Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei MatePad T8 Review

*
Το Huawei MatePad T8 είναι ένα μικρό και οικονομικό tablet, που ο καθένας μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή μαζί του για να χρησιμοποιεί ο ίδιος ή τα παιδιά του.

Η αλήθεια είναι ότι η αγορά των tablet δε γνωρίζει την άνθηση του πρώτου καιρού που παρουσιάστηκαν αυτές οι συσκευές. Τα high end tablet έχουν ακριβύνει υπερβολική και θέλουν να αντικαταστήσουν τους φορητούς υπολογιστές, ενώ με τη μεγέθυνση των κινητών τηλεφώνων και τις οθόνες άνω των 6’’, τα μικρά tablet δεν είναι τόσο χρήσιμα. Εκτός και αν κάποιος θέλει ένα πραγματικά φθηνό tablet για διάβασμα στη παραλία ή για συσκευή που μπορεί να δώσει σε ένα μικρό παιδί για να ασχοληθεί με αυτό. Εκεί ακριβώς στοχεύει το νέο μικρό και φθηνό tablet της Huawei, το MatePad T8. Με κόστος που βρίσκεται στα €99 για την έκδοση των 16GB και λίγο παραπάνω για την έκδοση με τα 32GB και ενσωματωμένο modem 4G, ζητάει λίγα χρήματα αλλά κάνει αρκετά πράγματα.




Το tablet έρχεται σε μια μικρή συσκευασία που περιλαμβάνει την ίδια τη συσκευή, ένα απλό φορτιστή 5Watt, καλώδιο micro USB και ένα pin για το άνοιγμα της θέσης τοποθέτησης κάρτας μνήμης που διαθέτει το tablet. Παίρνοντας τη συσκευή στα χέρια, άμεσα αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μικρή είναι, καθώς μπορεί κανείς να τη κρατήσει με το ένα χέρι, ακόμα και με τη παλάμη του σαν βιβλίο, ενώ χάρη στο χαμηλό βάρος (καθώς το tablet είναι πλαστικό) δε κουράζει ακόμα και μετά από ώρα χρήσης. Στη δεξιά πλευρά είναι το power button και τα πλήκτρα ρύθμισης έντασης ήχου, αριστερά η θέση τοποθέτησης micro SD για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου, στο πάνω μέρος έξοδος ακουστικών και το δυνατό ηχείο ενώ στο κάτω μέρος (και στη δεξιά άκρη) η θύρα micro USB για φόρτιση, η οποία είναι και OTG για σύνδεση εξωτερικών συσκευών με ειδικό USB καλώδιο (πχ flash drive). Τέλος στη πίσω πλευρά έχουμε και μια κάμερα 5MP (μην περιμένετε ποιότητα).



Η οθόνη διαγωνίου 8’’ καταλαμβάνει πάνω από το 80% της πρόσοψης, αφήνοντας σχετικά μικρά περιθώρια δεξιά και αριστερά (όταν το κρατάμε σε portrait mode) και λίγο μεγαλύτερο πάνω και κάτω, τα οποία όμως έχουν το πλεονέκτημα ότι κρατώντας κανείς το tablet από εκεί, έχει χώρο ώστε να μη πιάνει την οθόνη. Η ίδια η οθόνη λειτουργεί σε ανάλυση HD, έχει υψηλή φωτεινότητα, καλά χρώματα (με δυνατότητα ρύθμισής του μέσα από το λειτουργικό) και γενικά κάνει καλά τη δουλειά της για τη κατηγορία τιμή του tablet. Μιλώντας για το λειτουργικό, το MatePad T8 έρχεται με EMUI 10.0.1 (Android 10) και με HMS, δηλαδή χωρίς τις εφαρμογές και το ηλεκτρονικό κατάστημα της Google.



Σε μια τέτοια συσκευή πάντως, το App Gallery της Huawei είναι υπεραρκετό ώστε να βρει ο καθένας όλες τις εφαρμογές που θέλει ή στη χειρότερη να καταφύγει στο download της εφαρμογής MoreApps, η οποία θα βρει τα Facebook, Instagram, Whatsapp και δεκάδες ακόμα εφαρμογές που ίσως δεν βρίσκονται στο AppGallery. Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως η προσπάθεια της Huawei σε τοπικό επίπεδο για μεταφορά εφαρμογών στο AppGallery συνεχίζεται εντατικά και πλέον βρίσκει κανείς και την εφαρμογή της Τράπεζας Πειραιώς και αυτή της AlphaBank.  Από πλευράς παιχνιδιών πάντως, το AppGallery έχει δεκάδες επιλογές, ιδανικές για το hardware του MatePad T8, το οποίο άλλωστε δεν είναι κάποιο high end tablet στο οποίο περιμένει κανείς να παίξει απαιτητικά παιχνίδια.



Στα του hardware τώρα, ακριβώς λόγω του χαμηλού κόστους της συσκευής, δεν περιμέναμε κάτι εντυπωσιακό. Ένας τυπικός οχταπύρηνος επεξεργαστής και 2GB μνήμης φροντίζουν ώστε το tablet να τρέχει μια χαρά τις εφαρμογές. Μη περιμένετε τρελές επιδόσεις, αλλά ούτε και κολλήματα και καθυστερήσεις, καθώς φαίνεται πως η Huawei έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με το optimization του EMUI ώστε ακόμα και με αυτό το ταπεινό hardware, ο χρήστης να έχει μια καλή εμπειρία χρήσης. Αξίζει να αναφέρουμε πως η έκδοση με 4G φαίνεται να αξίζει περισσότερο σαν αγορά, καθώς με λίγα χρήματα παραπάνω κανείς αποκτά και διπλάσιο ονομαστικό αποθηκευτικό χώρο αλλά και τη δυνατότητα να έχει Internet παντού μέσω SIM.



Ναι, το MatePad T8 δεν έχει την αύρα ενός P40 Pro ούτε τη χλιδή του MatePad Pro, αλλά για τα χρήματα που κοστίζει, αποκτά κανείς ένα τίμιο tablet με μεγάλη αυτονομία, το οποίο μπορεί να γίνει πηγή διασκέδασης τόσο για τα παιδιά (ακόμα και μέσα από το ειδικό Kids Corner app που ενσωματώνει) όσο και για τους μεγάλους (αφού παίζει Netflix). Το μικρό του μέγεθος του επιτρέπει να το έχει κανείς μαζί του χωρίς να κουράζει, καθώς φεύγοντας για διακοπές, απλά το βάζεις σε μια θήκη τσάντας χωρίς άγχος για το αν θα χωράει. Ούτε το φορτιστή δε χρειάζεσαι, καθώς αυτός του κινητού σίγουρα αρκεί για να το φορτίσει. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Οικονομικό
  • Καλή αυτονομία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Θα θέλαμε θύρα Type-C USB αντί για micro USB
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • pankar94
    • Το εχω περιπου 3 βδομαδες. Μια χαρα ειναι και χωρις GMS. Βαζεις τα παντα με το moreapps/petal search ή κατεβαζεις το apkpure. Μονο 2-3 παιχνιδια δεν μπορεσαν να τρεξω επειδη θελουν gms. Αλλα το 95% τρεχει κανονικα. Γενικοτερα για τα λεφτα του ειναι ενα πολυ τιμιο ταμπλετ.

*