Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Sound Joy Review

*
Δεν είχαμε δει μέχρι σήμερα ηχεία από τη Huawei, τουλάχιστον όχι στην ελληνική αγορά με το Huawei Sound Joy να φτάνει στα μέρη μας, διεκδικώντας μερίδιο από μια αγορά που γνωρίζει άνθιση τα τελευταία χρόνια. Το Huawei Sound Joy είναι ένα ασύρματο φορητό ηχείο με μεγάλη αυτονομία και δυνατό ήχο, το οποίο έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Γαλλική εταιρεία Devialet, η οποία με τη σειρά της ασχολείται με προϊόντα high end ήχου.



Η συσκευασία δε περιέχει πολλά, παρά μόνο το ίδιο το ηχείο και ένα καλώδιο type-c. Παίρνοντας το ίδιο το ηχεία στο χέρια, αντιλαμβάνεται κανείς τη καλή ποιότητας κατασκευής του. Ακολουθεί κυλινδρικό σχεδιασμό, το μέγεθός του είναι όσο ένα μικρό μπουκάλι νερού και το βάρος βρίσκεται πάνω από τα 600 γραμμάρια. Όλη η κυλινδρική επιφάνεια καλύπτεται από ένα υφασματινο πλέγμα ενώ οι δυο άκρες του κυλίνδρου διαθέτουν η κάθε μια ένα passive radiator. Η μια από τις δυο αυτές πλευρές χρησιμοποιείται και σαν βάση στήριξης, με το ηχείο να μπορεί να «ξαπλώσει» πάνω σε μια επιφάνεια χάρη στα ειδικά ποδαράκια που υπάρχουν στη μια πλευρά του κυλίνδρου. Στη περίμετρο της άλλης πλευράς του κυλίνδρου υπάρχει μια λωρίδα φωτισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Επίσης, συναντάμε μια σειρά από πλήκτρα ελέγχου, η θύρα Type-C USB και ένα μεταλλικό στήριγμα που συγκρατεί ένα λουράκι για να κρατάμε ευκολότερα το ηχείο με τα χέρια (ή να το κρεμάσουμε κάπου) καθώς και δυο τεράστια πλήκτρα + και – μέσω των οποίων ελέγχεται η ένταση του ήχου. Να σημειώσουμε πως το Huawei Sound Joy είναι ένας Bluetooth 5.2 ηχείο που υποστηρίζει τα SBC και AAC codecs.



Όσον αφορά τώρα στα υπόλοιπα πλήκτρα, έχουμε το power button, ένα πλήκτρο για την ενεργοποίηση μικροφώνου (που ενεργοποιεί τον assistant στο συνδεδεμένο με το ηχείο κινητό), ένα play/pause πλήκτρο, το πλήκτρο Bluetooth που ενεργοποιεί την ασύρματη σύνδεση για το pairing καθώς και ένα ακόμα που ενεργοποιεί το ασύρματο pairing του ίδιου του Huawei Sound Joy με ένα δεύτερο, όμοιό του. Πάντως, οι ασύρματες συνδέσεις με άλλες συσκευές μπορούν να επιτευχθούν και αλλιώς, καθώς από τη μια το ηχείο έχει NFC και έτσι ακουμπώντας το κινητό μας πάνω του γίνεται η το pair (ή ευκολότερα η επανασύνδεση εφόσον έχει συνδεθεί με άλλη συσκευή) και από την άλλη κάποιος που έχει δυο Huawei Sound Joy μπορεί απλά να τα ανακινήσει ταυτόχρονα και αυτά θα συνδεθούν μεταξύ τους. Όλα τα παραπάνω πλήκτρα, με εξαίρεση της αναπαραγωγής, είναι φωτιζόμενα.



Να σημειώσουμε ότι το ηχείο ενσωματώνει και τρια μικρόφωνα με δυο να χρησιμοποιούνται ανά πάσα στιγμή με ένα αισθητήρα να ελέγχει ποια θα είναι, ανάλογα με το πώς είναι τοποθετημένο το ηχείο. Δίπλα τους υπάρχει και η θύρα Type-C USB για τη φόρτιση της συσκευής με ταχύτητες που φτάνουν στα 40Watt (3 ώρες απαιτούνται) για να γεμίσει η μπαταρία των 8800mAh. Να σημειώσουμε ότι για να επιτευχθούν τα 40Watt χρειάζεται φορτιστής που υποστηρίζει 10V στα 4A, αλλιώς η φόρτιση πέφτει στα 18Watt (9V, 2A) ή ακόμα χαμηλότερα στα 10Watt (5V, 2A). Όσον αφορά στην αυτονομία, η Huawei δίνει έως 26 ώρες (με το φωτισμό απενεργοποιημένο). Στη πράξη, σίγουρα μπορεί να έχει κανείς κοντά στις 20 ώρες χωρίς φόρτιση ακόμα και με την ένταση ρυθμισμένη αρκετά δυνατά και το φωτισμό ενεργό.



