Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Watch Fit Review

*
Μικρό, ελαφρύ, όμορφο, οικονομικό και εξαιρετικά χρηστικό, το Huawei Watch Fit ίσως είναι το smartwatch που αναζητούσες.

Η Huawei πριν από περίπου 2 χρόνια ξεκίνησε τη σειρά smartwatches Watch GT με το πρώτο μοντέλο, παρέα με τα P20/P20 Pro. Πέρυσι, η εταιρεία παρουσίασε το Watch GT2 με κάποιες προσθήκες στο software. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά έφερε μια ακόμα παραλλαγή, το Watch GT2e σε χαμηλότερη τιμή.  Δεν ήταν αυτό όμως το τελευταίο smartpwatch της εταιρείας για φέτος καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε δυο ακόμα, το κορυφαίο Watch GT 2 Pro που παρουσιάσαμε πρόσφατα και το Watch Fit για το οποίο ήδη τρέχει η διαδικασία προ-παραγγελίας στη τιμή των €129 και με δώρο την έξυπνη ζυγαριά Huawei Mirror Smart Scale.




Το Huawei Watch Fit είναι το πρώτο smartwatch της εταιρείας με παραλληλόγραμμη οθόνη και διατίθεται σε τρία διαφορετικά χρώματα. Έρχεται σε μια τυπική αλλά όμορφη συσκευασία, παρέα με καλώδιο φόρτισης που μαγνητικά ασφαλίζει στη βάση του ρολογιού, ενώ η άλλη άκρη του τοποθετείται σε οποιοδήποτε φορτιστή έχει κανείς διαθέσιμο. Το ίδιο το ρολόι φοράει ήδη ένα λουράκι από μαλακό TPU, το οποίο χρησιμοποιεί ειδικό τρόπο ασφάλισης στο σώμα του ρολογιού, με το χρήστη να μπορεί να το απασφαλίσει πατώντας τους ειδικούς διακόπτες που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ρολογιού. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στη συσκευασία (πέρα από τα τυπικά εγχειρίδια χρήσης). Παίρνοντας το ίδιο το ρολόι στο χέρι, αντιλαμβάνεται άμεσα κανείς πόσο ελαφρύ είναι (μόλις 21 γραμμάρια). Πραγματικά, δε το καταλαβαίνει κανείς στο χέρι, καθώς το χαμηλό του βάρος φτάνει στα επίπεδα των activity trackers.



Ένα πλήκτρο διαθέτει όλο και όλο, στη δεξιά πλευρά, μαζί με μια εσοχή που χρησιμεύει για το reset αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Ο χρήστης ελέγχει το ρολόι από το πλήκτρο και τη παραλληλόγραμμη οθόνη αφής διαγωνίου 1,64΄΄ τεχνολογίας OLED και με αναλογία οθόνης προς σώμα 70%.  Η οθόνη έχει μεγάλη φωτεινότητα και ευκρίνεια και δε θα προβληματιστεί κανείς στο να παρακολουθεί ότι εμφανίζει. Μάλιστα, η Huawei έχει αλλάξει και το μέγεθος της γραμματοσειράς όσον αφορά στις ειδοποιήσεις, χρησιμοποιώντας μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που βλέπουμε στη σειρά Watch GT.



Όλες τις λειτουργίες του ρολογιού της αναλαμβάνει το σύστημα διπλού chipset στο οποίο βασίζεται. Κατά τις δοκιμές μας δε παρατηρήσαμε καθυστερήσεις ή κολλήματα, με το λειτουργικό που τρέχει το Watch Fit να είναι το ίδιο με αυτό που έχουν και τα υπόλοιπα smartwatch της εταιρείας. Παρόλο του χαμηλό του κόστος, διαθέτει 4GB αποθηκευτικού χώρου ώστε κάποιος να μεταφέρει σε αυτό τη μουσική του (η μεταφορά να γίνεται μέσω της εφαρμογής Huawei Health, από το smartphone) και καθώς το ρολόι προσφέρει απευθείας σύνδεση με ακουστικά μέσω Bluetooth, μπορεί κανείς να βγει για προπόνηση, χωρίς να πάρει μαζί το κινητό του, και να έχει μουσική, με το ενσωματωμένο δέκτη GPS και τους υπόλοιπους αισθητήρες που υπάρχουν να καταγράφουν όλα τα δεδομένα. Στη συνέχεια, μέσω της εφαρμογής Huawei Health (που είναι διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για IOS) γίνεται η μεταφορά δεδομένων στο κινητό. Οι αισθητήρες που διαθέτει το τηλέφωνο είναι οι παρακάτω: αξελερόμετρο, γυροσκόπιο,  οπτικός αισθητήρας παλμών και φωτός.



