Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Watch GT2 Pro Review

*
Το νέο Huawei Watch GT2 Pro είναι ένα όμορφο smartwatch, με πολλούς αισθητήρες και τεράστια αυτονομία!

Η Huawei πριν από περίπου 2 χρόνια ξεκίνησε τη σειρά smartwatches Watch GT με το πρώτο μοντέλο, παρέα με τα P20/P20 Pro. Εδώ και δυο χρόνια ο υπογράφων φοράει το σχετικό ρολόι και δεν το αλλάζει με τίποτα λόγω της τεράστιας αυτονομίας που φτάνει ακόμα και τις 2 εβδομάδες. Πέρυσι, η εταιρεία παρουσίασε το Watch GT2 με κάποιες προσθήκες στο software. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά έφερε μια ακόμα παραλλαγή, το Watch GT2e σε χαμηλότερη τιμή. Δεν ήταν αυτό όμως το τελευταίο smartpwatch της εταιρείας για φέτος καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε δυο ακόμα, το κορυφαίο Watch GT 2 Pro που παρουσιάζουμε εδώ αλλά και το Watch Fit, review για το οποίο θα διαβάσετε σε άλλο κείμενο. Από σήμερα, 28/9/20 ξεκινάει η διαδικασία προπαραγγελίας του Watch GT2 Pro στη τιμή των €329 και με δώρο τα εξαιρετικά ασύρματα noise cancelling ακουστικά Freebuds 3i.




Το ρολόι έρχεται σε μια τυπική αλλά όμορφη συσκευασία, παρέα με καλώδιο USB type-c και τη μαγνητική βάση φόρτισης, χωρίς όμως κανονικό φορτιστή, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον έχετε διαθέσιμο. Το πρώτο που παρατηρεί κανείς είναι ότι η μαγνητική βάση φόρτισης δε διαθέτει πάνω της pin. Και αυτό συμβαίνει γιατί το ρολόι υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Σε όποιο ασύρματοι φορτιστή και να το τοποθετήσετε, αυτό θα αρχίζει να φορτίζει. Αν πάλι έχει κανείς τηλέφωνο που με δυνατότητα αντίστροφης ασύρματης φόρτισης (όπως το Huawei P40 Pro), μπορεί να φορτίσει το ρολόι του με το κινητό, με τη Huawei να υποστηρίζει πως 5 λεπτά φόρτισης προσφέρουν έως 10 επιπλέον ώρες αυτονομίας. Βέβαια, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα ρολόγια της Huawei, η αυτονομία ξεπερνάει τις 10 μέρες και μπορεί να αγγίξει και τις 2 εβδομάδες, οπότε η ανάγκη φόρτισης είναι περιορισμένη. Αλλά και πάλι, η ασύρματη φόρτιση είναι βολική και άνετη.



Το ίδιο το ρολόι φοράει ήδη ένα δερμάτινο λουράκι (υπάρχει και έκδοση με λουράκι από μαλακό TPU), το οποίο χρησιμοποιεί τυπικό τρόπο ασφάλισης στη κάσα 22mm, οπότε μπορεί ο καθένας να βάλει όποιο λουράκι θέλει. Μάλιστα, υπάρχει ειδικός διακόπτης στο λουράκι μέσω του οποίου μπορεί ο χρήστης να το απασφαλίσει εύκολα για να το αφαιρέσει. Το ίδιο το ρολόι είναι μια σαφώς περισσότερο premium έκδοση του απλού GT2, καθώς είναι κατασκευασμένο από γυαλί, τιτάνιο και κεραμικό. Ωστόσο, το γυαλί που καλύπτει το σύνολο της πρόσοψης είναι από ζαφείρι, το οποίο είναι το ίδιο ανθεκτικό με το διαμάντι και έτσι είναι από μόνο του εξαιρετικά ανθεκτικό σε γρατσουνιές. Η κεραμική πλάτη είναι πανέμορφη και ταυτόχρονη εξαιρετικά απαλή πάνω στο δέρμα αυτού που φοράει το ρολόγιο, ενώ το κύριο σώμα από τιτάνιο, ένα ανθεκτικό και ταυτόχρονα ελαφρύ μέταλλο, με το ρολόι (χωρίς το λουράκι) να ζυγίζει μόνο 52 γραμμάρια. Διαθέτει στρογγυλή οθόνη αφής AMOLED 1,39’’ (διάμετρος 46mm), με την οθόνη να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη κάσα.



