Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

MLS MX Notch Review

*
Η MLS έχει χτίσει ένα μεγάλο πορτοφόλιο συσκευών και διατηρεί ένα σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά. Ούσαελληνική εταιρεία, το μεγάλο πλεονέκτημα των συσκευών της είναι το σύστημα MAIC που προσφέρει φωνητικές εντολές στη γλώσσα μας και το συναντάμε σε όλες τις συσκευές της. Το MLS MX Notch είναι μια νέα σχετικά συσκευή με κόστος λίγο πάνω από τα €200 που μπορεί να προσφέρει σε αρκετούς χρήστες όλα όσα χρειάζονται.



Η συσκευή έρχεται σε μια τυπική συσκευασία που προσφέρει πέρα από το κινητό, ένα ενσύρματο hands free και το φορτιστή (5V/2A). Η συσκευή έχει ικανοποιητικές διαστάσεις αναλογικά με την 6,2’’ οθόνη, η οποία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, έχοντας μικρά bezel δεξιά/αριστερά, ένα μικρό chin στο κάτω μέρος και notch στο πάνω μέρος. Στο κάτω μέρος υπάρχει θύρα USB TypeC, ανάμεσα σε δυο σειρές από τρύπες που χρησιμοποιούνται για την αναπαραγωγή ήχου, με την  έξοδο ακουστικών να βρίσκεται στην πάνω πλευρά. Αριστερά έχουμε τη θέση τοποθέτησης κάρτας sim (μαζί με micro SD ή δεύτερη κάρτα sim) και δεξιά τα σωστά τοποθετημένα πλήκτρα ελέγχου έντασης ήχου και power. Η πλάτη της συσκευής είναι πλαστική και δεν αφαιρείται και σε αυτή βρίσκουμε δυο κάμερες (παρέα με το LED flash), μια 20Mpixel και μια δεύτερη 3.2Mpixel καθώς και τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στο notch που βρίσκεται πάνω από την οθόνη βρίσκουμε το ακουστικό και τη μπροστινή κάμερα η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για face unlock με αρκετά γρήγορα αποτελέσματα (αλλά προφανώς όχι με την ίδια ασφάλεια που προσφέρει το δακτυλικό αποτύπωμα).


Μπορεί κανείς εύκολα να το κρατάει και να το λειτουργεί με το ένα χέρι καθώς είναι και αρκετά ελαφρύ. Η οθόνη έχει ανάλυση 720p+ (1440x720) και προσφέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα διαθέτοντας μεγάλες γωνίες θέασης και καλή φωτεινότητα με το επίπεδο λευκού να είναι πολύ καλό και το μαύρο να έχει καλή απόδοση. Όσον αφορά τώρα στην ανάλυση, ναι μεν η HD+ φαίνεται μικρή, στην πραγματικότητα όμως δεν προβληματίζει. Οι γραμματοσειρές δείχνουν όμορφα, όπως και τα εικονίδια ενώ σίγουρα βοηθάει στη μεγάλη αυτονομία της συσκευής, σε συνδυασμό με τη μεγάλη μπαταρία 4000mAh.  Αξίζει να αναφέρουμε πως μέσα από τα settings, υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης του notch ανά εφαρμογή, ώστε το εκάστοτε app να μην «πέφτει» πάνω στην εγκοπή και χάνεται πληροφορία, αλλά αντίθετα να χρησιμοποιείται μικρότερο ποσοστό της οθόνης, μέχρι το όριο του notch.



Όσον αφορά στις κάμερες τώρα, όπως είπαμε το MX Notch διαθέτει δυο πίσω και φυσικά μια selfie cam. Οι δυο στην πλάτη εξέχουν ελαφρώς από το σώμα. Ουσιαστικά, σκοπός τους είναι κυρίως η δημιουργία του bokeh εφέ με το software να επιτρέπει να διαλέξουμε τη τιμή του focal length. Σε συνθήκες καλού φωτισμού, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Σε συνθήκες κανονικής φωτογράφισης υπάρχει δυνατότητα για χρήση HDR και κάποιων ή κάποιων εφέ εικόνας, καθώς και δυνατότητα επιλογής ISO, White Balance ή ακόμα και σκηνής μέσα από μια μεγάλη λίστα διαθέσιμων σκηνών. Το θέμα είναι ότι αυτές δεν είναι άμεσα διαθέσιμες μέσα από το UI αλλά πρέπει να μπούμε στα settings της εφαρμογής. Όσον αφορά στο video, μπορεί να γράψει σε 1080p με δυνατότητα χρήσης και ηλεκτρονικού σταθεροποιητή εικόνας με αρκετά καλό αποτέλεσμα σε συνθήκες καλού φωτισμού, Πάντως, αν θέλει κανείς να αξιοποιήσει καλύτερα τις δυνατότητες της κάμερας, καλό είναι να πάει σε άλλη εφαρμογή (πχ Open Camera).,καθώς μπορεί να έχει καλύτερο αποτέλεσμα τόσο όσον αφορά στις φωτογραφίες όσο και στο βίντεο, με το δεύτερο να κερδίζει σε ποιότητα μόνο και μόνο λόγω του υψηλότερου bitrate που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.