Μέσα από την εφαρμογή μπορεί κανείς να προσθέσει νέα watch faces, διαλέγοντας από αυτά που προσφέρει η Huawei, με τη συσκευή πάντως να έχει ήδη αρκετά μέσα, κάποια εκ των οποίων προσφέρουν αρκετές επιλογές παραμετροποίησης. Πηγαίνοντας τώρα στον τομέα της χρήσης, το ρολόι παραμένει συνδεδεμένο συνεχώς με το κινητό όσο υπάρχει σύνδεση Bluetooth και εμφανίζει ειδοποιήσεις τη στιγμή που αυτές κάνουν την εμφάνισή τους στο κινητό. Δεν μπορεί να εμφανίσει ολόκληρα mail, αλλά τίτλους, ενώ και άλλα μηνύματα έχουν συγκεκριμένοι αριθμό χαρακτήρων που εμφανίζονται. Επίσης, δεν είναι δυνατό να απαντήσεις σε μηνύματα. Πέρα από το να δείχνει την ώρα και να ενημερώνει με ειδοποιήσεις, το Watch Fit είναι σχεδιασμένο για να ακολουθεί το κάτοχό του σε κάθε του αθλητική δραστηριότητα. Περιλαμβάνει όλα τα βασικά, όπως τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω, είτε με μηχανήματα, αλλά και πολλούς περισσότερους και ιδιαίτερους τρόπους άθλησης. Συνολικά, 96 διαφορετικοί τρόποι άθλησης παρακολουθούντα εκ των οποίων οι 11 είναι για επαγγελματίες.  Επιπλέον, το ρολόι έρχεται με 13 προπονήσεις τρεξίματος ενώ αναμένεται και μια αναβάθμιση που θα ενσωματώσει στο ρολόι ένα προσωπικό προπονητή ο οποίος μέσα από animations στην οθόνη του, θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να κάνει πολλές διαφορετικές ασκήσεις. Φυσικά το Watch Fit μπορεί και καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς, τον ύπνο, το στρες και τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα (SPO2) ενώ διαθέτει και εφαρμογή παρακολούθησης του γυναικείου κύκλου. Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, το ρολόι μπορεί να δείξει στον κάτοχό του τη ποιότητα της άσκησης που κάνει και επιπλέον να τον ενημερώσει για το χρόνο αποθεραπείας που χρειάζεται για να επαναλάβει την άσκηση. Όσον αφορά στην αυτονομία, μπορεί κανείς να περιμένει 7-10 μέρες χωρίς φόρτιση με τυπική χρήση



Η συνολική εμπειρία που προσφέρει το Huawei Fit είναι εξαιρετική. Χαμηλό βάρος, μεγάλη αυτονομία, πολλές δυνατότητες συλλογής πληροφοριών και χαμηλή τιμή είναι χαρακτηριστικά που καθιστούν το Watch Fit μια πραγματικά ενδιαφέρουσα πρόταση στο χώρο των smartwatches. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μικρό, ελαφρύ και με μεγάλη αυτονομία
  • Μεγάλη οθόνη
  • Πλήθος δυνατότητες παρακολούθησης υγείας
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μη δυνατότητα εμφάνισης ειδοποιήσεων κατά τη διάρκεια ενεργής εφαρμογής στο ρολόι
  • Το λουράκι είναι proprietary
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*