλι. Σίγουρα πάντως η διαδικασία ξεκλειδώματος με το δάχτυλο είναι ελαφρώς πιο αργή σε σχέση με ένα τηλέφωνο που έχει παραδοσιακό αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος. Από την άλλη, η ευκολία του να έχεις τον αισθητήρα στην πρόσοψη, χωρίς να χάνεις χώρο, είναι πραγματικά μεγάλη και το κέρδος από αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα της συγκεκριμένη τεχνολογίας.
Γυρνώντας στην οθόνη και την εγκοπής της, αυτή βρίσκεται στο κέντρο της πάνω πλευράς της. Ενσωματώνει το ακουστικό, τη μπροστινή κάμερα των 24Mpixel αλλά και μια σειρά από επιπλέον αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για το 3D scanning του προσώπου, ώστε να ξεκλειδώνει κανείς τη συσκευή με αυτό. Εδώ μάλιστα τα πράγματα είναι εξαιρετικά γρήγορα, με το σύστημα να αναγνωρίζει το πρόσωπο άμεσα, ακόμα και στο σκοτάδι, φορώντας ακόμα και γυαλιά ηλίου και καπέλο. Πραγματικά το τηλέφωνο ξεκλειδώνει πριν προλάβεις καλά καλά να το κοιτάξεις και σίγουρα ταχύτερα σε σχέση με τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος. Η εγκοπή μπορεί να είναι ενοχλητική σε κάποιες περιπτώσεις (ειδικά σε εφαρμογές που δεν την καταλαβαίνουν όπως το Instagram) ή να μη το καταλαβαίνουμε καν στη καθημερινή χρήση, όταν επιλέξουμε να την εξαφανίσουμε. Το ειδικά διαμορφωμένο Android 9 (EMUI 9 το λέει η Huawei) προσφέρει επιλογή όπου η οθόνη γίνεται μαύρη δεξιά και αριστερά από την εγκοπή, αφήνοντας μόνο τα εικονίδια του provider, της μπαταρίας της ώρας και γενικότερα των ειδοποιήσεων. Σε αυτήν την περίπτωση είναι σαν να έχουμε μια μαύρη μπάρα πάνω από την οθόνη, που όμως αξιοποιείται από τις παραπάνω ενημερώσεις, η οποία λειτουργεί άριστα χάρη στο γεγονός ότι μιλάμε για OLED panel.



Από εκεί και πέρα, στη δεξιά πλευρά έχουμε τα πλήκτρα volume control και power, στο πάνω μέρος είναι το ένα μικρόφωνο με το πομποδέκτη IrDA. Στο κάτω μέρος βρίσκεται η θέση τοποθέτησης των 2 καρτών SIM, ή μιας SIM και μιας νέου τύπου κάρτας SD (NM card) που αποτελεί κατασκευαστική πρωτοτυπία της Huawei. Επιπλέον, στο κάτω μέρος είναι και η θύρα Type-C η οποία παίζει ταυτόχρονα το ρόλο κεντρικού ηχείου. Η σχεδιαστική αυτή πρωτοτυπία έχει το ενδιαφέρον της, αλλά σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα όταν κάποιος θέλει να ακούει μουσική και ταυτόχρονα να φορτίζει το τηλέρωνο. Αξίζει να αναφέρουμε πως το ακουστικό που βρίσκεται παρέα με την selfie cam μπορεί να λειτουργήσει και σαν δεύτερο ηχείο, προσφέροντας στερεοφωνικό ήχο όταν κρατάμε τη συσκευή σε landscape θέση. Η συγκεκριμένη λειτουργία έχει πολύ καλό αποτέλεσμα, με τον ήχο να είναι από τη μια αρκετά καλός ποιοτικά και από την άλλη να γεμίζει καλύτερα το χώρο, ειδικά όταν κανείς βλέπει κάποιο βίντεο. Τέλος, στο πίσω μέρος συναντάμε τις τρεις κάμερες, οι οποίες όμως έρχονται με εντελώς διαφορετική διάταξη σε σχέση με το P20 Pro, σχηματίζοντας στο πάνω κεντρικό τμήμα της συσκευής μια όμορφη τετράδα (παρέα με το flash).



