Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

MLS Space S 4G Review

*
Τώρα που είμαστε στη πλέον hot περίοδο του καλοκαιριού, ένα οικονομικό tablet το οποίο μάλιστα διαθέτει και 4G modem είναι κατάλληλο για όλους όσους θέλουν να έχουν internet σε μεγάλη οθόνη. Η MLS αυτήν ακριβώς τη περίοδο λάνσαρε το MLS Space S 4G, ένα 10άρι tablet που κοστίζει λίγο πάνω από €160. Και για αυτά τα χρήματα, θεωρούμε πως είναι μια εξαιρετικά αξιοπρεπής πρόταση. Αλλά ας το δούμε αναλυτικά.



Η συσκευή έρχεται σε μια λιτή συσκευασία που περιλαμβάνει το ίδιο το tablet μαζί με απλό φορτιστή 5V/2A και το καλώδιο USB Type-C για τη φόρτιση. Αφαιρώντας το Space S 4G από τη συσκευασία, αντιλαμβάνεται κανείς την καλή και στιβαρή ποιότητα κατασκευής του. Αν και κάπως βαρύ, δε προβληματίζει το χρήστη όταν το κρατάει και με τα δυο χέρια. Σίγουρα πάντως δεν είναι κατάλληλο για χρήση με το ένα χέρι. Η πλάτη του έχει ένα ανθρακί χρώμα (που θυμίζει το space grey των iPad) και του δίνει μια όμορφη όψη. Σε αυτή θα βρούμε και τη μια από τις δυο κάμερες, παρέα με LED flash. Η ίδια η κάμερα δεν έχει να προσφέρει κάτι συναρπαστικό από πλευράς ποιότητας, αλλά τουλάχιστον σε συνθήκες με μπόλικο φυσικό φως, βγάζει αξιοπρεπείς φωτογραφίες. Άλλωστε, κανείς δεν παίρνει tablet για να βγάζει φωτογραφίες. Στη δεξιά πλευρά της συσκευής βρίσκουμε το power button παρέα με το ζεύγος πλήκτρων για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, ενώ στο κάτω μέρος συναντάμε την τρύπα μικροφώνου καθώς και τις τρύπες πίσω από τις οποίες βρίσκονται τα ηχεία. Βάζοντας κάτι να παίξει, αντιλαμβάνεται κανείς άμεσα ότι η ένταση που μπορεί να φτάσει είναι μεγάλη. Στο πάνω μέρος της συσκευής υπάρχουν δυο μαύρα τμήματα πλαστικού που αγκαλιάζουν και τη πλάτη, με το δεξί (στο μέσο του οποίου βρίσκεται και η θύρα Type C USB) να αφαιρείται. Στο χώρο που εμφανίζεται, βρίσκεται τόσο η θέση για κάρτες μνήμης micro SD (έως 64GB) όσο και αυτή για Sim card. Το άλλο μαύρο πλαστικό δεν αφαιρείται και προφανώς εκεί κρύβεται και η κεραία 4G.



Πηγαίνοντας τώρα στην πρόσοψη, και την οθόνη, αυτή έχει διαγώνιο 10,1’’, είναι τεχνολογίας IPS και λειτουργεί σε ανάλυση 1280x800 pixel. Προφανώς και δεν περιμέναμε μεγαλύτερη ανάλυση, αν αναλογιστεί κανείς το χαμηλό κόστος της συσκευής. Η οθόνη έχει αρκετά καλή φωτεινότητα και ωραία χρώματα, προσφέρει τουλάχιστον 10 ταυτόχρονα σημεία αφής, ενώ η απόκρισή της κατά τη χρήση είναι άριστη. Πάνω από την οθόνη βρίσκεται και η μπροστινή κάμερα των 5Mpixel, η οποία απλά κάνει τη δουλειά της για όσους θέλουν να κάνουν βιντεοκλήσεις. Αξίζει να αναφέρουμε πως δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος αισθητήρας φωτεινότητας, ώστε το tablet να μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης, κάτι που πρέπει να κάνει ο χρήστης συνεχώς μόνος του.