Μέσω δυο πλήκτρων που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά γίνεται ο έλεγχος του λειτουργικού, παρέα βέβαια με τη χρήση της οθόνης. Τα πλήκτρα είναι στρογγυλά και εξέχουν ελάχιστα από το σώμα. Όλες τις λειτουργίες του ρολογιού της αναλαμβάνει ο Kirin A1 επεξεργαστής, ο οποίος φροντίζει όλα να γίνονται γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις. Το Watch GT 2 Pro, ακριβώς όπως το GT2, διαθέτει και ηχείο και μικρόφωνο, κάτι που το καθιστά μια συσκευή επικοινωνίας. Δοκιμάσαμε αρκετές φορές να συνομιλήσουμε μέσω του ρολογιού και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Το ηχείο (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά) είναι δυνατό και μεταφέρει καθαρό ήχο. Κάναμε διάφορες συνομιλίες μέσω του Watch GT 2 Pro και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, ούτε ο συνομιλητής μας παραπονέθηκε για κάτι. Μάλιστα, μπορέσαμε να δεχτούμε κλήση και να μιλήσουμε οδηγώντας μοτοσυκλέτα (με χαμηλή ταχύτητα για λόγους ασφαλείας).



Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει το ενσωματωμένο ηχείο είναι ότι κάποιος μπορεί να ακούσει μουσική μέσω αυτού, είτε αυτή παίζει από το smartphone είτε είναι αποθηκευμένη στο ίδιο το ρολόι (διαθέτει 4GB για αυτό το ρόλο με τη μεταφορά να γίνεται μέσω της εφαρμογής Huawei Health, από το smartphone). Επιπλέον, το ρολόι προσφέρει απευθείας σύνδεση με ακουστικά μέσω Bluetooth έτσι μπορεί κανείς να βγει για προπόνηση, χωρίς να πάρει μαζί το κινητό του, και να έχει μουσική, με το ενσωματωμένο δέκτη GPS και τους υπόλοιπους αισθητήρες που υπάρχουν να καταγράφουν όλα τα δεδομένα. Στη συνέχεια, μέσω της εφαρμογής Huawei Health (που είναι διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iOS) γίνεται η μεταφορά δεδομένων στο κινητό. Οι αισθητήρες που διαθέτει το τηλέφωνο είναι οι παρακάτω: αξελερόμετρο, γυροσκόπιο, γεωμαγνητικός αισθητήρας, οπτικός αισθητήρας παλμών, φωτός και ατμοσφαιρικής πίεσης.