Αν και θα περίμενε κανείς να έχουμε μια αντίστοιχη προσέγγιση με το P20 Pro, όσον αφορά στις κάμερες του Mate 20 Pro, η Huawei έκανε μια ουσιαστική αλλαγή. Οι δυο κάμερες είναι ίδιες, η portrait  (με 3x zoom) κάμερα των 8MPixel με φακό f/2.4 και η κάμερα των 40MPixel με φακό f/1.8 και μεγάλο μέγεθος αισθητήρα 1:1.7. Η μονόχρωμη (μαυρόασπρη) κάμερα των 20MPixel αντικαταστάθηκε με μια έγχρωμη ευρυγώνια πάλι με 20MPixel με φακό f/2.2. Όσον αφορά στο flash, αυτό είναι κλασσικό dual tone dual LED (που παράλληλα ενσωματώνει και ένα χρωματικό αισθητήρα για καλύτερο white balance αλλά και το laser focus που βοηθάει παράλληλα με τις άλλες τεχνολογίες εστίασης), με τη τετράδα που σχηματίζεται να εξέχει από το σώμα της συσκευής. Αναλυτικότερα για το σύστημα καμερών και πως λειτουργούν θα διαβάσετε παρακάτω.
Όπως προαναφέραμε το Mate 20 Pro τρέχει μια custom έκδοση του Android 8.1 που η εταιρεία ονομάζει EMUI 8. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θα έχει app drawer ή όχι, προσφέρονται πλήθος από themes για να χρησιμοποιήσει και ουσιαστικά να αλλάξει το πως εμφανίζεται και τρέχει το λειτουργικό σύστημα. Ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να επιλέξει αν θα χρησιμοποιήσει onscreen soft buttons για την εκτέλεση των λειτουργιών, τα οποία βέβαια καταλαμβάνουν χώρο στην οθόνη μειώνοντας τον ενεργό χώρο ή να τα εξαφανίσει εντελώς και να μετακινείται στο λειτουργικό με on screen κινήσεις και gestures. Η αλήθεια είναι πως η προσέγγιση της Huawei στον τομέα αυτό παίρνει βελτιώσεις, καθώς ειδικά για την εναλλαγή εφαρμογών, το σύστημα που χρησιμοποιείται είναι μη λειτουργικό. Ο υπογράφων προτίμησε να μείνει με τα soft buttons και απλά να τα εξαφανίζει όποτε δεν τα χρειάζεται. Προφανώς και μπορούμε να τρέξουμε δυο εφαρμογές παράλληλα σε παράθυρα, με την απόδοση αυτής της λειτουργίας να είναι άριστη, χάρη τόσο στο γρήγορο SoC της εταιρείας, το Kirin 980, όσο και στα 6GB μνήμης της συσκευής. Γενικότερα το λειτουργικό τρέχει απροβλημάτιστα, με το συνδυασμό SoC και μνήμης να συνεργάζεται αρμονικά. Ακόμα και σε επίπεδο benchmarks, το Mate 20 Pro αποτελεί μια από τις ταχύτερες συσκευές με Android που υπάρχουν εκεί έξω.



Το κινητό φοράει το νέο SoC της εταιρείας, το Kirin 980, το οποίο κατασκευάζεται με λιθογραφία 7nm, και ενσωματώνει διπλό συνεπεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης. Το σύνολο του hardware λειτουργεί ταχύτατα και με μηδενικές καθυστερήσεις, με τον αποθηκευτικό χώρο (128GB χωρίς δυνατότητα επέκτασης) σίγουρα να παίζει και αυτός το ρόλο του, αφού μετρήσαμε υπερυψηλές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής. Ακόμα και η αυτονομία της συσκευής παίρνει άριστα, καθώς η μπαταρία των 4200mAh προσφέρει σχεδόν 2 ημέρες πλήρους χρήσης, ενώ ακόμα και αν κάποιος το παρακάνει και τελειώσει γρήγορα τη μπαταρία, ο φορτιστής μπορεί να δώσει σε ελάχιστο χρόνο 70% ενέργεια. Επιπλέον, το τηλέφωνο προσφέρει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης 15Watt, η οποία είναι με τη σειρά της αρκετά γρήγορη ενώ κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ασύρματος φορτιστής άλλων συσκευών χάρη στη σχετική λειτουργία που ενεργοποιείται μέσα από το λειτουργικό. Έτσι, μπορείς να φορτίσεις πχ. το κινητό ενός φίλου χωρίς καλώδια, απλά ακουμπώντας τα πλάτη με πλάτη.