Πηγαίνοντας τώρα στο software του tablet, αυτό έρχεται με Android 9 και οι μοναδικές προεγκατεστημένες εφαρμογές είναι η αυτές που αφορούν τη σουίτα MAIC της MLS, η οποία πλέον μιλάει και άλλες γλώσσες, όχι μόνο ελληνικά. Μέσω αυτής μπορούμε να στείλουμε μηνύματα και email χωρίς να χρειαστεί να πατήσουμε κάτι άλλο, πέρα από το εικονίδιο του μικροφώνου για να ενεργοποιηθεί η MAIC. Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες που μπορεί κανείς να αξιοποιήσει μέσω της χρήσης της φωνής, όπως για παράδειγμα μετάφραση φράσεων και αναζήτησης στο internet. Γενικότερα, όλες οι φωνητικές λειτουργίες που έχουμε δει και σε προηγούμενές συσκευές της εταιρείες είναι εδώ και δουλεύουν άριστα. Επιπλέον μέσω της εφαρμογής MLS Live, μπορεί κανείς να βρει άμεσα πληροφορίες για τον καιρό αλλά και να δει τα κοντινά σε αυτόν φαρμακεία, νοσοκομεία, βενζινάδικα, καφετέριες εστιατόρια, τράπεζες και χώρους στάθμευσης, με άμεση δυνατότητα πλοήγησης σε όποιο επιλέξουμε μέσα από τα Google Maps. Φυσικά, υπάρχει διαθέσιμος και ο Google Assistant για όσους θέλουν να μιλήσουν αγγλικά, αλλά αυτό που προσφέρει η MAIC με την ελληνική υποστήριξη είναι μοναδικό.



Πηγαίνοντας τώρα στα ενδότερα της συσκευή, συναντάμε ένα MediaTek Helios P22 SoE με 8 πυρήνες, με τους 4 δυνατούς να φτάνουν στα 2GHz λειτουργίας. Σε συνδυασμό με τα 3GB μνήμης, το tablet είναι εξαιρετικά άνετο σε απλή καθημερινή χρήση. Πριν 1-2 χρόνια σε αυτήν την κατηγορία τιμής τα περισσότερα tablet ήταν προβληματικά στη χρήση λόγω καθυστερήσεων, αλλά κάτι τέτοιο δε συμβαίνει με το MLS Space S 4G. Η εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών γίνεται άνετα, οι σελίδες φορτώνουν γρήγορα (υπάρχει και δυνατότητα για σύνδεση WiFi και στα 5Ghz, όχι μόνο στα 2,4GHz) και το μοναδικό περισσότερο που θα θέλαμε είναι η δυνατότητα να έχουμε δυο εφαρμογές παράλληλα ανοιχτά. Αλλά ας μη τα θέλουμε όλα δικά μας. Για όσους ενδιαφέρονται, το αποτέλεσμα του AnTuTu είναι 76971. Το tablet παίζει άνετα video 1080p, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς πρόβλημα για όσους έχουν υλικό να δουν. Φυσικά παίζει και Netflix, αλλά καθώς έχει Widevine DRM Level 3, η μέγιστη ανάλυση των video που κάνει stream η πλατφόρμα είναι 960x540 pixel. Πάντως, η εφαρμογή δίνει το δικαίωμα στο χρήστη να κατεβάσει σειρές και ταινίες του Netflix για να τις δει offline, και καθώς η ανάλυση λειτουργίας της οθόνης δεν απέχει τόσο από την ανάλυση που παίζει το Netflix, μπορεί κάποιος να δει άνετα ότι θέλει. Στον τομέα της αυτονομίας, το tablet της MLS στέκεται εξαιρετικά. Η αυτονομία σε standby είναι τεράστια και δεν πρόκειται κανείς να παραπονεθεί ότι το tablet έκλεισε μετά από 2 ημέρες αναμονής. Το αντίθετο, αφού ακόμα και μετά από μια εβδομάδα αναμονής, η μπαταρία δεν έπεσε πάνω από 15%. Σε κατάσταση αναπαραγωγής βίντεο, μπορεί να φτάσει άνετα τις 8 ώρες Netflix, οπότε σε γενικές γραμμές τα καταφέρνει μια χαρά. Απλά ο αργός φορτιστής σημαίνει ότι για να φορτίσει πλήρως, χρειάζεται χρόνο.



Φτάνοντας στο τέλος της παρουσίας, είναι φανερό αυτό που αναφέραμε στην αρχή. Με κόστος που βρίσκεται λίγο πάνω από τα €150 αυτή τη περίοδο (πχ https://bit.ly/2YQrb2K) και με ενσωματωμένο 4G-LTE modem, για αυτά που συνολικά προσφέρει είναι μια εξαιρετικά τίμια πρόταση, ότι πρέπει για τις καλοκαιρινές μέρες και νύχτες, οπουδήποτε και αν βρίσκεται κανείς. 
BEST BUY

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Χαμηλό κόστος
  • Καλή ποιότητα καστασκευής
  • Υποστήριξη 4G-LTE
  • Πολύ καλή αυτονομία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ο ήχος στη μέγιστη ένταση παραμορφώνεται
  • Σχετικά αργή φόρτιση
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*