Μέσα από την εφαρμογή μπορεί κανείς να προσθέσει νέα watch faces, διαλέγοντας από αυτά που προσφέρει η Huawei (πάνω από 200), με τη συσκευή πάντως να έχει ήδη αρκετά μέσα, κάποια εκ των οποίων προσφέρουν αρκετές επιλογές παραμετροποίησης. Πηγαίνοντας τώρα στον τομέα της χρήσης, το ρολόι παραμένει συνδεδεμένο συνεχώς με το κινητό όσο υπάρχει σύνδεση Bluetooth και εμφανίζει ειδοποιήσεις τη στιγμή που αυτές κάνουν την εμφάνισή τους στο κινητό. Δεν μπορεί να εμφανίσει ολόκληρα mail, αλλά τίτλους, ενώ και άλλα μηνύματα έχουν συγκεκριμένοι αριθμό χαρακτήρων που εμφανίζονται. Επίσης, δεν είναι δυνατό να απαντήσεις σε μηνύματα. Αντίστοιχα, οι τηλεφωνικές κλήσεις εμφανίζονται και μπορεί κανείς να σηκώσει το τηλέφωνο, ή να το κλείσει. Πέρα από το να δείχνει την ώρα και να ενημερώνει με ειδοποιήσεις, το Watch GT2e είναι σχεδιασμένο για να ακολουθεί το κάτοχό του σε κάθε του αθλητική δραστηριότητα. Περιλαμβάνει όλα τα βασικά, όπως τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω, είτε με μηχανήματα, αλλά και πολλούς περισσότερους και ιδιαίτερους τρόπους άθλησης, από badminton και ping pong μέχρι βόλεϊ και σερφ και από τρίαθλο και κωπηλασία μέχρι street dance και ορειβασία. Συνολικά, σχεδόν 100 διαφορετικοί τρόποι άθλησης παρακολουθούντα εκ των οποίων οι 17 είναι για επαγγελματίες. Επιπλέον, το ρολόι έρχεται με 13 προπονήσεις τρεξίματος, με το ρολόι να δίνει και φωνητικές οδηγίες στο χρήστη για το τι κάνει ανά πάσα στιγμή. Από εκεί και πέρα, κάθε φορά που ενεργοποιείται ένας τύπος άθλησης, το ρολόι παρακολουθεί τους παλμούς της καρδιάς ώστε να ξέρει πότε η άσκηση είναι αναερόβια και πότε αερόβια, ενώ μπορεί επιπλέον να καταγράψει το VO2Max (μέγιστος ρυθμός κατανάλωσης οξυγόνου) παρέα με το SPO2 (μια εκτίμηση της ποσότητας οξυγόνου στο αίμα). Το Watch GT2 Pro είναι αδιάβροχο για έως 50 μέτρα, με τον αισθητήρα μέτρησης παλμών να δουλεύει και μέσα στο νερό και το ηχείο να μην έχει πρόβλημα να δουλέψει μια χαρά μετά την έξοδο από το νερό.



Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, το ρολόι μπορεί να δείξει στον κάτοχό του την ποιότητα της άσκησης που κάνει και επιπλέον να τον ενημερώσει για το χρόνο αποθεραπείας που χρειάζεται για να επαναλάβει την άσκηση. Πέρα από το να βάλει στην πρίζα το χρήστη ώστε να ασκείται περισσότερο, το ρολόι μετράει και τα επίπεδα στρες καθώς επίσης και τις ώρες και ποιότητα ύπνου. Όλες οι πληροφορίες που μαζεύουν οι αισθητήρες μεταφέρονται πάντα στο Huawei Health. Όσον αφορά στην αυτονομία, μπορεί κανείς να περιμένει 10-14 μέρες χωρίς φόρτιση με τυπική χρήση. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και κάποιες άλλες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα η ενημέρωση για απότομη αλλαγή βαρομετρικής πίεσης (που σημαίνει απότομη αλλαγή του καιρού), η δυνατότητα χρήσης του ρολογιού σαν τηλεχειριστήριο λήψης φωτογραφιών από το συνδεδεμένο Huawei smartphone και η παρακολούθηση των επιπέδων άγχους του χρήστη.



Η συνολική εμπειρία που προσφέρει το Huawei Watch GT2 Pro είναι εξαιρετική. Η τεράστια αυτονομία του είναι σίγουρα το κύριο στοιχείο, αλλά και όλα τα υπόλοιπα που κάνει το καθιστούν μια πληρέστατη λύση. Οι κάτοχοι του απλού GT2 ίσως δε βρίσκουν λόγο να αλλάξουν smartwatch καθώς οι διαφορές είναι μικρές και αφορούν κυρίως την εμφάνιση και τα premium υλικά. Αλλά η αλήθεια είναι πως στα χρήματα που κοστίζει, δε βρίσκεται άλλο smartwatch με αυτή τη ποιότητα και σίγουρα όχι αυτή την αυτονομία. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • ntinos82st
    • Καλησπέρα όντως το ρολόι είναι απίστευτο και με τρομερη ακρίβεια. Αλλά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα εάν μπορείτε να βοηθήσετε. ¨οταν καλώ κα΄ποιον ή όταν με καλούν και μου μιλάνε η φωνή τους μικροφωνίζει σαν ηχό. Μόνο όταν τους μιλάω από το ρολόι. Αλλά όταν εκείνη την ώρα αλλάξω σε ακουστικό τηγλεφώνου διορθώνεται το πρόβλημα?

*