Γενικά, επιδόσεις, αυτονομία και ασφάλεια παίρνουν σχεδόν 10. Τι γίνεται όμως με την κάμερα; Υπάρχουν τρεις κάμερες, οι οποίες στη πραγματικότητα λειτουργούν παράλληλα, χωρίς να χρειάζεται να επιλέξει κάτι ο χρήστης. Το software της Huawei κάνει όλη τη δουλειά για εσάς. Όπως και στο P20 Pro, η κύρια κάμερα είναι αυτή των 40Mpixel, με τις άλλες να δίνουν επιπλέον πληροφορίες για το φως και να βοηθάνε επιπλέον στη γρήγορη εστίαση δίνοντας πληροφορίες βάθους. Μαζί με το contrast detect, το laser focus και το phase detect, έχουμε τέσσερις τεχνολογίες εστίασης, οι οποίες σε γενικές γραμμές δίνουν ταχύτατο και άριστο αποτέλεσμα. Ουσιαστικά, έχουμε δυο τρόπους φωτογράφισης, την αυτόματη και τη Pro. Η πρώτη είναι αυτή που θα χρησιμοποιήσει ο περισσότερος κόσμος και αυτή που εκμεταλλεύεται και το διπλό NPU του Kirin 980. Η Huawei ονομάζει την αυτόματη φωτογράφιση σαν Master AI, μέσω του οποίου το τηλέφωνο καταλαβαίνει πάνω από 1500 διαφορετικές σκηνές φωτογράφισης. Το software το αντιλαμβάνεται και αυτόματα ρυθμίζει τα πάντα για να έχει ο χρήστης το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι πάντως πως το τηλέφωνο σε πολλές περιπτώσεις το παρακάνει με τις επιλογές του, δίνοντας φωτογραφίες που είναι μεν εντυπωσιακές αλλά δεν μοιάζουν πολύ αληθοφανείς, καθώς έχει γίνει εκτενής χρήση εφέ όπως το sharpening, το saturation κτλ. Σε κάθε περίπτωση όμως έχουμε μπόλικη λεπτομέρεια υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Φυσικά, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το Master AI, οπότε οι παρεμβάσεις από το software είναι μηδενικές, ενώ πάντα υπάρχει η επιλογή για χρήση του Pro mode. Εδώ μπορούμε να έχουμε πάλι αυτόματες ρυθμίσεις χωρίς όμως παρεμβάσεις από το software ακόμα και αν το Master AI είναι ενεργοποιημένο, είτε πλήρως χειροκίνητες ρυθμίσεις και επιπλέον δυνατότητα φωτογράφισης RAW. Σε αυτήν την περίπτωση ο χρήστης, εφόσον ξέρει τι κάνει και έχει στον υπολογιστή το κατάλληλο πρόγραμμα, μπορεί να εξεργαστεί πλήρως τις φωτογραφίες του και να τις φέρει στα μέτρα του. Καθώς μάλιστα οι αισθητήρες που χρησιμοποιεί η Huawei καταγράφουν πλήθος πληροφοριών, πραγματικά το αποτέλεσμα μπορεί να μπερδέψει και έμπειρους χρήστες, οι οποίοι θα δυσκολευτούν να πιστέψουν ότι έχουμε φωτογραφίες από κινητό τηλέφωνο.