Η selfie cam από την άλλη, δουλεύει μια χαρά και με το βασικό software και γενικά προσφέρει αυτό που χρειάζεται κανείς: φωτογραφίες του προσώπου του με καλή ανάλυση. Στα ενδότερα τώρα, το MLS MX Notch βασίζεται σε επεξεργαστή της MediaTek και συγκεκριμένα τον 64μπιτο Helio P22 (στα 2GHz), ο οποίος υποστηρίζεται από 4GB μνήμης. Το συγκεκριμένο SoC τοποθετείται στο premium midrange κομμάτι της αγοράς και σε γενικές γραμμές φροντίζει ώστε το stock Android 8 να τρέχει πολύ άνετα. Υπάρχουν κάποιες μικρές καθυστερήσεις που και που, αλλά σε γενικές γραμμές η εμπειρία που προσφέρει το τηλέφωνο κατά τη χρήση του είναι πολύ καλή και άνετη. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4000mAh όπως είπαμε, που σαν νούμερο και μόνο δείχνει τις αντοχές της συσκευής, η οποία ανάλογα με τη χρήση μπορεί να φτάσει και τις 2 μέρες χρήσης .



Αφήνοντας στην άκρη το hardware και πηγαίνοντας στο software, το MX Notch κάνει όλα όσα θα περίμενε κανείς από ένα smartphone της MLS. Η συσκευή έρχεται με τη MAIC προεγκατεστημένη (η οποία πλέον μιλάει και άλλες γλώσσες, όχι μόνο ελληνικά) ώστε να μπορούμε να στείλουμε μηνύματα και email ή να τηλεφωνήσουμε χωρίς να χρειαστεί να πατήσουμε κάτι άλλο, πέρα από το εικονίδιο του μικροφώνου για να ενεργοποιηθεί η MAIC. Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες που μπορεί κανείς να αξιοποιήσει μέσω της χρήσης της φωνής, όπως για παράδειγμα μετάφραση φράσεων και αναζήτησης στο internet. Γενικότερα, όλες οι φωνητικές λειτουργίες που έχουμε δει και σε προηγούμενές συσκευές της εταιρείες είναι εδώ και δουλεύουν άριστα. Επιπλέον μέσω της εφαρμογής MLS Live, μπορεί κανείς να βρεις άμεσα πληροφορίες για τον καιρό αλλά και να δει τα κοντινά σε αυτόν φαρμακεία, νοσοκομεία, βενζινάδικα, καφετέριες εστιατόρια, τράπεζες και χώρους στάθμευσης, με άμεση δυνατότητα πλοήγησης σε όποιο επιλέξουμε μέσα από τα Google Maps. Καθώς έχουμε σαν λειτουργικό την έκδοση 8 του Android, υπάρχουν και άλλες δυνατότητες παραμετροποίησης της συσκευής, όπως καινούργια widgets καιρού, εφαρμογή «ταπετσαρίες» για εξατομίκευση του κινητού σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη, δυνατότητα ενεργοποίησης περιστροφής ακόμα και στην κεντρική οθόνη, αλλά και δυνατότητα multitasking με ταυτόχρονη εκτέλεση δυο εφαρμογών.



Το MLS MX Notch είναι μια συσκευή που για αρκετό κόσμο μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη. Διαθέτει αρκετά γρήγορο επεξεργαστή για τη κατηγορία τιμής, μεγάλη αυτονομία, καλή οθόνη και τις ευκολίες του software της MAIC που δε τις βρίσκεις αλλού. Η selfie cam κάνει καλά τη δουλειά της με το κεντρικό ζευγάρι καμερών να ικανοποιεί σε συνθήκες με μπόλικο φως. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Αυτονομία
  • Η Maic
  • Χαμηλό βάρος
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η κεντρική κάμερα δυσκολεύεται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
  • Θα θέλαμε Android 9
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*