Με το που ανοίγουμε το ηχείο πατώντας το power button, φωτίζει άμεσα η κυκλική λωρίδα που έχει στη μια πλευρά του ενώ πατώντας το πάλι, η λωρίδα φωτίζει σε ποσοστό που αντιστοιχεί στα επίπεδα της μπαταρίας. Αν για παράδειγμα έχουμε 50% μπαταρία, θα φωτίσει η μισή λωρίδα. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να βλέπουμε το ποσοστό της έντασης, καθώς αυξομειώνοντάς τη, αντίστοιχα μικραίνει και μεγαλώνει το μέρος του κύκλου που φωτίζει. Φυσικά, ο φωτισμός μπορεί να ενεργοποιηθεί και κατά την αναπαραγωγή μουσικής, παρουσιάζοντας απαλά εφέ φωτισμού. Μπορεί να ενεργοποιηθεί και απενεργοποιηθεί άμεσα κρατώντας πατημένο το play/pause για 3 δευτερόλεπτα ή μέσα από την εφαρμογή AI Life της Huawei, χάρη στην οποία αποκτάται παραπάνω έλεγχος του ηχείου. Μέσα από αυτή μπορούμε να προβούμε σε αλλαγή του equalizer επιλέγοντας μεταξύ HiFi, Vocal και Devialet, να ρυθμίσουμε της έντασης των μπάσων αλλά ακόμα και να αναβαθμίσουμε το firmware ενώ μπορούμε να δούμε και με ποιες συσκευές έχει γίνει pair το ηχείο.



Όπως είπαμε, το ηχείο είναι αδιάβροχο έχοντας λάβει πιστοποίηση IP67 και μπορεί να αντέξει σε βάθος 1 μέτρου για 30 λεπτά. Εμείς το δοκιμάσαμε κυρίως ρίχνοντας νερό πάνω του, με το ηχείο να συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Μάλιστα, αδειάζοντας μισό ποτήρι νερό σε ένα από τα δυο passive radiators (που ουσιαστικά σπρώχνουν αέρα προς τα έξω), είδαμε τα ηχητικά κύματα να σχηματίζονται πάνω στο νερό, το οποίο δημιούργησε στη συνέχεια συντριβάνι όταν ανεβάσαμε την ένταση του ήχου.



Όλα τα παραπάνω αφορούν τις «περιφερειακές» λειτουργίες του ηχείου. Το θέμα βέβαια είναι το πώς παίζει. Στο εσωτερικό του υπάρχουν δυο οδηγοί (ηχεία δηλαδή), ένα tweeter των 10Watt που υποστηρίζει συχνότητες έως 20KHz και φτάνει σε ένταση της τάξης των 79dBA (στα 2 μέτρα) και ένα ακόμα full range ισχύος 20Watt, ενώ τα 2 passive radiators εξουδετερώνουν τελείως τις δονήσεις, βελτιώνοντας τη καθαρότητα του ήχου.



Στη πράξη, έχουμε ένα ηχείο που παίζει μονοφωνικό ήχο και αυτό σίγουρα γίνεται αντιληπτό. Από εκεί και πέρα όμως, ο μέσος χρήστης θα απολαύσει τη μουσική, κυρίως όταν ενεργοποιηθεί το Devialet mode μέσα από την εφαρμογή. Στη μέγιστη ένταση το ηχείο παίζει πραγματικά δυνατά, όμως σε κάποιες περιπτώσεις ακούσαμε λίγο παραμόρφωση. Οι χαμηλές συχνότητες παίζουν δυνατά είναι η αλήθεια και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να μειώσουμε την ένταση των μπάσων από την εφαρμογή για να έρθει ο ήχος στα δικά μας ακουστικά θέλω. Όμως σε γενικές γραμμές, ο χρήστης θα μείνει ικανοποιημένος. Σαν ηχείο για αναπαραγωγή ήχου ταινιών η αλήθεια είναι πως δεν μας ικανοποίησε ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως στο default mode που χρησιμοποιεί το AAC codec, υπάρχει lag μεταξύ εικόνας και ήχου και μόνο απενεργοποιώντας το η εικόνα συγχρονίστηκε με τον ήχο. Ακόμα και με το AAC στο off πάντως, παίζοντας παιχνίδια στην Android συσκευή μας, δε καταφέραμε να έχουμε συγχρονισμένο ήχο και αυτός ακολουθούσε την εικόνα. Έχετε τα παραπάνω στο μυαλό λοιπόν αν σκοπεύετε να το αποκτήσετε και για άλλες χρήσεις. Για αναπαραγωγή μουσικής όμως, είναι μια πολύ καλή πρόταση χάρη στη μεγάλη αυτονομία, τη πολύ γρήγορη φόρτιση, την υψηλή ένταση και φυσικά την αδιαβροχοποίηση με τη τιμή των €149 να κρίνεται στα ίδια επίπεδα με τον ανταγωνισμό. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλη αυτονομία και γρήγορη φόρτιση
  • Αδιάβροχο
  • Έξυπνη χρήση της λωρίδας φωτισμού
  • Δυνατός ήχος
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ασύγχρονος ήχος κατά το gaming
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*