Αξίζει να σημειωθεί πως η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει ο χρήστης είναι να τραβάει φωτογραφίες στα 10Mpixel και όχι στα 40Mpixel. Σε αυτήν την περίπτωση το software χρησιμοποιεί μια τεχνική αντίστοιχη με το supersampling, δημιουργώντας ένα pixel από τέσσερα. Ένας ακόμα λόγος που καλό είναι να φωτογραφίζουμε στα 10Mpixel είναι γιατί μόνο εδώ έχουμε την επιλογή για zoom, είτε 3x, οπότε αξιοποιείται επιπλέον και η portrait κάμερα των 8Mpixel, είτε για το hybrid zoom 5x το οποίο είναι μια μίξη μεταξύ οπτικού και ψηφιακού με ελάχιστες απώλειες ποιότητας. Η αλήθεια είναι πως και οι δυο αυτές επιλογές zoom είναι άκρως εντυπωσιακές ως προς το αποτέλεσμά τους και η εναλλαγή μεταξύ τους είναι ταχύτατη, αφού στην οθόνη υπάρχει σχετικό πλήκτρο 1x,3x,5x, παρέα με το νέο 0,6x. Αυτό αφορά τη χρήση της τρίτης, wide cameras, η οποία δίνει μια εικόνα παραπλήσια με αυτή των action cameras. Η αλήθεια είναι πως ένας τέτοιος φακός έλλειπε από τα κινητά και σίγουρα είναι καλύτερος και περισσότερο χρήσιμος από το μονόχρωμο που είχαμε στο P20 Pro (και προσέφερε εξαιρετικές φωτογραφίες σε μαύρο και άσπρο). Όπως και να έχει, πάντα το hardware και το software συνεργάζονται αρμονικά ούτως ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη ταυτόχρονη χρήση όλων των φακών, ανάλογα με την περίσταση. Όπως και στο P20 Pro και εδώ επιστρέφει το εξαιρετικό Night Mode, το οποίο ενεργοποιείται όταν ο περιβάλλον φωτισμός είναι χαμηλός, δίνοντας για ακόμα μια φορά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Υπάρχουν όμως και νέα κόλπα, όπως τα περισσότερα εφέ στο portrait mode (πάντα με τη δυνατότητα θολώματος του bachground), δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης στο Pro mode του ISO σε τιμή 102400 (!), λειτουργία super macro με χρήση το υπερευρυγώνιου φακού για φωτογράφηση σε απόσταση 2,5cm από το αντικείμενο, αλλά και η λειτουργία AR Lense με τα 3QMoji. Με αυτά μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τη laser κάμερα της πρόσοψης για να φτιάξει βιντεάκια με φάτσες ζώων που ακολουθούν τις κινήσεις του προσώπου μας. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για αλλαγή χρώματος/εικόνας του περιβάλλοντος χώρου ενός αντικειμένου που είναι infocus. Γενικότερα, πέρα από τις hardware αλλαγές, η Huawei έχει προσθέσει αρκετές επιπλέον λειτουργίες, οι οποίες εξακολουθούν να είναι αρκετές φόρες δυσεύρετες, καθώς το menu της εφαρμογής της κάμερας χρειάζεται βελτιώσεις.



Όσον αφορά στο βίντεο τώρα, τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με το P20 Pro, αλλά θα θέλαμε το κάτι παραπάνω. Εξακολουθεί να μην υποστηρίζεται βίντεο 4K/60fps, κάτι που μας κάνει εντύπωση λόγω τις ισχύος του SoC. Πάντως, έχει προστεθεί οπτική σταθεροποίηση σε κάθε ανάλυση, όπως επίσης η δυνατότητα αλλαγής του φακού που χρησιμοποιείται ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγγραφής. Μάλιστα, συναντάμε και την επιλογή AI Zoom που αυτόματα αλλάζει φακό για να ακολουθήσει το αντικείμενο που έχουμε κεντράρει. Από την άλλη, δεν υπάρχει καθόλου η δυνατότητα για χειροκίνητες ρυθμίσεις κατά την εγγραφή βίντεο. Πέραν, των παραπάνω επιλογών, έχουμε επίσης δυνατότητα για εγγραφή βίντεο super slow motion σε 720p/960fps, ενώ ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που προσφέρει είναι το AI Color (που χρωματίζει τον άνθρωπο και αφήνει μονόχρωμη την υπόλοιπη εικόνα) αλλά και το background blur που δίνει bokeh effect. Και τα δυο αυτά χαρακτηριστικά λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο κατά τη βιντεοσκόπηση, με το βίντεο να έχει ανάλυση 1080p/30fps. Από πλευράς ποιότητας εικόνας πάντως, μπορούμε να πούμε ότι μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι, με εξαιρετική σταθεροποίηση, καλά χρώματα και γρήγορη και σωστή εστίαση.



Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή το Mate 20 Pro και οι κάμερές του είναι το γεγονός ότι το software εξακολουθεί να χρειάζεται αλλαγές ως προς τη χρηστικότητά του. Οι επιλογές πραγματικά είναι πολλές και αν δε θέλεις τίποτα περισσότερο από το auto, το Master AI τα καταφέρνει σχεδόν τέλεια. Όμως ακριβώς επειδή μπορεί να κάνει τόσα πολλά πράγματα, είναι κρίμα πολλά να είναι κρυμμένα πίσω από επιλογές και μενού. Για παράδειγμα, φωτογραφίζοντας ένα πρόσωπο με το Master AI ενεργό, το software αντιλαμβάνεται το πρόσωπο και γυρνάει αυτόματα στην επιλογή Portrait, η οποία είναι μεν η κατάλληλη δίνοντας επιπλέον δυνατότητες για χρήση εφέ και βάθους πεδίου, αλλά προσθέτει μια μικρή καθυστέρηση στη φωτογράφιση. Υπάρχει μεν η επιλογή Pro, αλλά αυτή δεν είναι διαθέσιμη για τη selfie cam και επιλέγοντάς την ενώ έχουμε ενεργή τη selfie cam, το software μας γυρνάει στη κανονική κάμερα. Οι λειτουργίες AR και super slow motion βρίσκονται στην επιλογή More όπως επίσης και η χρήση HDR, με τη τελευταία να είναι σχεδόν πάντα ενεργή (έστω στο αυτόματα) στα περισσότερα άλλα flagship των ανταγωνιστών. Το εξαιρετικό είναι η αλήθεια panorama mode, το οποίο κάνει εντυπωσιακό, μάλλον τέλειο, stitching, είναι και αυτό μέσα στην επιλογή More. Αυτά είναι τα βασικά μειονεκτήματα που έχει το software, τα οποία είναι χρηστικού περιεχομένου και αναγκάζουν το κάτοχο της συσκευής σε πολλές κινήσεις αν δε θέλει απλά να βασίζεται στο Master AI.



Φτάνοντας στο τέλος της παρουσίασής μας, μπορούμε να πούμε με το χέρι στη καρδιά πως το Huawei Mate 20 Pro είναι το καλύτερο smartphone της εταιρείας και ένα από τα καλύτερα εκεί έξω. Όμορφο, με καλή και εντυπωσιακή κατασκευή, τεράστια αυτονομία, κορυφαίες επιδόσεις και με 3+1 κάμερες που μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Με κόστος που βρίσκεται βέβαια στα υψηλότερα επίπεδα για Android συσκευή, ο ανταγωνισμός που έχει είναι δυνατός. Η εταιρεία όμως έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία 3-4 χρόνια και δικαίως θεωρεί πως προσφέρει το πλήρες πακέτο, άρα πρέπει να το κοστολογεί αναλόγως. Με το Mate 20 Pro, η Huawei επιβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση πως έχει βάλει στόχο την κορυφή. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Κορυφαία κατασκευή
  • Αδιαβροχοποίηση κατά IP68
  • Τεράστια αυτονομία
  • Δυνατότητα αντίστροφης ασύρματης φόρτισης
  • Εντυπωσιακές κάμερες
  • Γρήγορο και ασφαλές face unlock
  • Πανέμορφη οθόνη
  • Αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη
  • Μεγάλο notch
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Έλλειψη εξόδου ακουστικών
  • Ο inscreen fingerprint reader δε λειτουργεί πάντα
  • Τα χρήματα είναι πολλά σαν απόλυτο ποσό
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*